KamilR83 28.01.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Jeśli jestem właścicielem działki na którą jest wydane pozwolenie na budowe (inwestorem jest moj ojciec) to czy mogę zrobić w tym pozwoleniu jakiekolwiek zmiany ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 28.01.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ty nie. Ojciec tak. W jego imieniu mozesz ty, jeśli udzieli Ci pełnomocnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilR83 28.01.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A co jeśli warunki zabudowy wg których chciałem właśnie dokonać tych zmian są wydane na mnie ??? bedzie mógł moj Ojciec na podstawie ich zmienic te pozwolenie?? chodzi o szerokość budynku. Bo z tego co pamiętam to chyba warunki zabudowy dotyczą działki a nie konkretnej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 28.01.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Jest to zmiana istotna – bo tak ją zakwalifikuje projektant, a w związku z tym, praktycznie, od nowa procedura otrzymania pozwolenia na budowę – o ile będzie to zgodne z wydanymi warunkami zabudowy lub MPZP. Warunki dotyczą działki, ale są wydane na konkretną osobę, która na ich podstawie otrzymała PnB.Możliwa jest cesja WZ i (lub) PnB na inną osobę. Stroną jest tylko „właściciel” WZ lub (i) PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilR83 28.01.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Niestety cesji PnB nie moge zrobić:/ sąsiad zarządał odemnie tym razem 30 tys. za podłączenie się do wodociągu. A nowe warunki zabudowy bede mial wydane na podłączenie się z innego źródła (ta zmiana tez bedzie naniesiona na plan zagospodarowania i wykonany poraz kolejny projekt podłaczenia wodociągowego). W poniedzialek lece do starostwa i zobaczymy jak oni mi pomogą ... bo mam nadzieje ze pomogą:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 28.01.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 sSiwy, wysłałem Ci PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts