Joannk 10.06.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A widzisz to ja chyba nie zręcznie myłam te gary:) bo u mnie zawsze coś się chlapnęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.06.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 a są takie małe zlewy narożne żeby w szafkę 80tkę weszły? jak szukałam zlewu to wszystkie było do szafki 87-90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.06.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A widzisz to ja chyba nie zręcznie myłam te gary:) bo u mnie zawsze coś się chlapnęło:) ka niewiele myję, bo większość ląduje w zmywarce, ale to zależy chyba bardziej od kranu, jak jest ustawiony to z szafką 90x90 i cargo 13 cm http://img27.imageshack.us/img27/6831/56898679.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.06.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 a są takie małe zlewy narożne żeby w szafkę 80tkę weszły? jak szukałam zlewu to wszystkie było do szafki 87-90cm ja też miałam problem by znaleźć taki zlew, ale chyba 3 znalazłam, ale od razu cena była dużo wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Tak się teraz zastanawiam czy 13 cargo istnieją? Najmniejsze to nie 15? Karolak Ty to potrafisz wizualizacje robić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.06.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Tak się teraz zastanawiam czy 13 cargo istnieją? Najmniejsze to nie 15? Karolak Ty to potrafisz wizualizacje robić !!! stolarz wszystko potrafi, a przynajmniej z takiego założenia wychodzę :lol2:tylko czy szafka 13 cm ma w ogóle sens?, bo przecież tyle będzie miał korpus a środek? 10 cm? a jeśli to miałoby być cargo, to jeszcze mechanizm, zostałoby może z 8 cm dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.06.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Z jednej strony jak ma być wygodnie przy zlewie to może warto, ale fakty byłaby to bardzo mała szafka:) A w ogóle to Lukarna musi zdecydować Zrobiłaś piękne wizualizację i jest w czym wybierać. Czekamy na inwestorkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.06.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 tylko tak zlew i od razu słupek z piekarnikiem to mi się wydaje że mocno niewygodne będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.06.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Z jednej strony jak ma być wygodnie przy zlewie to może warto, ale fakty byłaby to bardzo mała szafka:) A w ogóle to Lukarna musi zdecydować Zrobiłaś piękne wizualizację i jest w czym wybierać. Czekamy na inwestorkę Inwestorka przegląda I wersję czyli ze zlewem w rogu, ale szafka jest normalna. I w rogu jest tylko ociekacz , komora normalnie, poza rogiem taką http://img40.imageshack.us/img40/9246/99337546.jpg i myślę, że w tym układzie kuchni takie rozwiązanie jest najbardziej optymalne, choć ta ścięta szafka kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.06.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 tylko tak zlew i od razu słupek z piekarnikiem to mi się wydaje że mocno niewygodne będzie i tu masz słuszną rację, nie będzie mogła od razu odstawić blachy na blat obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.06.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Cześć, jestem:)Piękną mam kuchnię, co?? Idę poczytać co napisałyście dokładnie bo na wstepie tak tylko "przeleciałam" wzrokiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.06.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Myślę że ten układ też by się sprawdził, ważne żeby Lukarna była zadowolona:). A kawałek blatu na odłożenie czegokolwiek z piekarnika na pewno się przyda, jest to zdecydowanie bardziej funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.06.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja nie dość że mam blat to jeszcze i stół pod ręką, a jak piekłam teraz 3 blaszki jednorazowo to się ogarnąć z odstawianiem nie mogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.06.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja tam ze zlewu calypso cog651E jestem bardzo zadowolona, O takim własnie myślałam Karolak - a jakby tam jakieś cargo wstawić na te 13 cm? Dałby radę. Bo tak wizualnie to wygląda całkiem sensownie. A zlewu nie dawaj zbyt dużego, bo z montażem może być kłopot. To mogłaby być tylko taki wysuwany drążek na ściereczki, ewentualnie tabletki do zmywarki A czy u Lukarny łączy się okno z blatem w rzeczywistości? Pytam, bo później od zlewu jest częściej opryskane. Ma być parapet z blatem, specjalnie okna podkuwamy 2-3cm żeby zlicowac wszystko tylko tak zlew i od razu słupek z piekarnikiem to mi się wydaje że mocno niewygodne będzie I słuszna uwaga:( Tak się podnieciłam tym pieknym narożnikiem ze zlewem że o tym nie pomyslałam:( i tu masz słuszną rację, nie będzie mogła od razu odstawić blachy na blat obok No własnie:( Lukarna, blatu będę miała podobnie coś koło 330, pierogi lepię i kluski śląskie i kopytka i w ogóle uwielbiam gotować a myślę, że blatu mi starczy, ważne żeby go sensownie poprzecinać płytą i zlewem. Masz rację Ardea, jak się dobrze przemysli to powinno być OK A teraz o zlewie - mam taki w obecnym mieszkaniu i nigdy więcej już bym go nie zamontowała i wrogowi bym go nie proponowała,1:1 w sprawie zlewu narożnego;) Baw się dobrze swoją kuchnią ja już wzięłam się za projektowanie ogrodu, bo w domu wszystko dopięte na ostatni guzik:) Ardea ja jestem szczęsliwa że coś się w końcu zaczęło klarować w sprawie kuchni i teraz się dopiero mogę tym bawić - do tej pory to była droga przez mekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.06.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 To jeszcze raz ja. W poprzednim mieszkaniu miałam tak, że był zlew zwykły w szafce narożnikowej. I zupełnie mi to nie przeszkadzało... Maxie razję dziewczyny z tym kawałkiem szafki przy zlewie, to musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.06.2012 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Cholera wszystko ładnie opisałam i mnie wywaliło z internetu:/ No nic próbuje raz jeszcze:) Tytułem wstępu: Karola znała rzeczywiste wymiary kuchni oraz wiedziała że chcę podłogę drewnopodobną i białe/jasne meble. Reszta to zupełnie jej pomysł. I co dziwne, chociaz zupełnie inaczej wyobrażałam sobie moją kuchnię - ta mi się naprawdę podoba:) Ale nie jest to ostateczna wersja, przede wszystkim muszę przedyskutować sprawę z P, musze się sama z tym wszystkim przespać, przemyslec czego tak naprawdę chcę... A więc proszę bardzo:) http://img152.imageshack.us/img152/7530/56251775.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img844.imageshack.us/img844/4179/62501835.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img502.imageshack.us/img502/9560/37565082.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img228.imageshack.us/img228/2185/13860339.jpg Uploaded with ImageShack.us I okolice stołu... http://img812.imageshack.us/img812/2189/49134783.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img16.imageshack.us/img16/2581/69221539.jpg Uploaded with ImageShack.us I coś czego się bałam: górne szafki 50-50-50 i dolne 80-80 - nie wiem jak Wam ale mi się wydają OK:) http://img507.imageshack.us/img507/8443/86796897.jpg Uploaded with ImageShack.us I druga ściana: tutaj obniżę piekarnik tak aby mikrofala znalazła się niżej. Zaburzę tym podziały ale wygoda ponad wszystko;) http://img839.imageshack.us/img839/420/32199361.jpg Uploaded with ImageShack.us I na moje marudzenie na cegłę Karola przysłała mi na szybko kilkanaście propozycji międzyszafkowych:) Ta spodobała mi się najbardziej - Noce by My Way Chociaz nie wykluczam pomysłu Pumpaluny: ściana przedłużeniem blatu... http://img210.imageshack.us/img210/6739/noce.jpg Uploaded with ImageShack.us Myślicie że mogę spokojnie iść spać z myślą, że mam już w końcu zarys mojej kuchni?? Ta ma wszystko co chciałam: - piekarnik w słupku - szuflady:) - blat... I w gratisie przestronność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.06.2012 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 jeslu bys dala na dole wiekszosc szuflad a nie szafek a przynajmniej szuflady w slupku i tam gdzie szafka obok to obnizeniem piekarnika nic nie zaburzysz, wtedy w slupku masz 2glebokie i piekarnik zaczyna sie tu gdzie obok jest ta plytsza, ja tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Trochę po czasie, ale co tam, też głos zabiorę Wersja ostatnia jest najlepsza. Kuchnia wydaje się przestronna, a wcześniejsze były przytłaczające. Co do zlewu narożnego, to w tym układzie na pewno bym go nie zrobiła ze względu na bliskość wysokiej zabudowy (już widzę jak sie obijam łokciami). U mnie będzie jak na wizualce Karoli (ociekacz w rogu). Mikro musisz koniecznie obniżyć żeby sobie na głowę gorącego jedzenia nie wylać Jeśli zrobisz szuflady pod płytą i pod piekarnikiem to nie masz się co martwic podziałami, stolarz to dobrze rozplanuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.06.2012 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Oj tam po czasie:) Ja cały czas o tym myślę więc jak dla mnie to Twój głos idealnie się wbił w sytuację I zrobię dokładnie tak jak mówicie, szuflady również w słupku. Zastanawiam się tylko czy nie dam nawet piekarnika na wysokości tej niższej szuflady, czyli: szuflada głęboka, piekarnik, mikrofala, i wtedy mikrofala kończy się równo z początkiem górnych szafek... Piekarnik mam wtedy wyżej niż przy samej podłodze a mikrofala bardzo wygodna w obsłudze (szczególnie dzieci) Nie wiem tylko czy wtedy piekarnik nie za nisko, ale to zobaczę już na etapie realizacji:) ps. wtedy w szafce nad mikrofalą mogłabym sobie w przyszłości zamontować mały TV żeby mieć gdzie oglądać telewizję śniadaniową jak już na emeryturze będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Wydaje mi się, że 2 szuflady pod piekarnikiem to odpowiednia wysokość, ale musiałabyś sprawdzić w jakimś studiu albo u kogoś. ps. wtedy w szafce nad mikrofalą mogłabym sobie w przyszłości zamontować mały TV żeby mieć gdzie oglądać telewizję śniadaniową jak już na emeryturze będę Jak jeszcze będziesz na oczy widziała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts