Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Przypominam, że trwa French Open. Ula odpadła, ale odniosła sukces, bo pokonała Venus. Kubot odpadł wczoraj po meczu z bardzo wyluzowanym Francuzem. Jerzyk właśnie na korcie. Nie wiem co z Przysiężnym. Miał grać o 11.00 i chyba nie gra, bo na stronie turnieju nie ma tego meczu. Wie ktoś, co się dzieje?

Przypominam, że trwa French Open. Ula odpadła, ale odniosła sukces, bo pokonała Venus. Kubot odpadł wczoraj po meczu z bardzo wyluzowanym Francuzem. Jerzyk właśnie na korcie. Nie wiem co z Przysiężnym. Miał grać o 11.00 i chyba nie gra, bo na stronie turnieju nie ma tego meczu. Wie ktoś, co się dzieje?

Już wiem. Słayszałąm w radiu, że już po meczu.

Przegrał Janowicz. Wiele do powiedzenia nie miał. Grał bardzo przeciętnie, za to Wawrinka zagrał chyba mecz życia, Wychodziły mu piłki niesamowite. Federer w meczu z Janowiczem też grał jak natchniony. W następnych meczach już taki dobry nie był. Janowicz, wyglada na to wyzwala w graczach jakąś dodatkową motywację.

Przegrał Janowicz. Wiele do powiedzenia nie miał. Grał bardzo przeciętnie, za to Wawrinka zagrał chyba mecz życia, Wychodziły mu piłki niesamowite. Federer w meczu z Janowiczem też grał jak natchniony. W następnych meczach już taki dobry nie był. Janowicz, wyglada na to wyzwala w graczach jakąś dodatkową motywację.

Myslę, że mają w pamięci mecz Janowicza z Murrayem i tak ich spina, aby nie przegrać. ;) Obiektywnie, Wawrinka grał dużo lepiej i zwyci,ęstwo mu się należało. Pocieszające jest to, że też ma podobno polskie korzenie. :D

Dzisiaj gra Agnieszka I są dwa deble z udziałem Polaków. Ala Rosolska z partnerką z Gruzji jest w 3 rundzie, ale dziś chyba nie gra.

Dzisiaj byłam pod wrażeniem meczu Kuzniecowej z Kerber. Rewelacja.

Agnieszki pyk, puk, pyk, pyk mnie uśpiło. Niestety mam wrażenie, ze Radwańska doszła do ściany i nic nowego już się nie wydarzy. Mecze ogląda się bez emocji kibicowania, zupełnie inaczej niż Janowicza, czy nawet Uli Radwańskiej.

Jak będzie tak pykać z Errani, to marnie to widzę. Ale już powiedziała, że zadowoli ją ćwierćfinał. Jakiś brak ambicji czy realna ocena swoich możliwości?

Już kilkanaście lat temu była podobna afera z udziałem Fibaka. Tylko, że wtedy udało się to wyciszyć, tak że niewiele przedostało się do polskiej opinii publicznej.

Były na ten temat publikacje w prasie zachodniej, np.:

http://www.independent.co.uk/news/the-sex-scandal-that-wouldnt-lie-down-1185127.html