Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzień bez Smoleńska został odwołany. Smoleńsk to sposób na wygranie wyborów przez PiS

lulkas

Recommended Posts

Planowany na 3 lutego "Dzień bez Smoleńska" został odwołany. Pomysłodawcy akcji na Facebooku, która przyciągnęła ponad 100 tys. internautów, uznali, że ich inicjatywa "jest wykorzystywana, by pogłębiać przepaść, która podzieliła Polskę", i "zwinęli" całe przedsięwzięcie. - czytam w onecie.

Panowie wstyd !! Smoleńsk dla pewnych partii politycznych, a szczególnie jednej partii to temat i sposób na wygraną w następnych wyborach parlamentarnych. Bez Smoleńska PiS nie daje rady prowdzić już normalnej polityki. PiS nie potrafi odnosić się do spraw bieżących bez odniesienia do katastrofy Smoleńskiej. PiS nie ma pomysłu na rządzenie. Mam wrażenie, że gdyby nie Smoleńsk, Kaczyński Jarek zniknąłby z polskiej sceny politycznej. Gdyby nie Smoleńsk, PiS zniknąłby po następnych wyborach parlamentarnych ze sceny politycznej bo by się po prostu rozpadł. Pozostaje mieć nadzieje, że sami w końcu oprzytomnieją i zaczną z sensem gadać, nie odwołując się non stop do symboli i uczuć religijnych.

Ave Jaro!

Ja jestem ciekawa, czy to się kiedykolwiek skończy... Temat jest "wałkowany" w każdą stronę i już po prostu jest ciężko przyswajalny dla znacznej części społeczeństwa. A Jarek no cóż, chyba trochę celowo podgrzewa atmosferę opowiastkami o tym czy zidentyfikował ciało brata czy nie, itp. Ehh... szkoda o tym dalej pisać.

Hasło powinno brzmieć: V pieriod.! Przypominam, że period to okres, menstruacja. Ale mniemam, że zmyłka była celowa:yes:. Na nasze nieszczęście nikt nie ma pomysłu [dobrego]! Ale fakt, że taniec na trumnach jest w rytm muzyki PiSu.

K.

Rzygam od tej kaczej muzy juz od miesięcy... zresztą nie tylko ja na pewno!

znajomy ma taki opis na gg

http://smolensk-czyja-to-wina.tumblr.com/

w pełni się z tym zgadzam

jak tylko w temacie widzę Smoleńsk, kaczor itp

to nawet nie czytam już tego artykułu

ileż można

w kwietniu to chyba nie będę słuchał radia, oglądał tv i na neta wchodził

od połowy marca Smoleńsk będzie tematem przewodnim

Bądźmy dobrej myśli. Miałem okazję przeczytaj - a fuj - gazetę co się zowie FAKT, a w niej: Kaczyński pożarł się z Dubienieckim o Szczypińską?

Oj wygląda na to, że będzie się działo w klanie Kaczyńskich. Jaro ma tylko mamę, no i kota, musi walczyć o dobre relacje z Martą Kaczyńską i to nie bardzo wcyhodzi, bo właśnie się pokłócił z Dubienieckim i to o kogo i o co? Że niby Szczypińska paraduje "z różą w zębach" jak jej zarzucił w liście. Z kolei Szcypińska to przyjaciółka Jaro i ten sie oburzył na Marcina Dubo-bubo.

Istny koszmar! Kaczor to ma przechlapane do końca życia.

Przypomina to brazylijską telenowelę. Kiedyś był taki serial - kto pamięta ręce do góry? - Niewolnica Isaura. Podobno oddziaływanie tej telenoweli na emocje ludzi uznano za fenomen socjologiczny.

Niewolnica Isaura to był pikuś:)

Edytowane przez lulkas