1976pinacolada 09.10.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Mnie osobiście płytki przed kominkiem nigdy się nie podobały. I miałam z tym problem bo wiedziałam, że ze względów bezpieczeństwa (iskra) i praktycznych (popiół) będe zmuszona takowe założyć również u siebie. Do czasu kiedy nie odwiedziliśmy znajomych w ich nowym domku. Mieli cały salon w dechach/panelach a pod kominkiem leżała piekna, przezroczysta, gruba szyba I ja skorzystam z tego pomysłu A przy wyjściu na taras.... hmmmmm..... myslę że gustowna wycieraczka na tarasie przed wejściem do salonu będzie lepszym rozwiązaniem niż płytki. Przynajmniej dla mnie Lukarna - co do załączania kilku cytatów w jednym poście .....tez jeszcze do tego nie doszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 09.10.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Ja mam kominek na środku domu, i nie wyobrażam sobie by miały być w tym miejscu płytki, będą dechy, które zabezpieczę w inny sposób, jeszcze nie wiem jaki, ale na bank nie dam płytek To rozwiązanie ze szkłem jest super, tylo jakie ono grube musi być? Bo się boję że będzie mocno wystawać i przy moim ustawieniu kominka ciągle ktoś będzie o nią zahaczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 To rozwiązanie ze szkłem jest super, tylo jakie ono grube musi być? Bo się boję że będzie mocno wystawać i przy moim ustawieniu kominka ciągle ktoś będzie o nią zahaczał Myślę, że odpowiednio zeszlifowane kraje będą wystarczającym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 09.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 a czy to szkło jest na deskach czy te deski też są lekko zeszlifowane i szybka lekko jest w nie wpuszczona? nie wiem czy zrozumiałaś o co pytam, bo mąż siedzi obok i mówi, że nie rozumie o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 a czy to szkło jest na deskach czy te deski też są lekko zeszlifowane i szybka lekko jest w nie wpuszczona? nie wiem czy zrozumiałaś o co pytam, bo mąż siedzi obok i mówi, że nie rozumie o co mi chodzi U znajomych szyba była położona na deskach/panelach więc wystawała ponad ale kominek był pod ściana więc nikomu nie wadziło. Myślę, że paneli nie da się tak zeszlifować..... ale w przypadku litej dechy jest to dobry pomysł i każdy stolarz to zrobi Dechy jednak nie mozna na podłogowkę a u nas taka jest tak więc u nas szyba będzie wystawać ale pomyślę o zeszlifowaniu jej krajów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 nie wiem czy zrozumiałaś o co pytam, bo mąż siedzi obok i mówi, że nie rozumie o co mi chodzi pewnie, że zrozumiałam Jedziemy na podobnych hormonach tyle, że Ty masz naturalne a ja z...pudełeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.10.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Takie rozwiązanie ze szkłem może być bardzo ciekawe. Pinacolada weź ty kiedyś u znajomych zrób fotę na potrzeby koleżanek z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Takie rozwiązanie ze szkłem może być bardzo ciekawe. Pinacolada weź ty kiedyś u znajomych zrób fotę na potrzeby koleżanek z forum Hmmm, będzie problem bo to tacy "rzadcy" znajomi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 09.10.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 pewnie, że zrozumiałam Jedziemy na podobnych hormonach tyle, że Ty masz naturalne a ja z...pudełeczka teraz już wie czemu on nie rozumie a ty tak u nas też będzie podłogówka i myślę o desce trójwarstwowej na szczęście mam jeszcze czas na decyzję, zobaczę jak wypadnie ta szyba u ciebie ja to mam szczęście do podglądania u innych dobrych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Znalazłam w sieci coś takiego http://img411.imageshack.us/img411/895/6c3edabd2000017ed918a2b.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 teraz już wie czemu on nie rozumie a ty tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Kurcze, może są jeszcze jakieś opcje?? Ta szyba mi jakoś nie leży (dosłownie;)). Płytki to też nieidealne rozwiązanie, ale jakoś lepiej mi pasuje. Może ja po prostu dziwna jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Mam nadzxieję że Lucarna sie nie obrazi za off topic ale muszę wam cos opisać Młoda nauczyła się dzis mówić PUPA (codziennie przyswaja ok 1-2 słow dzis akurat padło na pupę ). No i poszlismy na 18 do koscioła i pół mszy na cały glos w kółko powtarzała PUPA. I nie byłoby może tak źle gdyby się jej co 4-5 raz nie myliło i nie wychodziło PIPA . Wstyd jak cholera bo młoda dość duża i wygląda na sporo starsza i świadomą tego co mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.10.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Pumpaluna, może widziałaś tę kozę, którą wstawiałam w dzienniku - pod nią jest taka szyba położona na deskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Znalazłam w sieci coś takiego http://img411.imageshack.us/img411/895/6c3edabd2000017ed918a2b.jpg Uploaded with ImageShack.us to ta wersja akurat zupełnie mi się nie podoba, chyba już płytki podobne do paneli/deski bym wolała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Kurcze, może są jeszcze jakieś opcje?? Ta szyba mi jakoś nie leży (dosłownie;)). Płytki to też nieidealne rozwiązanie, ale jakoś lepiej mi pasuje. Może ja po prostu dziwna jestem. lacobel w kolorze ramy...? http://img502.imageshack.us/img502/7965/podstawa20kominkowagraf.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 09.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Agalind nie jesteś dziwna!!! mi szyba też nie leży tak do końca, ale to jest najlepsze rozwiązanie które do tej pory znalazłam Pinacolada na tym zdjęciu ta szyba mi sie nie podoba, chciałabym by była na równi z deskami, ale tego nie da sie zrobić chyba że tak gdzie ta szyba miałaby być wylewkę zrobiłabym o grubość szyby niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Z tego co pamiętam to szyba pod kozą leży centralnie i dobrze to wygląda. Na tym zdjeciu wyżej szyba wygląda jakby przypadkowo położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 09.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 lacobel w kolorze ramy...? ja ramy jako takiej nie przewiduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Pumpaluna, może widziałaś tę kozę, którą wstawiałam w dzienniku - pod nią jest taka szyba położona na deskach cos takiego? http://img577.imageshack.us/img577/1631/imagescaiqvxk1.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts