Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Mnie osobiście płytki przed kominkiem nigdy się nie podobały. I miałam z tym problem bo wiedziałam, że ze względów bezpieczeństwa (iskra) i praktycznych (popiół) będe zmuszona takowe założyć również u siebie. Do czasu kiedy nie odwiedziliśmy znajomych w ich nowym domku. Mieli cały salon w dechach/panelach a pod kominkiem leżała piekna, przezroczysta, gruba szyba :) I ja skorzystam z tego pomysłu ;)

A przy wyjściu na taras.... hmmmmm..... myslę że gustowna wycieraczka na tarasie przed wejściem do salonu będzie lepszym rozwiązaniem niż płytki. Przynajmniej dla mnie ;)

Lukarna - co do załączania kilku cytatów w jednym poście .....tez jeszcze do tego nie doszłam :(

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam kominek na środku domu, i nie wyobrażam sobie by miały być w tym miejscu płytki, będą dechy, które zabezpieczę w inny sposób, jeszcze nie wiem jaki, ale na bank nie dam płytek

To rozwiązanie ze szkłem jest super, tylo jakie ono grube musi być?

Bo się boję że będzie mocno wystawać i przy moim ustawieniu kominka ciągle ktoś będzie o nią zahaczał ;)

To rozwiązanie ze szkłem jest super, tylo jakie ono grube musi być?

Bo się boję że będzie mocno wystawać i przy moim ustawieniu kominka ciągle ktoś będzie o nią zahaczał ;)

Myślę, że odpowiednio zeszlifowane kraje będą wystarczającym rozwiązaniem :)

a czy to szkło jest na deskach czy te deski też są lekko zeszlifowane i szybka lekko jest w nie wpuszczona?

nie wiem czy zrozumiałaś o co pytam, bo mąż siedzi obok i mówi, że nie rozumie o co mi chodzi ;)

U znajomych szyba była położona na deskach/panelach więc wystawała ponad ale kominek był pod ściana więc nikomu nie wadziło. Myślę, że paneli nie da się tak zeszlifować..... ale w przypadku litej dechy jest to dobry pomysł :) i każdy stolarz to zrobi :) Dechy jednak nie mozna na podłogowkę a u nas taka jest :( tak więc u nas szyba będzie wystawać ale pomyślę o zeszlifowaniu jej krajów

pewnie, że zrozumiałam :) Jedziemy na podobnych hormonach tyle, że Ty masz naturalne a ja z...pudełeczka :)

:lol2: teraz już wie czemu on nie rozumie a ty tak :lol2:

u nas też będzie podłogówka i myślę o desce trójwarstwowej ;) na szczęście mam jeszcze czas na decyzję, zobaczę jak wypadnie ta szyba u ciebie :) ja to mam szczęście do podglądania u innych dobrych rozwiązań :lol:

Mam nadzxieję że Lucarna sie nie obrazi za off topic ale muszę wam cos opisać

Młoda nauczyła się dzis mówić PUPA (codziennie przyswaja ok 1-2 słow dzis akurat padło na pupę ;) ). No i poszlismy na 18 do koscioła i pół mszy na cały glos w kółko powtarzała PUPA. I nie byłoby może tak źle gdyby się jej co 4-5 raz nie myliło i nie wychodziło PIPA . Wstyd jak cholera bo młoda dość duża i wygląda na sporo starsza i świadomą tego co mówi :eek:

Kurcze, może są jeszcze jakieś opcje?? Ta szyba mi jakoś nie leży (dosłownie;)). Płytki to też nieidealne rozwiązanie, ale jakoś lepiej mi pasuje. Może ja po prostu dziwna jestem.

lacobel w kolorze ramy...?

http://img502.imageshack.us/img502/7965/podstawa20kominkowagraf.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Agalind nie jesteś dziwna!!! mi szyba też nie leży tak do końca, ale to jest najlepsze rozwiązanie które do tej pory znalazłam

Pinacolada na tym zdjęciu ta szyba mi sie nie podoba, chciałabym by była na równi z deskami, ale tego nie da sie zrobić :( chyba że tak gdzie ta szyba miałaby być wylewkę zrobiłabym o grubość szyby niżej