Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eh tynki :) u nas dopiero na wiosnę i to późną, jeszcze instalacje trzeba zrobić.

Jutro łaskawie do nas wraca ekipa więc może przed zimą zdążymy dach skończyć i zjazd do garażu i izolację piwnicy :-x

Wiecie, że nigdzie w Krakowie i okolicach nie mogę dostać klinkieru w cieniowanym graficie na kominy, jakaś masakra, czerwonego zatrzęsienie, trzeba było czerwony dach zrobić nie byłoby problemów... a szary nie dość, że droższy (a co!) to jeszcze nie ma takiej ilości jak trzeba albo wcale nie ma... ehhh

ja szczególnie za cieniowaniami wszelkiej maści nie przepadam i nawet nie szukałam takiego w graficie, wzięliśmy wienerbergera stratus ale w rzeczywistości ma zupełnie inny ocień. Princesso jeśli chcesz to mogę Ci real foto podesłać na priva. No i faktycznie płaciliśmy prawie 1PLN drożej niż za ciapkowaną brązowo-czerwoną plus trzeba było tydzień czekać na dostawę bo od ręki nie mieli

Też zastanawialiśmy się nad czarnym dachem, ale w końcu zdecydowaliśmy się na grafit z ruukki i bardzo nam się podoba :) Chociaż to jest taki dość jasny grafit.

ja chcę ciemny, bo okna będę z zewnątrz RAL 7016 - z daleka wyglądają na prawie czarne, więc wszystko powinno się ładnie zgrać

ale dachówki jeszcze nie wybrałam, bo ciągle rozważam blachodachówkę ;)