.migotka. 28.09.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Okien raczej nie polecam Czemu? Właśnie o to mi chodzi z Ikeą i oknami, żeby synka trochę zmobilizować do wydostania się na zewnątrz Już czas najwyższy... Na wysokie stołkii parapety obiecuję się nie wdrapywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.09.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 No właśnie o prace na wysokościach mi chodzi Jak po zakupach? Ruszyło chłopaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 29.09.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ikea zaplanowana jest na jutro, dziś się oszczędzam, bo małża w domu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 04.10.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 puk puk migotka, jak tam u ciebie?są jakieś wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 19.10.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Zapraszam wszystkie ciocie do dzienniczka - tam niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 19.10.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 witam . Po pierwsze gratuluję zdrowego potomka. Po drugie podoba mi się Wasz dom i Twoje propozycje co do wystroju wnętrz. Mamy nawet podobny gust muszę przyznać. A możesz mi zdradzić w jakim programie robiłaś wizualizacje? Ale nie kuchni, bo wiem , że to Ikea, ale te pozostałe, z rzutami z góry w 3d, zmianami koloru danej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 19.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Moje gratulacje! Cudny Bąbelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 19.10.2012 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 A możesz mi zdradzić w jakim programie robiłaś wizualizacje? Ale nie kuchni, bo wiem , że to Ikea, ale te pozostałe, z rzutami z góry w 3d, zmianami koloru danej ściany. Witaj u mnie:) Wizualizacje robiłam w Sweet Home 3D - bardzo prosty program i z pewnością do bardziej skomplikowanych rzecz, jak np układanie płytek w łazienkach się nie nada, ale pracuje się w nim szybko i intuicyjnie. I dziękuję wam dziewczyny za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.10.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Dziękuję za odpowiedź A, i zapomniałam napisać, że ślicznego kotka masz w awatarze. To Twój? Ja też mam futro w domu i w ogóle koty to moja miłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 20.10.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Tak, to moja 18-letnia kocica Straszny z niej pieszczoch, ale teraz musi się mną podzielić z moim synkiem. Na razie jesteśmy dwa dni w domu i jest ok Fajnie, że też masz kota - uważam, że to wyjątkowe i bardzo inteligentne zwierzęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 06.11.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Gratuluję słodkiego Adasia Dziś tak szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 23.11.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Boże, jak ten czas leci! Wydaje mi się, że dopiero co wklejałam zdjęcie synka, a to już miesiąc minął Potrzebuję pomocy: mam wycenę SSO od firmy budowlanej z bardzo dobrymi referencjami: robocizna + materiały łącznie 180 tys zł brutto. Zajmują się wszystkim kompleksowo: od wykopów (koparka po ich stronie) po dach z drewnianą podbitką. Materiały załatwiają sami. Firma jest ok (a przynajmniej tak się nam wydaje), pytanie tylko czy nie przepłacimy... Co sądzicie o tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinrenew 23.11.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Hmm teraz to już chyba nie najlepszy czas na budowę - chyba musicie poczekać na wiosnę, więc jest trochę czasu by zdobyć konkurencyjne oferty i porównać... ciężko stwierdzić czy to dużo czy mało. Do tego okna/drzwi to wyjdzie z 210 tys SSZ ? Wg kosztorysu naszego projektu http://archetyp.pl/projekt_nugat_2/ właśnie ok 210 powinno wyjść http://archetyp.pl/projects/nugat_2/kosztorys.pdf . Planujemy ruszać dopiero w 2014 więc jest czas.. Właśnie - ile wcześniej powinno się załatwiać ekipy ? jakie mają terminy ? wystarczy z pół roku wcześniej, czy rok, czy może szukać oferty "last minute" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 23.11.2012 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 No niestety będziemy czekać na wiosnę i mam nadzieję, że szybko nadejdzie. Bardzo mi zależało na budowie jeszcze w tym roku, ale banki tak się grzebały z decyzjami kredytowymi, że dopiero w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę (notabene ze zjechanym przez mnie PKO BP - mam nadzieję, że to nie będzie nasz największy błąd życiowy...). Na stolarkę okienną wraz z drzwiami wejściowymi i bramą garażową liczę ok 20-25 tys zł (w zależności od standardu okien), więc SSZ powinien się zmieścić w 200 tys zł. Tylko ciągle nie wiem, czy ta wycena, którą dostałam jest do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinrenew 26.11.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 WitamMożesz ten czas wykorzystać i dowiedzieć się coś więcej na temat dopłat do Pomp Ciepła w Krakowie - możesz dopytać Liwko, tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48792-dom-ciep%C5%82y-pasywny-albo-3-lub-5-litrowy/page515&highlight=silka pisał że są takowe, więc może ma więcej info. Chyba warto rozważyć grzanie Pompą jak by była dopłata 40-50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-tomek 03.01.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam! Gratuluję Synka! i rozpoczecia budowy! My również plnujemy budowe z silikatów, chciałbym więc zapytać czy planujecie "odcięcie" ściany przegrodą termiczną od fundamentów (szkło piankowe itp.)?Jedna sugestia odnośnie kuchni, czy dobrze rozważyliście ten drewniany blat? Przy dzieciach w domu u naszych znajomych troche się nie sprawdził, zostają trudne ślady do usunięcia. Jak chcesz prześlę zdjęcia na priva. Pozdrawiam I Wszystkiego Dobrego W Nowym Roku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 03.01.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witaj B-Tomku Co do blatu kuchennego, to drewno dębowe jest moim wielkim marzeniem i na razie nie wyobrażam sobie go nie mieć. Ale to prawda: cały czas się zastanawiam, czy będzie to praktyczne. Zewsząd jednak czytam, że dobrze nasączone olejem nie chłonie płynów i nie robią się na nim uporczywe plamy, a gdyby jednak to można przetrzeć papierem ściernym i na nowo zabezpieczyć olejem. Tyle teoria, życie pokaże swoje Nie bardzo jednak wiem, co miałabym ewentualnie dać w zamian, bo blaty kamienne nie pasują do mojej koncepcji wnętrza, a laminat mam obecnie i marny to substytut... Przyznam, że nie rozważaliśmy tych pustaków, o których piszesz - kiedyś tam czytałam o nich, ale prawdę mówiąc zapomniałam i dopiero ty mi przypomniałeś, że coś takiego istnieje... Wy będziecie je dawać? Drogie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 03.01.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Jak możesz, to prześlij zdjęcia blatu znajomych, lepiej wiedzieć, co mnie może czekać... I również życzę wszystkiego dobrego oraz spełnienia marzeń w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-tomek 05.01.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Będziemy stosować to rozwiązanie: http://www.stahlton.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=201 Szkło piankowe byłoby lepsze, jednak jest dla nas za drogie.Isomur ~90 zł za metr bieżący dla ściany o grubości 24 cm. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez B-tomek cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 05.01.2013 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Czy dobrze myślę, że przy zastosowaniu tych bloczków nie będzie konieczności ocieplania fundamentów? Bo w zasadzie całe "nadziemie" będzie odcięte od fundamentów. B-Tomku, ile dajecie ocieplenia na ściany i podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts