JurekM 27.01.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 HejW podsufitce planuję zamontować dyskretne oświetlenie (halogen o bardzo małej mocy) oraz coś jeszcze, żeby druga część/lampa skierowana była na zewnątrz i włączana czujką ruchu dla nieprzewidzianych gości.Czy ktoś ma pomysł jak to można zrealizować i czy są jakieś dwufunkcyjne lampy?Nie chcę dzielić instalacji na dwa obwody i domontować planuję czujkę zmierzchową.PozdrJurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 27.01.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 a może coś z wykorzystaniem ściemniacza?normalnie ustawiony na 30%, a na czujce równoległy obwód bez ściemniacza załączający moc na 100%?Coś jak w planowanym przeze mnie układzie tyle że na odwróthttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?170132-O%C5%9Bwietlenie-z-czujnikiem-ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 27.01.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 To chyba nie to o co mi chodzi. Podstawowe światło w podsufitce powinno świecić pionowo w dół, a w przypadku gdy działa czujka przed dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 27.01.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 no to chyba pozostaje zamontowanie reflektorów z czujką ruchu oprócz halogenu...bo ciężko mi wyobrazić sobie taką lampkę co by zmieniała kierunek świecenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.01.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Wyobrazić sobie można, technologicznie nie byłby to wielki problem, ale myślę, że bardziej realny jest jakiś kombajn z dwoma osobnymi źródłami światła. Sam się za czymś podobnym rozglądam, ale działającym przeciwnie: mały reflektorek oświetlający jedynie numer policyjny i dający odrobinkę światła wokół oraz możliwość dania czadu na cały podest przed drzwiami.Póki co kombinuję z dorobieniem do jakiejś ładnej zewnętrznej lampy po prostu reflektorka z LED. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 28.01.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Najgorsze jest to, że chciałoby się, żeby to coś jeszcze w miarę porządnie wyglądało. Niby halogenki to są w podsufitce i nic nie widać, ale źródło do świecenia do przodu musi wystawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.01.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ja osobiście takiego wynalazku jeszcze nie widziałem ale może jeszcze zbyt mało widziałem. Wychodzę z założenia, że gdyby coś takiego było to i tak by było mało atrakcyjne wizualnie. Lepszym rozwiązaniem i z większym wyborem byłyby dwie oddzielne lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts