JTKirk 03.06.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 18C przy poziomym już teraz? moje wyciąga około 17C w największe upały. Przed chwilą skończyło się grzać CWU i pokazuje 13,5C(to temperatura po korekcie wyskalowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 03.06.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Przypominam, że moje dz to glikolowy gruntowy wymiennik ciepła z wpiętą w układ gruntową pompą ciepła, którą ogrzewam dom przez cały rok.Najwyższa zanotowana w poprzednim roku temp. dz na wejściu - 21stC. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 18.06.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Na dzień dzisiejszy temperatura dz ustabilizowała się na 20 stC, nawet pomimo pokaźnych ilości ciepła wprowadzanych do dz.Najbliższy tydzień z pewnością podniesie temp. Zobaczymy czy w tym roku dz przekroczy temp. 21stC. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 03.07.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Na dzień dzisiejszy mam już 21stC na dolnym źródle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 04.07.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Na dzień dzisiejszy mam już 21stC na dolnym źródle. Kalibrowałeś termometry ? Albo porównywałeś ze sprawdzonym termometrem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 04.07.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Kalibrowałeś termometry ? Albo porównywałeś ze sprawdzonym termometrem ? Porównanie mam w centrali wentylacyjnej za GWC i z pracy klimakonwektora, więc wskazania temperatury są prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 04.07.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Porównanie mam w centrali wentylacyjnej za GWC i z pracy klimakonwektora, więc wskazania temperatury są prawidłowe. A co wspólnego termometr na DZ glikolowym ma wspólnego z GWC i klimakonwektorami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 04.07.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Porównanie mam w centrali wentylacyjnej za GWC i z pracy klimakonwektora, więc wskazania temperatury są prawidłowe. Na jakim głębokości masz zakopaną ruré Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.07.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Wy jakieś źródła termalne macie pod tymi DZ.? U mnie pod domem na głębokości około 0,5m więcej jak 11,3 nie chce na dzień dzisiejszy być.P.S. A woda w kranie ma 9,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.07.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Wy jakieś źródła termalne macie pod tymi DZ.? U mnie pod domem na głębokości około 0,5m więcej jak 11,3 nie chce na dzień dzisiejszy być. P.S. A woda w kranie ma 9,8 Coś mi tam świta, że on z klimakonwektora pakuje ciepło w DZ i przez krótki czas PC grzejąc CWU nie jest w stanie więcej odebrać. Niedługo sam będę miał podobnie, więc sprawdzę na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 05.07.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 (edytowane) Coś mi tam świta, że on z klimakonwektora pakuje ciepło w DZ i przez krótki czas PC grzejąc CWU nie jest w stanie więcej odebrać. Niedługo sam będę miał podobnie, więc sprawdzę na własnej skórze. Może w końcu podłączysz ten klimakonwektor? Dodatkowo w tym roku cały czas korzystam z czerpni dachowej. Temperatury w słoneczne i upalne dni dochodziły do 48stC. Jednym słowem ładuję wymiennik gruntowy ile sie da. Pomimo 21st na wejściu klimakonwektor stabilizuje temperaturę, 6 okien dachowych cały czas odsłonięte a i tak dla mojego kocura to najprzyjemniejsze miejsce. Wymiennik na 2m głębokości. Edytowane 5 Lipca 2016 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Może w końcu podłączysz ten klimakonwektor? Jak będę chciał Dodatkowo w tym roku cały czas korzystam z czerpni dachowej. Temperatury w słoneczne i upalne dni dochodziły do 48stC. Jednym słowem ładuję wymiennik gruntowy ile sie da. Pomimo 21st na wejściu klimakonwektor stabilizuje temperaturę, 6 okien dachowych cały czas odsłonięte a i tak dla mojego kocura to najprzyjemniejsze miejsce. Wymiennik na 2m głębokości. 21 stopni wpada do klimakonwektora? Niezły szajs. To dowodzi, że nie ma sobie czym głowy zawracać przy kolektorze poziomym. Zobaczymy co będzie przy pionowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.07.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Liwko a ile teraz masz z odwiertów...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Liwko a ile teraz masz z odwiertów...? A żebym to ja wiedział. Jak nie zapomnę to sprawdzę wieczorem. Obstawiam około 10 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 05.07.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Nawet 21st C na zasilaniu klimakonwektora przy przepływie powietrza wewnętrznego ponad 1000m3/h daje wymierne efekty w postaci komfortowej temperatury wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.07.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Nawet 21st C na zasilaniu klimakonwektora przy przepływie powietrza wewnętrznego ponad 1000m3/h daje wymierne efekty w postaci komfortowej temperatury wewnętrznej. a hałas jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 05.07.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 a hałas jest? Jakieś 31db katalogowo, w każdym razie nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 06.07.2016 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Nawet 21st C na zasilaniu klimakonwektora przy przepływie powietrza wewnętrznego ponad 1000m3/h daje wymierne efekty w postaci komfortowej temperatury wewnętrznej. Masz glikol w klimakonwektorze, czy dodatkowy wymiennik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 06.07.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Masz glikol w klimakonwektorze, czy dodatkowy wymiennik ? Glikol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 07.07.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Glikol. Skoro z klimakonwektora ładujesz bezpośrednio w DZ tyle kW prawie non stop to nic dziwnego, że masz takie temperatury Jaką masz glebę ? Nie boisz się, że jak temperatura za bardzo wzrośnie, to pompa przestanie działać ? U mnie na dzień dzisiejszy 16 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts