Weigela 28.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witam:) Planowaliśmy wybudować garaż z przodu działki,mniej więcej tak jak stoi dom,ale okazało się,że miasto ma swoje plany zagospodarowania działek i możemy ten garaż postawić tylko na tyle działki,dodatkowo 4,5m z boku od płotu i 3 m od tyłu.Wychodzi na to,że ten garaż będzie zajmował pół ogrodu.Można postawić budynek gospodarczo/garażowy do 25m kw bez pozwolenia,tylko zgłosić trzeba.Tylko nie mam pojęcia czy wówczas ten budynek można postawić w dowolnym miejscu? A jak musiałby stać tam jak jest na planach miasta to czy muszą być zachowane jakieś odległości od płotu?Może ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 28.01.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witam:) Planowaliśmy wybudować garaż z przodu działki,mniej więcej tak jak stoi dom,ale okazało się,że miasto ma swoje plany zagospodarowania działek i możemy ten garaż postawić tylko na tyle działki,dodatkowo 4,5m z boku od płotu i 3 m od tyłu.Wychodzi na to,że ten garaż będzie zajmował pół ogrodu.Można postawić budynek gospodarczo/garażowy do 25m kw bez pozwolenia,tylko zgłosić trzeba.Tylko nie mam pojęcia czy wówczas ten budynek można postawić w dowolnym miejscu? A jak musiałby stać tam jak jest na planach miasta to czy muszą być zachowane jakieś odległości od płotu? Może ktoś się orientuje? Zasady sytuowania będą takie same. Jest zatwierdzony plan zagospodarowania, który obowiązuje. Chyba, że są tam jakieś furtki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weigela 28.01.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Dziękuję za pomoc. Nie ma furtek . Budując w miejscu w którym nakazano,ale do 25m kw.mogę zaoszczędzić parę złotych,tak? Bo pewne koszty odejdą i chyba kupno projektu nie będzie potrzebne? Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.01.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Można postawić budynek gospodarczo/garażowy do 25m kw bez pozwolenia,tylko zgłosić trzeba. O ile dobrze pamiętam, garażu na zgłoszenie nie zbudujesz. A nie wiem, czy urząd zaakceptuje, że Twój budynek gospodarczy będzie mieć bramę garażową skierowaną w stronę podjazdu do bramy w ogrodzeniu i zjazdu z działki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts