Ardea 08.10.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Dziwny ten Twój teść, taka niejednoznaczna postać Coś mi się jeszcze z wymiarami nie zgadza i blat mi nie pasuje, ale do wieczora może sobie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Tym bardziej poproszę o namiar na babcię proszę bardzo pisz na adres - Babcia Doda, jak mówi moja córka (moja mama ma na imie Dorota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 W Manufakturze byliśmy przed 10, szybki rekonesans w Stefanel i mała czarna jest moja:) potem śmig do Zary - zkupione balerinki i tunika dla córeczki i można wracać - szybko podejmuję decyzje i mam ulubione sklepy:) W aucie jeszcze męczył mnie szary płaszczyk, ale za taką cenę to będę miała balustrady na balkonach;) Ja też jestem zdecydowana i szybko podejmuję decyzję więc mąż na zakupach ze mną nie cierpi katuszy Ja też powoli zaczynam przeliczać większe wydatki na to co mogłabym za to kupić do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ja też jestem zdecydowana i szybko podejmuję decyzję więc mąż na zakupach ze mną nie cierpi katuszy Ja też powoli zaczynam przeliczać większe wydatki na to co mogłabym za to kupić do domu I takim sposobem okazuje się, że płaszcza nie potrzeba, ale balustrady lub umwalki nie mogę sobie odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.10.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 z tymi zakupami to tez mam problem - w lipcu na imieniny dostałam kupon do Zary... I wiecie co? lezy do dziś nietknięty jakby był do OBI to pewnie juz by go nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 To ja tu mogę mieć problem bo mało sobie ubrań kupuje i pewnie moja rezygnacja z czegoś za bardzo by mi w budowie nie pomogła:) Wiecie co tak bym się kawy napiła ale czekam bo kuzyn miał do mnie przyjechać i z nim się miałam napic...Ale coś się spóźnia i nie wiem czy sobie nie zrobię...Pije któraś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.10.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 ja poproszę bo czekam na koleżankę i też jakoś dojechać nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.10.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ja piję!!!!! Ale zbożową ale za to chętnie nawdycham się zapachu kawy aromaterapia podobno jest skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Spoko, to stawiam:) Zbożową tez mam:) Bo kawy serwuję babeczki kruche z niby-sernikiem na zimno;) ps. ja tak mam z papierosami - nie pale tyyyle lat a lubię jak ktoś w moim towarzystwie pali... wiem wiem nie ma się czym chwalic ale Wam piszę jak jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Lukarna no to teść urasta do rangi super bohatera, nie dość że robotny to jeszcze hojny Czy któraś z was sama rozliczała vat budowlany? Mi księgowa powiedziała, że za stówkę wszystko rozliczy. Chyba się pokuszę o profesjonalistę bo obawiam się babola. Orientujecie się czy jak w tym roku np w grudniu się rozliczymy to później w lipcu znowu możemy kolejne rzeczy rozliczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Taaa czyzbyś kiedykolwiek słyszała jak na niego narzekam?? Ja rozliczałam sama. To naprawdę nic takiego, spokojnie można samemu ogarnąć. Miałam wydrukowane kody i sprawdzałam wszytsko pokolei z faktur. Kilka rzeczy których nie byłam pewna po prostu zapytałam w urzędzie skarbowym i mi powiedzieli. W sumie mi babka odrzuciła jedna rzecz, zadzwoniła, wezwała mnie uzgodniła ze mną co i jak, podpisałam i było OK:) VAT mozna raz w roku. Jak rozliczysz w grudniu to w lipcu tez moesz ale potem juz do końca roku nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 A skąd miałaś te kody?Tak myślę, że jak już zamkniemy tegoroczne zakupy to pokusimy się o rozliczenie, może trochę grosza się zwróci i na co innego będzie. Liczyłaś ile % faktycznie zwracają? W sumie między 8 a 23 różnica wynosi 15 ale koleżanka która robiła odpis mówi że jej faktycznie to jakieś 11 wyszło, ciekawam czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Kawkę wypiję, ale po obiedzie:) Kurcze pól blachy ciasta ze śliwkami już poszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Nie pamiętam, skąds z internetu:) Ale w US tez mi dali wydrukowane.My mieliśmy wszystko na 22%, ale to jest tak, że odliczałam tylko 68,5% vatu, tyle mozna odliczyc.Jakos tak, nie pamiętam dokładnie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Kawkę wypiję, ale po obiedzie:) Kurcze pól blachy ciasta ze śliwkami już poszło;) Ciasto przed obiadem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 My już zapomnieliśmy o obiedzie, była lasagne Lukarna, dzięki, muszę sprawdzić u siebie w US no i odebrać w końcu fakturę za dach, była korekta po zwrotach i mi się zapomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Mam prośbę do osób, które mają choć w części domu ogrzewanie podłogowe wodne, lub planują mieć Jaką przewidziano u Was grubość kompletnej podłogi (rurki + styropian + wylewka + jakieś inne takie) bo przychodzą niedługo na pomiar okien i nie wiem ile zostawić na podłogę cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ciasto przed obiadem?? Ciasto do kawki po obiedzie:) Dzisiaj obiad późno, bo czekam na męża. Rano poejchał na budowę i go wcieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Mam prośbę do osób, które mają choć w części domu ogrzewanie podłogowe wodne, lub planują mieć Jaką przewidziano u Was grubość kompletnej podłogi (rurki + styropian + wylewka + jakieś inne takie) bo przychodzą niedługo na pomiar okien i nie wiem ile zostawić na podłogę cm. Na gotowo: na parterze 17cm, na poddaszu 12cm. Edytowane 8 Października 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Mam prośbę do osób, które mają choć w części domu ogrzewanie podłogowe wodne, lub planują mieć Jaką przewidziano u Was grubość kompletnej podłogi (rurki + styropian + wylewka + jakieś inne takie) bo przychodzą niedługo na pomiar okien i nie wiem ile zostawić na podłogę cm. parter: 10cm styro, 6cm wylewki, 2cm na deski poddasze: 4cm styro, 6cm wylewki, 1cm panele/plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts