Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Temperatury dolnego źródła

Jacek150

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Wy jakieś źródła termalne macie pod tymi DZ.? U mnie pod domem na głębokości około 0,5m więcej jak 11,3 nie chce na dzień dzisiejszy być.

P.S. A woda w kranie ma 9,8

Coś mi tam świta, że on z klimakonwektora pakuje ciepło w DZ i przez krótki czas PC grzejąc CWU nie jest w stanie więcej odebrać.

Niedługo sam będę miał podobnie, więc sprawdzę na własnej skórze.

Coś mi tam świta, że on z klimakonwektora pakuje ciepło w DZ i przez krótki czas PC grzejąc CWU nie jest w stanie więcej odebrać.

Niedługo sam będę miał podobnie, więc sprawdzę na własnej skórze.

Może w końcu podłączysz ten klimakonwektor?

Dodatkowo w tym roku cały czas korzystam z czerpni dachowej. Temperatury w słoneczne i upalne dni dochodziły do 48stC. Jednym słowem ładuję wymiennik gruntowy ile sie da. Pomimo 21st na wejściu klimakonwektor stabilizuje temperaturę, 6 okien dachowych cały czas odsłonięte a i tak dla mojego kocura to najprzyjemniejsze miejsce.

Wymiennik na 2m głębokości.

Edytowane przez Tomek B..

Może w końcu podłączysz ten klimakonwektor?

Jak będę chciał :p :D

Dodatkowo w tym roku cały czas korzystam z czerpni dachowej. Temperatury w słoneczne i upalne dni dochodziły do 48stC. Jednym słowem ładuję wymiennik gruntowy ile sie da. Pomimo 21st na wejściu klimakonwektor stabilizuje temperaturę, 6 okien dachowych cały czas odsłonięte a i tak dla mojego kocura to najprzyjemniejsze miejsce.

Wymiennik na 2m głębokości.

21 stopni wpada do klimakonwektora? Niezły szajs. To dowodzi, że nie ma sobie czym głowy zawracać przy kolektorze poziomym. Zobaczymy co będzie przy pionowym.