Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Migotkowego zmagania z materią

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Ale udało ci się trafić! Właśnie pół godziny temu wróciłam ze spotkania z architektem :)

Koncepcyjnie dół bardzo mi się podoba, do niewielkiej przeróbki byłaby tylko kuchnia. Góra wymaga jeszcze dopracowania, wyszły nam tam trzy duuuże pokoje, łazienka i osobna pralnia. Nasza sypialnia ma dużą garderobę i loggię, więc się cieszę :) Z zewnątrz też bardzo trafia w moje gusta - prosty, nowoczesny, z wejściem w podcieniu. Postaram się wrzucić jakieś skany i wizualizacje.

Witaj, mam nadzieję, że papierologia pójdzie Ci w miarę sprawnie. Nam zajęła strasznie dużo czasu, potem sytuacja życiowa trochę się skomplikowała i nagle ruszyliśmy z decyzjami. W sumie do 03. marca nie myśleliśmy już o budowie i nagle .... szał:) i może już w przyszłym tygodniu wbijemy tę przysłowiową pierwszą łopatę. Mam taką nadzieję. Trzymam więc kciuki za Was:) te papiery to chyba coś najgorszego potem już z górki (przynajmniej mam taką nadzieję)

pozdrawiam

• 2 months później...
  • 2 months później...
  • 9 months później...

Witaj Migotko:)

Fajny projekt Wam się skroił na miarę:) Trzymam kciuki aby w końcu walka z papierologią została przez Was wygrana i abyś jak najszybciej mogła napisać: jutro zaczynamy:)

Ekipę do murowania już macie?

I gratuluję powiększenia rodziny!

Pozdrawiam

Lukarna:)

Dziękuję za gratulacje :)

Nie mamy jeszcze ekipy... Generalnie muszę się zająć całkiem sporą ilością spraw: znaleźć firmę, która zaprojektuje nam wentylację mechaniczną, znaleźć ekipę od SSO (wstępne propozycje wycen otrzymaliśmy - ale nie widzieliśmy jeszcze "dzieła" żadnej z firm), dać projekt do wyceny do kilku składów budowlanych, dokończyć sprawy kredytu (potrzebne nam jest do tego PNB), zająć się przyłączami...

Niestety z racji pracy mój ślubny ma niewiele czasu i głównie jest to na mojej głowie - do tej pory w zasadzie całą papierologię załatwiałam ja. Tylko, że większość tych spraw (poza kredytem - to akurat "moja" branża) to nadal dla mnie czarna magia...

Są dni, że nie ogarniam tematu :)

Mocno trzymane kciuki z pewnością się przydadzą - nie mniej, niż pomoc merytoryczna :-D

hej

ładny rozkład pomieszczeń

z minusików - niepotrzebna, moim zdaniem, ścianka na granicy salonu i hallu - usuńcie ją a przestrzeń się otworzy; w aktualnym wydaniu salon jest ciasny (ile ma metrów?) a po ucięciu ścianki będzie gited

nota bene - ścianka owa nie pełni zadnej funkcji, no chyba, ze ja ślepa jestem :)

Ma :)

Jak ci się widzi umeblowanie dołu i kuchni? Stół w jadalni chcę dać tak w osi okna i zostawić po prawej jego stronie trochę szersze przejście na taras. Wychodzi mi, że od krawędzi stołu do barku kuchennego i ściany będzie 90cm, a od stołu do oparcie kanapy 120cm. Czy takie odległości wystarczą na wygodne użytkowanie stołu? Zakładam, że wsunięte pod stół krzesła (nieużywane) nie wystają więcej jak ok 20, max 30cm?