Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja sobie płytki w salonie wyobrażam, ale nie chcę ;) U mnie nie będa przechodziły płynnie, bo salon jest przechodni i nawet ostro odcinam po podłodze kuchnię od jadalni, ale cechy wspólne będą (styl i kolorystyka)

Grunt zeby pomieszczenia tworzyly calosc.

Na szczęście nie planujesz mieszkac ze mną, więc nie będziesz musiał ciągle oglądc tego reliktu komuny:P Ja się przekonałam do przemysłówki, zwłaszcza do jej trwałości właśnie po wizytach w Manufakturze

w Łodzi...

u nas jest w Poznaniu w Starym Browarze...

http://starybrowar5050.com/upload/image/galerie/architektura_atrium/08.jpg

Edytowane przez Esiak

Wczoraj mi się goście zasiedzieli:) i taka pouczająca dyskusja mnie ominęła;) ale już nadrabiam co mogę:)

Lukarna dopiero teraz spojrzałem na fotki... a dlaczego te 2 wylewki ostatnie nie są zlicowane ze ścianą fundamentową...?

Różnicę już tłumaczę. W projekcie mamy 5 cm styropianu przy podłogach na gruncie. Zdecydowaliśmy że 5 to mało, dajemy 10. Ale w związku z tym, że styropian mamy kupiony 6 to musimy dać 12cm. Jak dalibyśmy 12 na chudy beton to albo by nam się pomieszxczenia znizyły o te kilka cm albo trzeba by je o te kilka podnieść. Nie wiem na ile to wiarygodne tłumaczenie bo to pomysł autorski teścia, wymyślił to tak: zasypujemy o 6 cm mniej, na ubity piach idzie 15cm podbetonu, jedna warstwa styro pójdzie w to obniżenie, a druga juz będzie tak jak w projekcie...

Mam nadzieję że tak można robić, kierownik się nie przyczepił, majster cos tam o izolacji mamrotał...

parter: 10cm styro, 6cm wylewki, 2cm na deski

poddasze: 4cm styro, 6cm wylewki, 1cm panele/plytki

W tych 6 cm już jest brane pod uwagę całe to ustrojstwo od podłogówki, tak??

Pytam bo JAKBY murarze jednak weszli w tym tygodniu to muszę im powiedziec co z tym nieszczęsnym oknem w kuchni...

a co pod oknem tarasowym? Na FM piszą, żeby dać koniecznie płytki, jakoś tego sobie nie wyobrażam żeby mi to dobrze wyglądało, chociaż fakt przy kominku pójdą pewnie takie jak w przedpokoju bo panele kolorystycznie bym też chciała dobrać.

Tez się nad tym zastanawiam...

U mnie jeszcze ten problem że kominek jest przy wyjściu na taras tak, ze można by to jakoś połączyć ale zupełnie oddalony od korytarza... I co, dać płytki przy oknie tarasowym, potem panel i potem znowu płytki na korytarzu??

Też podobają mi się Noce (Esiak mi je kiedyś pokazał chyba bo do tej pory byłam woodentikiem zachwycona) i grzecznie poczekam do wiosny 2012 a potem kolegę za pozwoleniem odwiedzę;)

I przyjadę ze swoją drabiną:):)

Muszę poczekać aż wstaniecie i tu przyjdziecie to wtedy pokaże Wam na rysunku moje dylematy płytkowe;)

I teraz jeszcze pytanie:

Czy ktoś z Was wie jak zrobić żeby mogły być cytaty różnych osób w jednym poście?

Bo próbowałam i nic mi z tego nie wychodzi::/