jarzec 27.01.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jakiego rodzaju wykończenie ścian z OSB w łazience domku letniskowego polecacie? Poza płytkami (będą tylko przy prysznicu aby obniżyć koszt materiałów).Muszę nadmienić, że wzdłuż ścian przebiegają łączenia płyt - przypuszczam że płyty mogą tam "pracować" razem z naniesionym materiałem wykończeniowym. Jak narazie najlepszym pomysłem wydają mi się:1. Tynk strukturalny jak na foto poniżej.http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jg/lf/xop8/d40bUnw44RFkEsegYX.jpg 2. Tapeta z włókna szklanego. Liczę, że ukryje ewentualne przesunięcia płyt.http://photos01.istore.pl/11349/photos/thumbnail/410648.jpg Co jeszcze można by zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.01.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 kombinujesz. Przykręć do OSB zielone płyty gips karton. Zaciągnij spoiny Uniflotem. Tam gdzie trzeba pociagnij folią w płynie i przyklej najtańsze kafle (prysznic i umywalka) Tam gdzie nie trzeba po prostu pomaluj dobrą farbą do łazienek. Żeby pozbyć sie problemy pękajacych spoin płyty połóż z przesunieciem żeby spoiny się nie pokrywały lub obróć je o 90 st. Tzn jesli OSB jest montowane dłuższą krawedzią w pionie to GK przykrec poziomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 17.02.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Zaimpregnuj te płyty porządnie, w przeciwnym wypadku bardzo szybko zalęgną Ci się tam grzybki i inne takie. Potem tak jak pisał coulignon, okręć płytę zielonym G-K i z głowy. Do impregnacji użyłbym impregnat do drewna konstrukcyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda 13.03.2011 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Nie będę komentował porady mojego przedmówcy , bo porada taka jaka wiedza . Myślę ze poprzednik to przywykł do inkasowania kasy za byle jaką robotę i nie miał styczności z przyzwoitym wykonawstwem . Mówimy o łazience , a nie o kuchni człowieku . Na płyty OSB obowiązkowo płyty kartonowo-cementowe , położone na specjalnie do tego przeznaczonej chemii , dół zaizolować koniecznie co najmniej folią w płynie , choć bardziej proponowałbym elastomer , wtapiając w narożach taśmę elastyczną na siatce z włókna szklanego i wtedy dopiero kafelki koniecznie na kleju elastycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.03.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Mówimy o łazience , a nie o kuchni człowieku . mówimy o łaziece w domku letniskowym. Człowieku. Przeczytaj uważnie post kolegi i zobacz też jakie ma założenia finansowe inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartosz1984 14.03.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 barakuda to jest domek letniskowy a nie pałac. Jarzec proponuje ci zaimpregnować te płyty i na to dać grubszą tapetę . Sposób bardzo prosty , mało roboty duża prostota i dość tanio. Jeszcze widziałem jak koleś porostu pomalował płytę OSB i to wszystko i powiem że nie źle mu wyszło oczywiście jak na domek letniskowy na wsi. Oczywiście co komu sie podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts