agalind 08.10.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Kominek mam niedaleko holu, wiec przejscie plytek bedzie dosyc naturalne. Przy wyjsciu na taras polozymy 2 lub 3 paski zeby deski nie niszczyc piachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 A kiedy przewidujecie je układać? W sensie czy mogę liczyć na foty szybciej niż my się na płytki zdecydujemy raczej wiosna 2012... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ja sobie płytki w salonie wyobrażam, ale nie chcę U mnie nie będa przechodziły płynnie, bo salon jest przechodni i nawet ostro odcinam po podłodze kuchnię od jadalni, ale cechy wspólne będą (styl i kolorystyka) Grunt zeby pomieszczenia tworzyly calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ja wierzę w mój parkiet przemysłowy, mam nadzieję, że nawet przy tarasie da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ja wierzę w mój parkiet przemysłowy, mam nadzieję, że nawet przy tarasie da radę nie lubię klepek... komuną to pachnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Esiak no to u nas wczesną wiosną, plan jest że facet z wykończeniówką najpóźniej od marca wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Mój położony na dziko, długie lamelki, bardziej willowo-pałacowo się kojarzy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Mój położony na dziko, długie lamelki, bardziej willowo-pałacowo się kojarzy:P e tam... nie ma to jak deski długości conajmniej 1,6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Esiak no to u nas wczesną wiosną, plan jest że facet z wykończeniówką najpóźniej od marca wejdzie. zobaczymy co przez zimę się da radę zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Na szczęście nie planujesz mieszkac ze mną, więc nie będziesz musiał ciągle oglądc tego reliktu komuny:P Ja się przekonałam do przemysłówki, zwłaszcza do jej trwałości właśnie po wizytach w Manufakturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Na szczęście nie planujesz mieszkac ze mną, więc nie będziesz musiał ciągle oglądc tego reliktu komuny:P Ja się przekonałam do przemysłówki, zwłaszcza do jej trwałości właśnie po wizytach w Manufakturze w Łodzi... u nas jest w Poznaniu w Starym Browarze... http://starybrowar5050.com/upload/image/galerie/architektura_atrium/08.jpg Edytowane 8 Października 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 No widzisz w jakich cool miejscach go kładą w końcu to przemysłówka i daje taki lekko loftowy klimacik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Własnie mi sie przypomnialo, ze caly terminal na lotnisku w Kopenhadze jest wylozony drewnem. Mimo milionow butow wyglada niezle. Takie cos bym polozyla bez wahania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 W Manu jest ipe lapacho, dla mnie za ciemne, ale mezowi się podoba - ja chyba położę teak lub dąb. I ma jeszcze jedną zaletę jest niejednorodny kolorystycznie, wiec wiele odcieni drewna do niego pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 nigdy nie byłam ani w Łodzi ani w Poznaniu, a co tu o Manufakturze mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 To musisz nadrobic, a Łódź to takie specyficzne miasto, które trzeba umiec oglądac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Wczoraj mi się goście zasiedzieli:) i taka pouczająca dyskusja mnie ominęła;) ale już nadrabiam co mogę Lukarna dopiero teraz spojrzałem na fotki... a dlaczego te 2 wylewki ostatnie nie są zlicowane ze ścianą fundamentową...? Różnicę już tłumaczę. W projekcie mamy 5 cm styropianu przy podłogach na gruncie. Zdecydowaliśmy że 5 to mało, dajemy 10. Ale w związku z tym, że styropian mamy kupiony 6 to musimy dać 12cm. Jak dalibyśmy 12 na chudy beton to albo by nam się pomieszxczenia znizyły o te kilka cm albo trzeba by je o te kilka podnieść. Nie wiem na ile to wiarygodne tłumaczenie bo to pomysł autorski teścia, wymyślił to tak: zasypujemy o 6 cm mniej, na ubity piach idzie 15cm podbetonu, jedna warstwa styro pójdzie w to obniżenie, a druga juz będzie tak jak w projekcie... Mam nadzieję że tak można robić, kierownik się nie przyczepił, majster cos tam o izolacji mamrotał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 parter: 10cm styro, 6cm wylewki, 2cm na deski poddasze: 4cm styro, 6cm wylewki, 1cm panele/plytki W tych 6 cm już jest brane pod uwagę całe to ustrojstwo od podłogówki, tak?? Pytam bo JAKBY murarze jednak weszli w tym tygodniu to muszę im powiedziec co z tym nieszczęsnym oknem w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 a co pod oknem tarasowym? Na FM piszą, żeby dać koniecznie płytki, jakoś tego sobie nie wyobrażam żeby mi to dobrze wyglądało, chociaż fakt przy kominku pójdą pewnie takie jak w przedpokoju bo panele kolorystycznie bym też chciała dobrać. Tez się nad tym zastanawiam... U mnie jeszcze ten problem że kominek jest przy wyjściu na taras tak, ze można by to jakoś połączyć ale zupełnie oddalony od korytarza... I co, dać płytki przy oknie tarasowym, potem panel i potem znowu płytki na korytarzu?? Też podobają mi się Noce (Esiak mi je kiedyś pokazał chyba bo do tej pory byłam woodentikiem zachwycona) i grzecznie poczekam do wiosny 2012 a potem kolegę za pozwoleniem odwiedzę I przyjadę ze swoją drabiną:) Muszę poczekać aż wstaniecie i tu przyjdziecie to wtedy pokaże Wam na rysunku moje dylematy płytkowe;) I teraz jeszcze pytanie: Czy ktoś z Was wie jak zrobić żeby mogły być cytaty różnych osób w jednym poście? Bo próbowałam i nic mi z tego nie wychodzi::/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.10.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 W tych 6 cm już jest brane pod uwagę całe to ustrojstwo od podłogówki, tak?? Pytam bo JAKBY murarze jednak weszli w tym tygodniu to muszę im powiedziec co z tym nieszczęsnym oknem w kuchni... tak, w 6cm wylewki zmieszczą Ci się rurki od podłogówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts