Princesa 08.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 agalind czyli i tu i tu jest podłogówka. Pewnie inna jest grubość styropianu?A z ciekawości ile cm ma wylewka a ile styropian i inne pozostałe rzeczy na parterze? O ile pamiętasz oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Parter: 10cm styro, 5cm wylewki, 2cm płytka/panelPoddasze: 5cm styro, 5cm wylewki, 2cm płytka/panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Parter: 10cm styro, 5cm wylewki, 2cm płytka/panel Poddasze: 5cm styro, 5cm wylewki, 2cm płytka/panel to jak Ci wyszło 16cm? 10+5+2=17cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 poza tym 2cm na panel, płytkę to za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Poprawiłam:P2 cm wg projektu, ale prawdopodobnie zwiększymy wylewkę o 1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Podłoga u nas na gotowo na dole 17cm, na górze 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ok to zostawię tyle samo 17/18 cm i 12 u góry Tylko zastanawiam się - jak mam piwnicę czy 10 cm to odpowiednia grubość styropianu... A wylewki robicie jakiego typu? Jastrych czy tradycyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ok to zostawię tyle samo 17/18 cm i 12 u góry Tylko zastanawiam się - jak mam piwnicę czy 10 cm to odpowiednia grubość styropianu... A wylewki robicie jakiego typu? Jastrych czy tradycyjne? 10cm to minimum... wylewka u mnie tradycyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 U nas wylewki będą tradycyjne. Zamotaliście mnie z tą podłogówką w sypialni. Grzejniki tradycyjne psują mi koncepcję pokoju ale do podłogówki podchodzę sceptycznie. Czy ktoś z was będzie kładł panele takie zwykłe (znaczy się nie z górnej półki cenowej) na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Pumpaluna tzn. do jakiej kwoty za m2 sa te zwykłe panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Lukarna dopiero teraz spojrzałem na fotki... a dlaczego te 2 wylewki ostatnie nie są zlicowane ze ścianą fundamentową...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 08.10.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Do nas przed zamówieniem okien przyjechał pan od posadzek, posprawdzał poziomy i pozaznaczał poziom "0". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Princesa nie jesteśmy w stanie dać za panele więcej niż 50 no max do 60zł/m2. Bardzo podobają mi się panele quickstep ale te konkretne u nas kosztują ponad 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 08.10.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Princesa nie jesteśmy w stanie dać za panele więcej niż 50 no max do 60zł/m2. Mamy zamiar kupować panele w podobnej cenie. Wiadomo - napięty budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) My niestety od posadzek nie mamy jeszcze nikogo, poza tym nie wiem czy nie będziemy ich jednak robić sami... pumpaluna to dobra cena taka w środku Pewnie będziemy montować panele w podobnej cenie na poddaszu, ale kiedy to będzie... Na parterze w salonie w planach jest Baltic Wood ale na niewielkiej powierzchni więc jakoś przełkniemy cenę. Szczerze mówiąc nie dałabym 120 czy 150 zł za panele bo w tej cenie można już myśleć o desce trójwarstwowej. Edytowane 8 Października 2011 przez Princesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Tylko, że z tego co mi mówili to na podłogówkę trzeba dać specjalne panele "dedykowane" podłogówce a to już niestety kosztuje dwa razy tyle :/ Myśmy już prawie się na tego eggera zdecydowali. Niedawno widziałam klasy AC5 po 49,99 więc nieźle by było, chociaż na 5 nie mam ciśnienia, wystarczy ac4 Na przedpokój, do kuchni i być może łazienki dolnej chciałabym dać płytki drewnopodobne (na razie faworytem jest woodentic) tylko że nie wiem czy jednak wydolimy żeby tyle za nie zapłacić. Bez rabatu mamy cenę wyjściową 109zł myślę, że jeśli 15-20% udałoby się znegocjować przy większym jednorazowym zamówieniu to jednak się na nie porwiemy. Do łazienek płytki tak do 70-80zł ale że będziemy mieć niewiele to przeżyję, może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 pumpaluna z tego co się orientuję na podłogowkę nadają się wszystkie panele - chodzi o to że najlepiej dawać te do 8mm a nie grubsze żeby ciepła nie izolować. Za to podkład musi być spejalny. kazda firma ma swój - oczywiście najlepszy jedni z dziurkami, inni z rowkami, jeszcze inni z folią aluminiową albo po prostu z tektury.... I tu jest większy problem z wyborem My na parter dajemy ciut lepsze panele ( bo parter bedzie mocniej eksploatowany), ale górę robimy w najzwyklejszych. Wychodzę z założenia, że za kilka lat mi się znudza albo zmienią upodobania kolorystyczne to nie bedzie szkoda zerwac i położyc nowe, Z tego samego powodu w kuchni bede miec blat z laminatu a nie z granitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Pampaluna w sprawie woodentica zrob dokladne rozeznanie, bo nasz kafelkowiec mówił, ze wszystkie, ktore układał byly krzywe. Tzn. "ugiete" po srodku. Niby nie duzo, ale ciezko je prosto ulozyc. Bylo to pol roku temu, moze cos sie zmienilo. Wiem, ze nawet na FM byla na ten temat dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 no to mnie pocieszyłaś jak dla mnie to nie musiałyby być paradyże ale u nas drewnopodobne to albo woodentic albo hiszpańskie powyżej 250zł za metr czyli mocno poza naszym zasięgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Nie mialam nic zlego na mysli. Raczej zebys nie zalowala pozniej. No i moze jednak to juz przeszlosc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts