Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

- Kominy mam cale już kupione (brakuje jakichś daszków, miał byc komplet niby a się okazało, że te daszki to już nadstandard, musimy je dokupic)

- Rury do kanalizy wyprowadzone mam ale trzeba je będzie jeszcze po chacie rozprowadzić, czy to się robi później?? - choinka nie wiem ile mi tego potrzeba... - a takie rury drogie są? I jakie to się kupuje? To sprawdzę cenę w necie za metr i sobie jakos pokombinuję

- Drewna szalunkowego mam nieprzyzwoicie duzo:/

- O stemplach cos wspominał wykonawca że swoje ma

- Hmmm, gwoździe - jaką plus minus kwotę trzeba by przyjąć?

- Papa jakas jeszcze jest w naszej szopie, ekhm pomieszczeniu socjalno-magazynowym;) Nie wiem ile tego potrzeba, czy to duzy koszt?

- Kontrłaty, hmm

A może na te "duperele" znaczy gwoździe, kontrłaty, rury itd mogłabym jakąs kwotę przyjąć?

Tylko jaką?

1-3-5-10 tys?

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my rury mieliśmy od razu pociągnięte do góry do łazienki, wyprowadzone w łazience na dole, kotłowni, garażu i kuchni, w sumie kosztowało nas to jakieś 800zł

gwoździe ok 300 a śruby do więźby prawie 200, na drut wiązałkowy i jeszcze jakiś ponad 200zł

z wydatków takich nadprogramowych to wywóz śmieci na zasadzie "flaszka" dla panów czyli 20zł co tydzień

za wszystkie rury które mam do tej pory zrobione/położone, nie mam w tabelce rozdzielenia na konkretne, chociaż nie wiem czy nie było tam jeszcze coś dokupowane do istniejącej studzienki kanalizacyjnej bo zaliczyliśmy małą skuchę

u nas wszystko mamy na 23%, tylko drzwi i okna będą na 8% :(

tak, nie ma dziennika

Towar na dach załatwiał nasz wykonawca bo od znajomego dobrą zniżkę nam przytargał ale będzie go robił zupełnie inny facet, instalacje częściowo też kupi on ale nie on rozkłada, z elektryką to się jeszcze nie dogadałam jak będą faktury. Z doświadczenia kapitalnego remontu obecnego mieszkania często opłaca się w ogóle faktur na rurki hydrauliczne i elektryczne nie brać ;)

Ech chciałam dzisiaj dać wolną rękę najmłodszemu mojemu pędrakowi - zastanawiałam się czy sam się połozy jak się zmęczy, ale łaził i łaził aż mnie wkurzył i go położyłam, teraz mogę się skupić:)

Zaraz policzę to co wiem a resztę będę Wami konsultować:)