photos 13.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 no to moze byc problemowe...nie wiem...powiem instalatorowi zeby zamontowal, moze jeszcze cos wylapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 no to moze byc problemowe...nie wiem...powiem instalatorowi zeby zamontowal, moze jeszcze cos wylapie Wyłapie na pewno, pytanie co z tym zrobić co już się do PC dostało? Podrąż temat, bo to może być przyczyna gorszego COP a nawet awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 13.01.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 ehh same problemy ale tak na logike to nie moglo zostac nigdzie w pompie. To jest obieg. Przciez czynnik w DZ przechodzac przez parownik wraca do sondy i wdyaje mi sie razem z zanieczyszczeniami. One najwiecej problemow moga zrobic chyba na pompce obiegowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Właśnie mogą zapaskudzić parownik. Załóż ten filterek jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Co mialo zostac w parowniku to juz zostalo, a jak mial normalna instalacje to zapewne niewiele albo nic. Parownik to nie jest szwajacarski zegarek. Byle pylek go nie zatka. A COP ma juz i tak zapewne w okolicach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 13.01.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) a skad takie informacje?? Cop nie mierzylem ale mam w domu 18 stopni a pompa pobiera w granicach 20 kWh na dobe. Jak uszczelnie dom jak potrzeba to przy tej temp zasilania jaka mam teraz czyli okolo 33 stopnie bede mial w domu okolo 20-21 stopni. Dla mnie moze ten COP byc i 1 aby pompa brala nadal malo kWh i nadal tak grzala Co nie zmienia faktu ze filterek zamontuje, bo uwazam ze sporo zanieczyszczen moze krazyc...jezeli jakies w ogole sa Edytowane 13 Stycznia 2012 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 "Te informacje" to sarkazm sie nazywa. Myslalem, ze widac to bez tlumaczenia Zamontowac oczywiscie nie zaszkodzi, ale snucie tragicznych prognoz przez Liwko jest chyba ciutke przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 13.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 aaaaa...nie zalapalem:) szukalem na necie jakiegos przekroju przez parownik aby zobaczyc jak tam ten przeplyw sie odbywa ale nie moge znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 http://p.alejka.pl/i2/p_new/29/18/wymiennik-plytowy-lb-31-50-secespol-certyfikat-3_0_b.jpg Musial bys tam mocno nabroic zeby zatkac znaczaca ilosc kanalow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 13.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 masz racje. No nic jutro zadzwonie do instalatora niech kupuje filtr siatkowy i montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 13.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 niech kupuje filtr siatkowy i montuje. Tylko niech kupi duży, 6/4" powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.01.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.01.2012 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Amen Ten osad pomaranczowy ktory ktos wyciagnal z filtrem to zwykly kamien ktory sie osadzil z wody - on pokryl cieniutka warstewka wiekszosc materialow chropowatych - niezaleznie od tego czy filtr jest, czy go nie ma - no chyba ze rzeczywiscie macie wode demineralizowana, ja u siebie mam kranowe bo tyle osadu w niczym nie przeszkodzi (kazda instalacja CO go posiada). A parownik to przeciez najzwyklejszy w swiecie wymiennik plytowy, jedyne co sie moze stac to minimalnie spadnie jego moc (efekt identyczny do tego jakby troche zmniejszyc bieg pompki). To siec kanalikow ze stali nierdzewnej, zadne reakcje tu nie moga wystepowac. Nie ma tez mowy o awarii - chyba ze naprawde plywaloby w tym DZ cos paskudnie duzego i calkowicie zatkalo wymiennik - ale kazda pompa ma czujki cisnienia i przejdzie wtedy w tryb awaryjny i wylaczy sprezarke W ostatecznosci zawsze mozna ten wymiennik wyplukac (podlaczajac pod duzym cisnieniem "pod prad" strumien wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.01.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Czyli można wywalić po czasie ten filterek czy nie do jasnej choinki ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.01.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Wszystko mozna. Pytanie jest inne - czy ma to jakis sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.01.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 no ma bo zmniejsza sie opory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.01.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 JAk bedzie wiadomo jak duze opory stawia taka siateczka, to wtedy mozna cos wywnioskowac. Moze przeplyw wzrocie na tyle malo, ze sensu nie bedzie. A moze wzrosnie drastycznie tak ze pompke bedzie mozna dac na nizszy bieg - wtedy sprawa warta rozwazenia. Kto na ochotnika zrobi testa? Inaczej mozemy sobie tylko jescze ze 2 strrony "podywagowac" w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 14.01.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Czyli można wywalić po czasie ten filterek czy nie do jasnej choinki ?! Dimplex zaleca usunięcie filtra po jakimś czasie, więc raczej można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 14.01.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Zrobię na ochotnika czy wystarczy tylko jeśli sprawdze delte czy mam założyć przeplywomierze ? Jeśli różnica bedzie mała to na przeplywomierzach nie bedzie za wiele widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.01.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Zrobię na ochotnika czy wystarczy tylko jeśli sprawdze delte czy mam założyć przeplywomierze ? Jeśli różnica bedzie mała to na przeplywomierzach nie bedzie za wiele widać. Najlepiej i jedno i drugie. Też spróbuje go wywalić, tylko najpierw przez kilka dni porobię dokładniejsze notatki, zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts