joint32 27.01.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam buduję dom i mam kredyt hipoteczny w BGŻ,mam pytania do budujących z tym bankiem:- czy podczas odbioru poszczególnych etapów bardzo się czepiają szczegółów?-czy po zakończeniu i odbiorze robią jakieś inspekcje?-czy po zakończeniu jak np. chcę dobudować sobie garaż i zaadaptować poddasze za swoje to muszę pytać o zgodę bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 27.01.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 mam kredyt w BGŻ więc co nieco mogę powiedzieć. U mnie było tak że robiłem kosztorys i wpisywałem co w poszczególnych etapach ma być zrobione. Formularz mają raczej mało szczegółowy, w każdym razie powinieneś mieć mniej więcej to co sobie w kosztorysie założyłeś, do tego o ile pamiętam kierownik budowy chyba też podpisywał każdy etap. Miałem inspekcję na budowie przed wypłatą kolejnej transzy ale była to pani oderwana od okienka która w ciągu pięciu minut przeszła cały dom zrobiła fotki i raczej było to na zasadzie że faktycznie budujesz dom za ich pieniądze a nie kupiłeś sobie AUDI Q7 pozdrawiam michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joint32 28.01.2011 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No to trochę jestem spokojny,a jak wygląda sprawa z fakturami bo muszą być na 60% liczy się do tego robocizna tzn. faktura od murarza i co jak by mi trochę zabrakło do tych 60%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 28.01.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 liczy się każda faktura. Z tego co pamiętam u nas było tak że jeżeli się wykażesz fakturami powyżej iluś tam procent wartości transzy (nie pamiętam ile) to nie było inspekcji na budowie. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joint32 29.01.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 A jak jest z późniejszymi przeróbkami dobudowami domu po zakończeniu budowy ,trzeba pytać bank o zgodę czy mogę sobie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futuris 29.01.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 No to trochę jestem spokojny,a jak wygląda sprawa z fakturami bo muszą być na 60% liczy się do tego robocizna tzn. faktura od murarza i co jak by mi trochę zabrakło do tych 60%. nie musi być 60%, jak nie ma to jest po prostu "inspekcja" ze strony banku (formalność) przed wypłatą następnej transzy, koszt chyba 100 zł (tak mi powiedzieli przynajmniej w oddziale, w którym brałem kredyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joint32 02.02.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 A czy rok albo później od zakończenia budowy robią jakieś inspekcje,bo w umowie jest zapis ,że muszę im udostępnić dom do inspekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts