Lukarna 29.07.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 - Kominy mam cale już kupione (brakuje jakichś daszków, miał byc komplet niby a się okazało, że te daszki to już nadstandard, musimy je dokupic)- Rury do kanalizy wyprowadzone mam ale trzeba je będzie jeszcze po chacie rozprowadzić, czy to się robi później?? - choinka nie wiem ile mi tego potrzeba... - a takie rury drogie są? I jakie to się kupuje? To sprawdzę cenę w necie za metr i sobie jakos pokombinuję- Drewna szalunkowego mam nieprzyzwoicie duzo:/- O stemplach cos wspominał wykonawca że swoje ma- Hmmm, gwoździe - jaką plus minus kwotę trzeba by przyjąć?- Papa jakas jeszcze jest w naszej szopie, ekhm pomieszczeniu socjalno-magazynowym;) Nie wiem ile tego potrzeba, czy to duzy koszt?- Kontrłaty, hmm A może na te "duperele" znaczy gwoździe, kontrłaty, rury itd mogłabym jakąs kwotę przyjąć?Tylko jaką?1-3-5-10 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 z rurami od kanalizy nie kombinuj, przecież masz piwnice, więc resztę kanalizy zrobisz jak wejdzie instalator...na kontrłaty to tak gdzieś z 300m bieżących... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 my rury mieliśmy od razu pociągnięte do góry do łazienki, wyprowadzone w łazience na dole, kotłowni, garażu i kuchni, w sumie kosztowało nas to jakieś 800złgwoździe ok 300 a śruby do więźby prawie 200, na drut wiązałkowy i jeszcze jakiś ponad 200zł z wydatków takich nadprogramowych to wywóz śmieci na zasadzie "flaszka" dla panów czyli 20zł co tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 jeśli chodzi o więźbę to p. Artur, którego Ci polecałem, sam kupuje wszystkie dodatki metalowe i bierze na Ciebie fakturę, mnie dodatków do więźby wyszło koło 600zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 a właśnie jak wam kupuje materiały wykonawca to płacicie vat 8 czy 23%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 my rury mieliśmy od razu pociągnięte do góry do łazienki, wyprowadzone w łazience na dole, kotłowni, garażu i kuchni, w sumie kosztowało nas to jakieś 800zł za rury kanalizacyjne wyszło Ci 800 zł...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 a właśnie jak wam kupuje materiały wykonawca to płacicie vat 8 czy 23%? jeśli usługa z towarem to 8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 za wszystkie rury które mam do tej pory zrobione/położone, nie mam w tabelce rozdzielenia na konkretne, chociaż nie wiem czy nie było tam jeszcze coś dokupowane do istniejącej studzienki kanalizacyjnej bo zaliczyliśmy małą skuchę u nas wszystko mamy na 23%, tylko drzwi i okna będą na 8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 pumpaluna a Ty swój dziennik zlikwidowałaś...?ja cały dach mam na 8%, instalacje tak samo, okna, tylko mury mam 23%, bo towar sam kupowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.07.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 tak, nie ma dziennika Towar na dach załatwiał nasz wykonawca bo od znajomego dobrą zniżkę nam przytargał ale będzie go robił zupełnie inny facet, instalacje częściowo też kupi on ale nie on rozkłada, z elektryką to się jeszcze nie dogadałam jak będą faktury. Z doświadczenia kapitalnego remontu obecnego mieszkania często opłaca się w ogóle faktur na rurki hydrauliczne i elektryczne nie brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 kto może nie brać ten może... ja muszę faktury mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.07.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ech chciałam dzisiaj dać wolną rękę najmłodszemu mojemu pędrakowi - zastanawiałam się czy sam się połozy jak się zmęczy, ale łaził i łaził aż mnie wkurzył i go położyłam, teraz mogę się skupić Zaraz policzę to co wiem a resztę będę Wami konsultować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.07.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Nosz, cholera, zobaczcie to:http://www.e-cegly.pl/p,pl,35,pustak+ceramiczny+roben+poroton+t+24.html o co chodzi z tą ceną pustaka??przecież dopiero co było 3,8?????a może ja na zły patrzę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.07.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Dobra, na zły patrzę, niestety:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 patrzysz na mniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.07.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Esiak, weź się zlituj ile może kosztować paleta cementu plus pół palety wapna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 tak, nie ma dziennika a dlaczego nie ma dziennika..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Esiak, weź się zlituj ile może kosztować paleta cementu plus pół palety wapna? paleta cemenetu to 56 worków po 8,75 netto czyli gdzieś 603 zł brutto pół palety wapna 20 worków po 12,80 netto czyli 315 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.07.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 no i jeszcze z 12 ton piasku do kręcenia zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.07.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ok, dzięki wpisuję 1000 ps. szukam w poczcie wyceny z konbetu ps2. jak policzyc ile trzeba betonu na schody wylewane?? bo na strop pamięta że gdzies widziałam jakis normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts