Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas najczęściej tak wyglądają osiedla budowane przez developerów. Facet, który wyceniał nam dach dziwił się że chcemy grafit bo na promocji mają tylko czerwone i brązowe z czego czerwona jest na start najtańsza. Jak głupio zażartowałam jaką jeszcze tańszą mi da to usłyszalam że 'oborową' niebieską ma najtaniej

Najgorzej gdy jeden sąsiad chce "przebić" drugiego i zatracają sie trochę w wyścigu a potworków architektonicznych przybywa.

Nie podobają mi się identyczne domki na zamkniętych osiedlach. Z drugiej strony gdy spojrzymy na sąsiada zza Odry, to bardzo mi się podoba ich porządek urbanistyczny. Zabudowa jest spójna, choć nie identyczna, ale nie wykracza poza pewne ramy i dlatego dobrze wygląda (przynajmniej wg mnie). Odbywa się to z zyskiem dla środowiska. U nich nikt nie postawi samotnego domu w środku pola, czy lasu, bo szkodzi w ten sposób otoczeniu. U nas kazdy o tym marzy nie myśląc o długofalowych konsekwencjach. Z drugiej strony naszej wioski ktoś buduje dom z bala, ale nie domek tylko olbrzymią chałupę. Przyznam, że dziwnie wygląda w otoczeniu tradycyjnych kaszubskich i nowszsych ale w tym stylu budowanych domów.

Edytowane przez agalind

Witam Szanowne Grono,

Spieszę wyjaśnić że nie będzie mnie dni kilka bo przebywam od wczoraj z Najmłodszym w szpitalu.

Złapała go jelitówka i się biedak odwodnił:(

Wczoraj dostał 4 kroplówki, dzisiaj na razie jedną.

Jeszcze takiego mojego Synka nie widziałam - nic nie mówi, nie chodzi tylko siedzi mi na kolanach przytulony albo płacze albo spi:(:(

dzis przyszły wyniki badań - wirus jakis na A nie pytajcie jaki bo zapomniałam.

I trzymajcie kciuki żebysmy do piątku wyszli...

ps. noc spędzona na krzesle - ciekawe ile tak wytrzymam:/

teraz przyjechałam się wykapać i zabrać jakis ubrania małemu i sobie, właczyłam w międzyczasie pralkę i wpadłam Wam powiedziec.

Lucarna

dziekuj Bogu że to tylko jelitówka. Oczywiście wiem co czujesz i jak Ci ciężko ale uwierz, że to jedno z lżejszych "szpitalnych" dolegliwości. Pogłaskaj Marcinka po "łebolku" i bądź przy nim - dzieci tego potrzebują.

Dołączam do grona siedzących 2 tyg przy szpitalnym łożku. W poniedziałek minął ROK (10.10.10)od ciężkiej operacji mojej Lenki. Nagła sprawa, błyskawiczna operacja, zagrożenie życia, powikłania, ech...... Lepiej nie pamiętać ale trudno zapomnieć...

mnie takie kolejne siedzenie czeka za dwa tygodnie :/

Pinacolada trauma operacyjna pozostaje na całe życie, mi nawet psycholog nie pomógł. W sumie to powiem wam, że dom stał się moją odskocznią od problemów zdrowotnych. Zajęłam myśli chociaż na chwilę czym innym i aż żałuję, że teraz tak mało się dzieje bo mnie nerwy noszą i nie mam na czym innym się skupiać

pumpaluna

nie zazdroszczę planowanych wizyt w szpitalu. Zresztą planowane czy z zaskoczenia - wszystkie do d... Dzieci nie powinny w ogóle chorować, cierpieć... Tyle co się napatrzyłam wtedy w tym Prokocimiu..... Dobrze, że Nusia była mała i nie będzie pamiętać. Jedyna "pamiątka" to spora blizna na brzusiu :(.