Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Temperatury dolnego źródła

Jacek150

Recommended Posts

Nie wiem jak masz zrobiona instalacje, ale jesli nie masz rotametrow na odwiertach, to ja bym podczas pracy pompy zakrecil najpierw jeden z odwiertow, 30 min pozniej drugi (oczywiscie wczesniej odkrecajac pierwszy) i majac wyniki pomiaru temperatury DZ probowal wyciagac jakies wnioski. Taka dodatkowa porcja danych moze (ale nie musi) cos podpowiedziec.

Przy pompie 10kW i slabych przeplywach mialby chyba wyzsza delte ?

Tomasz, a termometry weryfikowales ?

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przy pompie 10kW i slabych przeplywach mialby chyba wyzsza delte ?

Jak znam zycie, to Wihi zrobil na sporych srednicach.

Nie ma potrzeby wszystko z nimi w porządku, zamontowane w odpowiednim miejscu, w odpowiedni sposób i dobrze zaizolowane.

To czy pomiar delty jest wiarygodny, sprawdza sie banalnie prosto. Wystarczy, ze zalaczysz sama obiegowke DZ i po 10 min zrobisz odczyt z termometrow. Roznica wskazan pokaze o ile i jakim znakiem nalezy korygowac odczytana delte.

To czy pomiar delty jest wiarygodny, sprawdza sie banalnie prosto. Wystarczy, ze zalaczysz sama obiegowke DZ i po 10 min zrobisz odczyt z termometrow. Roznica wskazan pokaze o ile i jakim znakiem nalezy korygowac odczytana delte.

Dzięki za sugestię, spróbuję zrobić tak jak piszesz. Nie jestem tylko pewny czy jest możliwość odpalenia samej obiegówki bez załączenia się PCI.

u mnie po ok 5h pracy już mam minus na wyjściu 1,5/-1 ( Dz 3 x 74 metry )

30 minut po starcie mam 6/3 -wychodzi na to że DZ dale mało W z metra ( pierwsze 2 metry glina dalej iły ) - i trzeba było robić poziomy patrząc na Wasze temperatury :)

pocieszam się tym ze takie temperatury wystarczają do prawidłowej pracy mojej pompy.