Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej

Przeszukałem forum ale nie odnalazłem odpowiedzi na nurtującą mnie kwestie - jak połączyć dwa rodzaje gresu?

Przejście kuchnia - salon i salon - łazienka.

w kuchni jest biała płytka cersanitu, salon to polpolerowany sugar paradyza kuchnia to homme tubadzina.

O ile lazienka-salon moge wrzucic listwe T poniewaz sa tam drzwi, to pomiedzy kuchnia a salonem drzwi nie ma.. i co teraz?listwa T zbyt pieknie wygladac nie bedzie, fugowac tez srednio, bo niestety przerwy nie sa idealne pomiedzy pomieszczeniami.

co zrobic?prosze o pomoc,zdjecia,wskazowki.

dzieki.

https://forum.murator.pl/topic/152965-%C5%82%C4%85czenie-dw%C3%B3ch-r%C3%B3%C5%BCnych-gres%C3%B3w/

U nas jest tylko fuga, ale to łączenie pod drzwiami.

W odsłoniętych miejscach oddzieliliśmy różne kolory gresu paskami z otoczakami zalanymi żywicą.

Pamiętam, że początkowo myśleliśmy po prostu o położeniu dekoru jednego z gresów, np. kosteczki, paseczki, czy jakiekolwiek pasujące z kolekcji jednego lub drugiego gresu.

Na forum są też wnętrza, gdzie dwie powierzchnie gresowe oddzielone są drewnem, panelem, mozaiką, itp.

Mamy dwa rodzaje gresu w kuchni i przedpokoju i nie wyobrażam sobie listwy. Natomiast między przedpokojem, a lazienką listwa jest, bo troche różnicy wyszó - niestety błąd kafelkarza.