Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My niestety od posadzek nie mamy jeszcze nikogo, poza tym nie wiem czy nie będziemy ich jednak robić sami...

pumpaluna to dobra cena taka w środku ;)

Pewnie będziemy montować panele w podobnej cenie na poddaszu, ale kiedy to będzie...

Na parterze w salonie w planach jest Baltic Wood ale na niewielkiej powierzchni więc jakoś przełkniemy cenę.

Szczerze mówiąc nie dałabym 120 czy 150 zł za panele bo w tej cenie można już myśleć o desce trójwarstwowej.

Edytowane przez Princesa

Tylko, że z tego co mi mówili to na podłogówkę trzeba dać specjalne panele "dedykowane" podłogówce a to już niestety kosztuje dwa razy tyle :/ Myśmy już prawie się na tego eggera zdecydowali. Niedawno widziałam klasy AC5 po 49,99 więc nieźle by było, chociaż na 5 nie mam ciśnienia, wystarczy ac4

Na przedpokój, do kuchni i być może łazienki dolnej chciałabym dać płytki drewnopodobne (na razie faworytem jest woodentic) tylko że nie wiem czy jednak wydolimy żeby tyle za nie zapłacić. Bez rabatu mamy cenę wyjściową 109zł myślę, że jeśli 15-20% udałoby się znegocjować przy większym jednorazowym zamówieniu to jednak się na nie porwiemy. Do łazienek płytki tak do 70-80zł ale że będziemy mieć niewiele to przeżyję, może.

pumpaluna

z tego co się orientuję na podłogowkę nadają się wszystkie panele - chodzi o to że najlepiej dawać te do 8mm a nie grubsze żeby ciepła nie izolować. Za to podkład musi być spejalny. kazda firma ma swój - oczywiście najlepszy :p jedni z dziurkami, inni z rowkami, jeszcze inni z folią aluminiową albo po prostu z tektury.... I tu jest większy problem z wyborem

My na parter dajemy ciut lepsze panele ( bo parter bedzie mocniej eksploatowany), ale górę robimy w najzwyklejszych. Wychodzę z założenia, że za kilka lat mi się znudza albo zmienią upodobania kolorystyczne to nie bedzie szkoda zerwac i położyc nowe, Z tego samego powodu w kuchni bede miec blat z laminatu a nie z granitu ;)

Pampaluna w sprawie woodentica zrob dokladne rozeznanie, bo nasz kafelkowiec mówił, ze wszystkie, ktore układał byly krzywe. Tzn. "ugiete" po srodku. Niby nie duzo, ale ciezko je prosto ulozyc. Bylo to pol roku temu, moze cos sie zmienilo. Wiem, ze nawet na FM byla na ten temat dyskusja.