rwojtek 06.01.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Pyxis, kogo od Ciebie z okolicy pytać o dobrą cenę kostki granitowej (z transportem)? Może być na priv, nawet orientacyjne ceny z namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.01.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Musial bym sie zorientowac kto jakie teraz ma ceny, bo to sie zmienia. Uderz poki co do kolegi kamieniarza z tego forum. Jak sie nie dogadacie to podam Ci namiar do goscia co mi ogrodzenie robil. Jak wtedy szukalem to cene na strzegomski granit mial naprawde dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 06.01.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ok, dzięki i dobrej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 06.01.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Pyxis robisz z siebie wariata(jak zwykle) -5 na zew. pompa konczy prace przy 33*C na zasilaniu a w domu 23*C,przy twojej delcie na GZ:no: i oczywiscie jeszcze zapas taniej taryfy,nie mam pytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek150 06.01.2015 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ja mam podobne temp jak kolega Pyxis,co w tym dziwnego ? Powinno byc inaczej ? Np teraz -3,7 na zew a temp oblicz. zasilania 33,8 st. Troche jest podwyzszona w taniej taryfie ze wzgledu na akumulacje. Temp w domu 21-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 06.01.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ja mam podobne temp jak kolega Pyxis,co w tym dziwnego ? Powinno byc inaczej ? Np teraz -3,7 na zew a temp oblicz. zasilania 33,8 st. Troche jest podwyzszona w taniej taryfie ze wzgledu na akumulacje. Temp w domu 21-22. Ja nie pisze ze powinno byc inaczej, masz ok. Pisze o jego konkretnym przypadku bo wiem ze ,,koloruje'' wyniki,i tym postem to potwierdzil;) Jaka masz delte na GZ i jaka temp.zasilania masz oblicz. przy -10 na zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.01.2015 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ja nie pisze ze powinno byc inaczej, masz ok. Pisze o jego konkretnym przypadku bo wiem ze ,,koloruje'' wyniki,i tym postem to potwierdzil;) Jaka masz delte na GZ i jaka temp.zasilania masz oblicz. przy -10 na zew. A jak Ci pokaze te temperatury, to przeprosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 07.01.2015 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.01.2015 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Jasne. Poszlo na PW. Trzymam Cie za slowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 07.01.2015 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Odpisalem na PW ,nie moge otworzyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.01.2015 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Odpisalem na PW ,nie moge otworzyc... No odpowiedzialem przeciez. To strumien video w formacie cgi z kamerki patrzacej na termometry. Bedzisz mial na zywo. PS Poszedl link bezposredno do fotek z kamerki. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 07.01.2015 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Widzialem fotki Pyxis Przepraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.01.2015 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Widzialem fotki Pyxis Przepraszam:) Przeprosiny przyjete. Tylko prosze nie kaz mi ponownie udowadniac, ze nie jestem wielbladem. Jednak dziwnie sie wtedy czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jvc 07.01.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Ładnie spamujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 07.01.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Pyxis, kogo od Ciebie z okolicy pytać o dobrą cenę kostki granitowej (z transportem)? Może być na priv, nawet orientacyjne ceny z namiarami Mnie zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 07.01.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Ok, to może tak na początek wrzuć na priv lub mail co jest ciekawego i jakie ceny z transportem do Białegostoku. Interesuje mnie kostka granitowa zamiast polbruku na opaskę wokół domu, podjazd garażu i chodnik od bramki tak na oko ze 150mkw. rwojtek(sabaka)poczta_onet_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slonkaa 07.01.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Kolego jvc oraz inni użytkownicy, proszę o pomoc. Mam taką samą pompę jak jvc, a godzin pracy 2 razy tyle ( Vitocal 300G 10KW ). Temperatura na pompie 16C, tem. zasilania podłogówki 28-30st . Poniżej książka eksploatacyjna. Proszę o info co jest nie tak, gdzie szukać przyczyn, od czego zacząć ? Jestem po termowizji i większość mostków została wyeliminowana. Źródło poziome 8x100m rura PE 40 budowałem sam, rozdzielacz również własnej roboty bez przepływomierzy więc nie znam przepływu, ale temperatury DZ chyba są ok. Ciśnienie na dolnym spada co jakiś czas, ale na zbiorniku słychać syczenie, więc cały czas się odpowietrza moim zdaniem. Wczoraj dopompowałem 15 L glikolu i trzymam 0,9bar. Proszę o podpowiedzi. książka eksploatacyjna zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slonkaa 07.01.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Dodam że w domu na parterze temperatura 18C, na poddaszu 20-21C. Na pompie ustawione 16C. Zużycie za Grudzień 1060 Kwh . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 07.01.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Po 3h DZ 3,5/-0,9. W tym czasie pompa podbiła temp w domu z 14,5 do 15 stopni i taką w sumie wbdomu utrzymuję od kilku tygodni. Na koniec grzania GZ 20,4/26,5. Delta DZ dosyć duża ale to już roztrząsaliśny.... Czy mozecie powiedzieć jak zmieni się temp. DZ jak zacznę grzać do 21-22 stopni. Na prosty rozum wydaje się że temp DZ jeszcze się obniży, ale czy przypadkiem nie spadnie moc chłodnicza pompy i nie będzie tak mocno "doić" DZ? Czy całkiem coś pomieszałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 07.01.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 ... Czy mozecie powiedzieć jak zmieni się temp. DZ jak zacznę grzać do 21-22 stopni. Na prosty rozum wydaje się że temp DZ jeszcze się obniży, ale czy przypadkiem nie spadnie moc chłodnicza pompy i nie będzie tak mocno "doić" DZ? ... Dołączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts