Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Piszesz Perm o gracji Sereny. Ja mam odmienne zdanie. Mam wrażenie, że jak ona się rusza, czy chodzi, to wkłada w to straszny wysiłek. Aż samej mi ciężko. Tym bardziej zaskakujące dla mnie jest to, jak szybko dobiega do piłek.

Bardzo ją lubię, bo zachowuje się z klasą na korcie. A już zupełnie uwielbiam jak po pierwszym gemie idzie sobie tak dostojnie dookoła kortu bez podchodzenia do wodopoju. :D

No i nudy w finale. Rafa z Novakiem i Serena (wprawdzie nie z Azarenką, ale i tak 3/4 składu jak zwykle).

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piszesz Perm o gracji Sereny. Ja mam odmienne zdanie.
Telewizja nie pokazuje wszystkiego. Widziałem ją "na żywo" i na korcie i poza nim. Ma wdzięk i grację, tak jak pisałem pomimo wyglądu. Na korcie chodzi, jak większość powoli oszczędzając energię i może dlatego takie wrażenie. Widzałem jak tańczy, jest niesamowita. Generalnie wszystkie tenisistki dużo lepiej wyglądają poza kortem. Fryzury, stroje, uśmiechy. Inne dziewczyny. Widac kasę i klasę.

• 3 weeks później...

Niestety nie widziałam Sereny na żywo. :(

Agnieszka dziś przegrała z Petrą. Walnięty komentator cały czas gadał tak, jakby Petra była na osttanich nogach i przegrywała z Agnieszką do zera. Jego wstawki typu: trener Kvitowej jest zrozpaczony działały mi na nerwy.

Tu dziewczyny w komplecie. Która najładniejsza?

http://i.iplsc.com/uczestniczki-turnieju-wta-championships-druga-od-lewej-agnie/0002KKHAQU3V6ATB-C116-F4.jpg

Edytowane przez amalfi

Tu dziewczyny w komplecie. Która najładniejsza?

Fatalne zdjęcie! Na nim najatrakcyjniejszą wydaje się... Serena :D. Mając w pamięci sesję Isi z basenu jestem zdecydowanym patriotą - słowiańska uroda górą.

Wracając do meczu Agnieszki. Oprócz durnego gadania komentatora, wkurzało mnie to, że Radwańska grała dość zachowawczo, czekała na błędy przeciwniczki a ta jak na złość nie chciała ich popełniać zbyt wiele. Gdyby Agnieszka wykorzystała swoją genialną technikę to Petra była do ogrania.

Też miałam takie wrażenie, że Agnieszka czeka na błędy Petry. Pewnie liczyła, że będzie przebujać za kort. ;)

Dziś chyba gra z Sereną? Niestety jestem do piątku w delegacji i hotel nie ma TV sport. ( Za to ma kanały z disco polo. :bash:

Jeszcze nie sprawdziłam, czy już po meczu.

• 2 months później...
Agnieszka też chyba odpadnie, bo zdaje się, że Koń w formie. :(

A może czas na wygraną Isi? Koń niby nabiera rozpędu ale nie jest jeszcze w swojej najlepszej dyspozycji. Ostatnia wygrana Agnieszki to chyba Tokio 2011 ? To będzie ich chyba szesnaste spotkanie i tylko 3 wygrane Polki! Czas poprawić statystyki!

agnieszka_radwanska_16655160.jpg

azarenka.jpg

Która gorą?

Do Agnieszki tak mówią najbliżsi, a o niej najwytrwalsi fani. Ja do najbliższych się nie zaliczam ale kibicowałem jej talentowi jeszcze gdy odbijała piłki na kortach krakowskiego Nadwiślanu. A skąd się wzięło to przezwisko. Agnieszka sama to tłumaczy:

http://www.mowimyjak.pl/fakty/sport/dlaczego-agnieszka-radwanska-to-isia-skad-wzial-sie-pseudonim-naszej-tenisistki,29_56936.html

Trzymajmy kciuki bo następna przeciwniczka wcale nie jest taka łatwa do ogrania.

Cibulkowa nie odpuszcza. To prawda.

Pięknie gra w tym turnieju Federer. Już wszyscy przebąkiwali, źe powinien kończyć karierę, a tu proszę. Warto śledzić mecze z Jego udziałem, bo to obecnie jeden z niewielu tenissistów grający techniczny, efektowny tenis. W czasach "drwali" to unikat.

Krzysiek, dzięki za wyjaśnienie. Ciekawiło mnie, bo ja tak mówię na swoją córkę (to zdrobnienie imienia), ale nie ma na imię Agnieszka. ;)

Cibulkowa nie odpuszcza. To prawda.

Pięknie gra w tym turnieju Federer. Już wszyscy przebąkiwali, źe powinien kończyć karierę, a tu proszę. Warto śledzić mecze z Jego udziałem, bo to obecnie jeden z niewielu tenissistów grający techniczny, efektowny tenis. W czasach "drwali" to unikat.

Krzysiek, dzięki za wyjaśnienie. Ciekawiło mnie, bo ja tak mówię na swoją córkę (to zdrobnienie imienia), ale nie ma na imię Agnieszka. ;)

Federer zmienił rakietę. Grał starym modelem który wprawdzie dawał niesamowitą kontrolę ale nie przyśpieszał piłki tak jak robią to nowoczesne rakiety. Ten jego "nowy' model zdaje się wcale nie jest taki nowy w sensie modelu. Różnicę jednak na korcie widać. Do tego ma za coacha Edberga. W sumie dało to bardzo pozytywny efekt.