magdusiad 11.05.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) nooo migotka, GRATKI z okazji zalania stropu- części garażowej!!! już za 2-3 dni będziesz może biegać po swoim stropie, a jak zaleją wam pozostałą część stropu to i opalać będziesz się mogła-już na swoim a podlewaniem się nie przejmuj, dziś pochmurno, to moze i Pani natura was wyręczy pozdrowionka PS: Princesa to gdzie ty się budujesz, że sąsiadkami z migotką jesteście- ja też do mogotki mam rzut beretem Kurcze, dzięki forum budowlanemu będę miala więcej znajomych w momencie zamieszkania w nowej miejscowości niż przez 6 lat mieszkania w Krakowie :D siła FORUM Edytowane 11 Maja 2013 przez magdusiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.05.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Tak mi przykro z powodu choroby Pysi Tak słodko wychodzi na fotkach. Dokładnie Cię rozumiem co musisz przechodzić. Nasza sunia odeszła jak miała 16 lat... ile to już lat... prawie 7... aż sama jestem zaskoczona, że już tyle... Na szczęście nie musiałam podejmować takiej decyzji jak Ty Piękna z Ciebie kobieta, a i Adaś śliczniutki No i to co cieszy Was chyba najbardziej: rosnące mury i ekipa stająca na wysokości zadania Pozdrawiam Szczególne pozdrowienia dla mamy- Zoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 12.05.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Tak mi przykro z powodu choroby Pysi (...) Na szczęście nie musiałam podejmować takiej decyzji jak Ty "Na szczęście" nie musiałam podejmować decyzji o zawiezieniu kotki do lecznicy, zmarła w domu, w spokoju. Ostatniego dnia była już tak słaba... Nie potrafiłabym zadecydować o zastrzyku, a niestety nikt za mnie nie mógł takiej decyzji podjąć, bo skończyłoby się to ogromnym żalem do tej osoby Szczególne pozdrowienia dla mamy- Zoki Przekażę, zresztą czyta Dziennik regularnie Kurcze, dzięki forum budowlanemu będę miala więcej znajomych w momencie zamieszkania w nowej miejscowości niż przez 6 lat mieszkania w Krakowie siła FORUM Też mnie to zdumiewa Ale jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 13.05.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 21.05.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gif Jakie postępy http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a040.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinrenew 23.05.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam ponownie. Gratuluję szybko rosnącego domku! Mam nadzieję, że podzielisz się już po wszystkim opinią o ekipie - będę się niedługo za jakąś rozglądać. Właśnie staram się o PNB i zastanawiam się czy jest sens robić fundamenty przed zimą i ruszać do góry na wiosnę, czy poczekać i zacząć na wiosnę 2014 od zera. Czy prowadzisz jakiś kosztorys, którym mogłabyś się podzielić z publiką? Ciekawi mnie ile Cie wyniosły same fundamenty - czy jest to porównywalny koszt z płytą fundamentową, czy jednak są to koszta nieporównywalne.Pozdrawiam i liczę na więcej fotek i relacji z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 23.05.2013 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Nie chwali się dnia przed zachodem słońca, więc na razie będę ostrożna w opinii o ekipie, ale póki co jest naprawdę dobrze Po wybudowaniu SSO z pewnością napiszę o nich coś więcej - wg rozmów domek powinien być w tym stanie gotowy około połowy lipca. Marcinie, bardzo chcieliśmy zrobić fundamenty na jesień, a resztę na wiosnę, ale akurat ta ekipa niezbyt chętna była do takiego dzielenia prac - woleli wszystko zrobić wiosną, a że nam na nich zależało, to się zgodziliśmy. Co do kosztów - płacimy ekipie za kolejne etapy SSO za robociznę i materiały razem (materiały załatwiają oni), więc jedyne, co mogę ci podać, to to, ile wycenili nam np stan 0. Jeśli chcesz, to pisz na priv. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.06.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Co tam słychać/ widać na budowie? Pewnie pogoda nie pozwala za bardzo poszaleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 11.06.2013 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Hej Ekipa miała zaplanowaną dwutygodniową przerwę po wylaniu stropów, stąd przestój na budowie. Ale fakt faktem, że na takiej pogodzie to się nie chce nawet nosa z domu wyściubiać, wiec nie jeździmy na działkę zbyt często Jeszcze synek mi się rozchorował, więc teraz to już w ogóle za przeproszeniem, udupiona jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 14.06.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 nooo migotka, gratuluję więźby :D no a jak z dachówką- dogadana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.06.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 I już widać piękny kształt domku. Jak Adaś szybciutko rośnie, widać, że przeszczęśliwy u taty w ramionach Chyba ciężko zostawiać taki skarb co rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 15.06.2013 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Jak Adaś szybciutko rośnie, widać, że przeszczęśliwy u taty w ramionach Chyba ciężko zostawiać taki skarb co rano Oj, ciężko, ciężko... Na szczęście ładnie się zaaklimatyzował w żłobku i wg relacji "cioć" jest pogodny w ciągu dnia i nie płacze. Mimo to staram się brać urlop na środy, przynajmniej na razie, żeby nie był w żłobku przez 5 dni ciurkiem, tylko dwa dni, dzień z mamą, dwa dni i weekend. Tylko niestety już jakąś infekcję przywlókł Magda - na 90% uda się nam położyć tą fajniejszą dachówkę bez dopłaty. Trzymaj kciuki Ile wcześniej trzeba zamawiać okna? Ile wy czekaliście? Będę miała do ciebie jeszcze pytanie o tynkarzy, ale to już na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.06.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Bardzo fajnie to sobie wymyśliłaś z przerwą środkowotygodniową Jak zdrówko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 20.06.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Oj, na szczęście już dobrze, jeszcze tylko pokasłuje trochę, ale to tak może potrwać. Dziękuję Rociu za nazwę ptaszka, widziałam go wczoraj w gnieździe Piskląt jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 23.06.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 migotka, my okna zamawialiśmy 26 lipca, miały być za 3-4 tyg a przyjechały 5 września bodajże... wiesz, z oknami różnie bywa, w sezonie trzeba się liczyć z opóźnieniami moi tynkarze robili juz tynki u jednej forumowiczki, jest również zadowolona, mówiła nawet że nie wie czy gładzie będzie robiła bo wyszło im równiutko dachóweczka super, będzie się świetnie prezentowała, zobaczysz! no to jeszcze trochę i stan surowy zamknięty będzie gotowy, ale leci, prawda? a wiesz, że ja chyba też mam dzikich lokatorów, powiem więcej, mam ich całe legiony: mrówek jest od cholery a i jakieś ptaszki mi ćwierkają przy naszej sypialni (gdzieś jakby między rynną a krokwiami)... ehhh, trzeba będzie wszystkich eksmitować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.06.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 A dziękuję, polecam się do usług Coś mi się nie widzą te jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 23.06.2013 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 moi tynkarze robili juz tynki u jednej forumowiczki, jest również zadowolona, mówiła nawet że nie wie czy gładzie będzie robiła bo wyszło im równiutko . No to chcę ich koniecznie A z mrówkami to nie za wesoło... Choć są jakieś takie skuteczne trutki, które mrówki zanoszą do gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 01.07.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Musisz częściej bywać na budowie coby się zacząć przyzwyczajać do tych przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 01.07.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Chyba tak Może jak postawią ścianki działowe, to tak przestrzeń się jakoś bardziej "oswoi" W tym tygodniu mają zawalczyć wreszcie z dachówką, a my latamy za wycenami okien. Oczywiście, w myśl przysłowia "jak nie urok, to sraczka", zerwała się linka od sprzęgła w naszym aucie, więc zamiast jeździć cały dzień za oknami, pół dnia mąż spędził na poszukiwaniu tej zakichanej linki i naprawie. Taki lajf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.07.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Oczom nie wierzyłam jak zerknęłam do Dziennika Nawet na zdjęciach dachóweczka pięknie wygląda Nie pamiętam czy to Ty zastanawiałaś się nad grafitowymi oknami? Jeśli tak to skąd zmiana na Winchester? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts