szosiu 28.01.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Witam wszystkich mam 2 problemy i nie wiem jak je rozwiązać, bardzo prosze o pomoc 1. Mam problem bo jestem zmuszony sie wygluszyc od spodu od sąsiadów z góry , mieszkam na parterze. Niestety nie ma mozliwości wygluszenia stropu od góry. Pozostaje tylko od dołu, myślałem zrobic konstrukcje i obniżyć sufit o 5cm i dac welne w celu wygluszenia (5cm), ale wtedy odleglosc do posadzki zostaje mi tylko 248cm. Czy jest to mało czy moze byc ? 2. Chciałbym w związku z powyższym nie obnizac sufitu aż o 5cm. Czy jest jakiś inny materiał od wełny mineralnej który moze tak samo wygluszać jak wełna 5cm , ale zeby był cieńszy niż 5 cm? Czym "cienkim" moge jeszcze wygluszyc ten strop od spodu? 3. Mam następujący problem, wykonawcy cos zchrzanili i mam wystający fundament w mieszkaniu, fundament w mieszkaniu powinien być od środka równo ze ścianą w jednej linii ale umnie niestety mury leża na środku fundamentu, dlatego czesc fundamentu wystaje na zewnetrz a czesc do wewnatrz wystaje. Na ponizszym rysunku postarałem sie to zobrazować. Jak i czym zaizolować od wewnątrz dwie problematyczne powierzchnie zaznaczone na rysunku grubym czerwonym kolorem ? chce na to przykleic 1cm styropianu ale chcialbym wogóle zastosowac w tym miejscu material o najlepszej izolacyjnosci , bo wolno mi tam dac tylko 1cm, wyzej nie mogę jaki jest najlpeszy material ,najbardziej izolacyjny termicznie nadający sie do przyklejenia w to miejsce (do folii wywiniętej na ścianę)??? Edytowane 28 Stycznia 2011 przez szosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts