Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor ścian do ...

nesca05

Recommended Posts

Kremowe - identyczne z górną zabudową.

Białe zbyt się odetną od tych kolorów, które już wybrałaś i dodatkowo podbiją żółtawą nutę kremowych frontów. Każdy inny kolor wprowadzi wielki chaos i uniemożliwi stworzenie spójnego wnętrza :(

Podoba mi się ten wariant kremowo-waniliowy.Ponieważ kuchnia jest prostokątna,a zbudowa równoległa,to zastanawiałam się nad optycznym skróceniem pomieszczenia.Czy ściana z oknem na wprost dobrze by wyglądała w kolorze ciemniejszej oliwki lub (żeby nie mieszać z kolorami)łososiowo-miodowym( jak

dół mebli)?

Ja też mam ten dylemat -jesli mogłybyście coś doradzic to będę bardzo wdzięczna, :moja kuchnia to podłogi w płytce arkesia grafit, a na ściane angelo ornato bianko -czyli biale plytki w formacie 30 *60, okno jet białe , melbe mają być w kolorze orzecha -albo coś w tym kolorze chodzi o jakiś ciepły kolor drewna.Nie wiem jaki dać blat (nie stać mnie na konglomarat bo wówczas byłby biały a z innych materiałów boje sie dać tej w bieli). No i pozostaje kolor ścian w kuchni a właściwie jednej bo tylko ta z oknem bedzie widoczna (bez szafek wiszacych) na pozostałych 2-meble dodam że kuchnia jest otwarta na salon który jest w takim bardzo jasno szarym-kremowym kolorze zależy od światła, oraz tapeta ciemno brązowa ale prawie czarna i styka sie z kominkiem pomalowanym w tym samym kolorze co tapeta tylko o 2 tony jasniej. kuchnia łaczy sie z korytazem na którm jest tapeta bezowa w wąziutkie pasy szaro kremowe . Nesca05 przepraszam że tak sie podłaczyłam do Twojego wątku ale nie chciałam zakladać nowego. Będe wdzieczna za wszystkie rady i porady itd...........

duś dzieki ale czy nie za dużo tego brazu bedzie bo meble w kształcie litery U a na polączeniu z salonem barek czyli prawie 4 scianay w meblch koloru drewnianego z czego jedna sciana od podłogi do sufitu i jedna z szafkami wiszacymi-ta vis avis pełnej zabudowy, myśle nad białym no co czy blat w kolorze mebli bedzie wygladał ok.

zrobiłam literówke -przepraszam , miałam na myśli-i czy blat wkolorze mebli bedzie ok do tych białyvh płytek i ścian , a jeśli nie to jaki??

Myślę, że blat w kolorze podłogi - grafitowy,a ściany szarokremowe,które już masz.To są tendencje kuchni współczesnej-stonowane kolory,kolorystyka w akcentach.Przy kuchniach rustykalnych więcej koloru na ścianach.Prześledż wątek- Pochwalcie się swoimi kuchniami-znajdziesz może inspiracje.