Liwko 06.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 http://pl.dst.roto-frank.com/produkty/akcesoria/akcesoria-zewnetrzne/markizy-zewnetrzne.htmlObsługa tylko nieco problematyczna. Musisz okno otworzyć i specjalnym wytykiem ją zaczepić lub odczepić. Ogólnie niewielki problem, nie trzeba tego robić codziennie. Żadnej konserwacji.Każdy producent ma do swoich okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.05.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 U mnie delikatny usmiech wywolala publikacja ichnich wynikow "badan" w ktorych stwierdzaja, ze roleta zewnetrzna lepiej chroni przed cieplem od rolety wewnetrznej. Pewnie ktos na tym oparl swoj przewod doktorski. Caly czas dumam na ile nieskutecznosc rolety wewnetrznej bedzie wystarczajaca, jesli polacze to z chlodzeniem klimakonwektorem. Czy da toto rade w takiej parze? Aby to zrozumieć nie jest potrzebny doktorat wystarczy użyć własnego OUN i tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 06.05.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Chłopaki nie żartujcie sobie, przecież to logiczne że zewnętrzne rolety będą skuteczniejsze bo energia wydzielana na nich będzie oddawana w ogromnej większości do powietrza POZA BUDYNKIEM. Czy tutaj trzeba więcej wyjaśniać??????? Dajcie na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.05.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Zeby dojsc do takich wnioskow nie tylko nie trzeba doktoratu, ale wystarczy zwykla intuicja To caly czas sugeruje, ale nie wszyscy widac "kumaja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 06.05.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Zeby dojsc do takich wnioskow nie tylko nie trzeba doktoratu, ale wystarczy zwykla intuicja To caly czas sugeruje, ale nie wszyscy widac "kumaja". No widzisz, ja chyba jestem bardziej "tępy" niż sądziłem jeśli chodzi o domniemanie zamiarów/myśli, nie "kumam" takich oczywistych dygresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 07.05.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 U mnie po 30 minutach grzania CWU do 49*C, temp w DZ były wczoraj 11,1*/7,4*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.06.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Dzisiaj z ciekawosci uruchomilem PCi. DZ ma 12,5*C. Pewnie wiele wyzej juz nie podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.06.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Dzisiaj z ciekawosci uruchomilem PCi. DZ ma 12,5*C. Pewnie wiele wyzej juz nie podejdzie. Az z ciekawosci dzisiaj sprawdze ile u mnie jest. Po 22 wlaczy sie dogrzewanie CWU to bedzie okazja sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrokop 10.06.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Podejdzie:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.06.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 No to niedobrze, bo sprawnosc klimakonwektora bedzie mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 10.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Klimakonwektor na poziomym to niezbyt dobry pomysł, chyba że z możliwością pracy aktywnej zamiast pasywnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.06.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Tylko pasywnie .Poki co przy tej temp DZ przez te kilka cieplych dni sprawowal sie niezle. Nie wiem jak to bedzie, gdy temp DZ pojdzie jeszcze w gore. Jesli to beda max 2-3*C, to OK. Jesli urosnie do 19-20*C to faktycznie bedzie lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 10.06.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Statycznie może wzrosnąć do około +16C, jak będziesz "dogrzewać pomieszczeniami" to się okaże Ale i tak cienko to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.06.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jak juz zasiedle, to dojdzie tez garznko CWU. Licze, ze pare kWh to z glikolu zabierze.Zreszta moc chlodnicza tego klimakonwektora szacuje na jedynie 2kW. Przy moim dosyc sporym jednak DZ nie jest to wklad enegrtyczny mogacy jakos drmatycznie zmienic jego temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 10.06.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jak juz zasiedle, to dojdzie tez garznko CWU. Licze, ze pare kWh to z glikolu zabierze. Te 15-16C już zawiera pobór energii na c.w.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.06.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Aaa juz z uwzglednieniem CWU, no nic. Mam to ustrojstwo temperaturowo opomiarowane, wiec bede informowal i o temperaturach i o wrazeniach z uzytkowania. Poki co zamowilem rolety okienne wewnetrzne na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.07.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Kilka dni z ulewami i wysoka temperatura i temp DZ juz na poziomie 15,6*C. Wlasnie znowu idzie kolejna fala burz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.07.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 2 dni polalo i temperatura DZ na 16,9*C skoczyla :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.07.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 BTW: Czy przy grzaniu CWU pompa u Was tez pracuje cyklami? U mnie dziala ciagle jak zbiornik zimny. Jak juz sie zagrzeje, to chwile dziala, pozniej sprezarka sie wylacza (przy temp skraplacza 55*C), pracuje sama pompka pompujaca goraca wode w wezownicy, poniej znowu sie wlacza PCI na chwile.Czy to normalne, czy cos mam nie teges? (grzeje CWU do 42*C - czujnik w dolnej czesci zbiornika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 BTW: Czy przy grzaniu CWU pompa u Was tez pracuje cyklami? U mnie dziala ciagle jak zbiornik zimny. Jak juz sie zagrzeje, to chwile dziala, pozniej sprezarka sie wylacza (przy temp skraplacza 55*C), pracuje sama pompka pompujaca goraca wode w wezownicy, poniej znowu sie wlacza PCI na chwile. Czy to normalne, czy cos mam nie teges? (grzeje CWU do 42*C - czujnik w dolnej czesci zbiornika) Masz za wysoko ustawiona temperature jak na wydajnosc wezownicy w zbiorniku. Za mala wezownica - nie jest w stanie przyjac mocy ktora dostarcza PC. Zmniejsz temperature grzania baniaka do nizszej wartosci, to niezdrowe dla pompy! Rozwiazania? Wymiana zbiornika na taki z duza (najlepiej podwojna) wezownica, dolozenie mieszacza z pompka, dolozenie dodatkowego zewnetrznego wymiennika ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts