Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bank BGŻ kto ma doświadczenie.

Recommended Posts

Witam buduję dom i mam kredyt hipoteczny w BGŻ,mam pytania do budujących z tym bankiem:

- czy podczas odbioru poszczególnych etapów bardzo się czepiają szczegółów?

-czy po zakończeniu i odbiorze robią jakieś inspekcje?

-czy po zakończeniu jak np. chcę dobudować sobie garaż i zaadaptować poddasze za swoje to muszę pytać o zgodę bank?

mam kredyt w BGŻ więc co nieco mogę powiedzieć.

U mnie było tak że robiłem kosztorys i wpisywałem co w poszczególnych etapach ma być zrobione. Formularz mają raczej mało szczegółowy, w każdym razie powinieneś mieć mniej więcej to co sobie w kosztorysie założyłeś, do tego o ile pamiętam kierownik budowy chyba też podpisywał każdy etap.

Miałem inspekcję na budowie przed wypłatą kolejnej transzy ale była to pani oderwana od okienka która w ciągu pięciu minut przeszła cały dom zrobiła fotki i raczej było to na zasadzie że faktycznie budujesz dom za ich pieniądze a nie kupiłeś sobie AUDI Q7 :-)

pozdrawiam

michalsiak

No to trochę jestem spokojny,a jak wygląda sprawa z fakturami bo muszą być na 60% liczy się do tego robocizna tzn. faktura od murarza i co jak by mi trochę zabrakło do tych 60%.

nie musi być 60%, jak nie ma to jest po prostu "inspekcja" ze strony banku (formalność) przed wypłatą następnej transzy, koszt chyba 100 zł (tak mi powiedzieli przynajmniej w oddziale, w którym brałem kredyt)