Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Migotkowe zmagania z materią, czyli budujemy dom!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety montaż tej misy jest koszmarny, mój mąż klął na czym świat stoi. Oczywiście podczas przykręcania śrub urwało się jedno mocowanie (właśnie takie ciemnoszare), udało się go jednak naprawić. Sedes więc wisi, ale drugi raz bym takiego nie wybrała, choć ładny...

• 6 months później...

Witam natknęłam się na Twoje wpisy na forum, bo szukam płytek drewnopodobnych do salonu, przedpokoju, wiatrołapu i kuchni. Chciałam zrobić wszędzie w tych miejscach taką samą podłogę bo przestrzeń jest otwarta., I mam dwa pomysły 1. to paradyż maloe natural 21x98 mniej więcej

DSC_0771.jpg nie wiem czy mi się udało wkleić :rolleyes:

a tymi płytkami o których pisałaś Legni Natural. Z tego co wiem legni są mniejsze, co być może jest ich zaletą, ogólnie podobają mi się bardziej dłuższe płytki, bo bardziej przypominają drewno albo panele-chodzi mi o ocieplenie wnętrza. Boję się tylko że ten większy paradyż maloe będzie krzywy bardzo. Mój master od razu z góry mi powiedział że wszelkioe podłużne płytki są bardzo krzywe i najbezpieczniejsze są jednak te kwadratowe, jednak ja takich nie chce. Widzę że Ty zdecydowałaś się jednak na panele w salonie. Dlaczego zrezygnowałaś z tych legni. Proszę doradź mi co mam zrobić. Paradyż maloe aznalazłam za jakies 74 zł już z dostawą. te legni też sa w podobnej cenie.

Witaj Sija. Proszę o wpisywanie pytań i komentarzy w "Komentarzach..", link w moim podpisie - tak jest czytelniej.

Co do twojego pytania: to niestety prawda, że płytki w formacie wydłużonego prostokąta są bardziej krzywe, niż kwadratowe - ale z drugiej strony maja one imitować drewno, które też przecież nie jest idealnie proste, prawda? Poza tym odpowiedni sposób ułożenia (przesunięcie max o 1/3) eliminuje trochę ten efekt.

Nie kładłam płytek w salonie i nigdy nie miałam tego zamiaru. Mam panele i bardzo dobrze sprawowały się zimą, podczas ogrzewania (podłogówka). Płytki po wyłączeniu ogrzewania są okrutnie zimne i nie zafundowałabym sobie tego w salonie - mam dwoje małych dzieci, które cały czas bawią się na podłodze.

Płytki drewnopodobne mam w wiatrołapie (któraś linia Paradyża, nie pamiętam już nazwy - i są krzywe, łódkują) i w łazience na stelażu sedesu oraz na blacie pod umywalką (inne, droższe, ale i jakość bez porównania lepsza).

Czy pomogłam?

• 2 weeks później...
Witam natknęłam się na Twoje wpisy na forum, bo szukam płytek drewnopodobnych do salonu, przedpokoju, wiatrołapu i kuchni. Chciałam zrobić wszędzie w tych miejscach taką samą podłogę bo przestrzeń jest otwarta., I mam dwa pomysły 1. to paradyż maloe natural 21x98 mniej więcej

[ATTACH=CONFIG]316011[/ATTACH] nie wiem czy mi się udało wkleić :rolleyes:

a tymi płytkami o których pisałaś Legni Natural. Z tego co wiem legni są mniejsze, co być może jest ich zaletą, ogólnie podobają mi się bardziej dłuższe płytki, bo bardziej przypominają drewno albo panele-chodzi mi o ocieplenie wnętrza. Boję się tylko że ten większy paradyż maloe będzie krzywy bardzo. Mój master od razu z góry mi powiedział że wszelkioe podłużne płytki są bardzo krzywe i najbezpieczniejsze są jednak te kwadratowe, jednak ja takich nie chce. Widzę że Ty zdecydowałaś się jednak na panele w salonie. Dlaczego zrezygnowałaś z tych legni. Proszę doradź mi co mam zrobić. Paradyż maloe aznalazłam za jakies 74 zł już z dostawą. te legni też sa w podobnej cenie.

Sija, czy możesz podrzucić kontakt (moze być na priva) gdzie można kupić Maloe w dobrej cenie? dzięki