Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mi jeszcze się nie udało usmażyć naleśnika zupełnie bez tłuszczu, przynajmniej przed pierwszym naleśnikiem trzeba trochę przeciągnąć pędzelkiem (mam tefal ingenio)

proponuję dać mniej mleka, a dolać wodę lekko zmineralizowaną lub lekko gazowaną, w każdym bądź razie z delikatnymi bąbelkami i naleśniki będą pięknie odchodzić od patelni, nawet ten pierwszy (proporcje 2/3 lub 3/4 mleka, resztę wody) smaku to nie zmienia

my tak smażymy :)

(mam tefal ingenio)

a jak długo je uzytkujesz? I czy bardzo Ci się zniszczyły?

Ja też mam juz ładnych parę lat i ostatnio doszłam do wniosku, że wyglądaja już tragicznie i do nowej kuchni trzeba będzie nowy zestaw garów/patelni kupić....

ja na temat gotowania sie nie wypowiadam bo ze mnie taka kucharka jak z koziej doopy trąba:rotfl:

Ale naleśniczki dzis na obiadek były i ładnie odchodziły ale ja zawsze ciut ciut oleju daję (z pestek winogron - tylko takiego używam do smażenia). A przepis mam (thermomix) świetny tylko, ze mało dieteyczny bo na śmietanie ! Ale wychodzą GENIALNE - takie chrupiące , mniammm.....................

nalesniki odpadają nie zje

w ogóle to marcin nic ode mnie nie chce jeść

oprócz kakao:/

cięzki temat to będzie

kurcze naleśnika to bym zjadła...

albo krokieta...

ech wy baby narobiłyście mi smaka

Edytowane przez Lukarna

nalesniki odpadają nie zje

w ogóle to marcin nic ode mnie nie chce jeść

oprócz kakao:/

cięzki temat to będzie

to co napisze wg mojej teściowej jest zaniedbywaniem dziecka ;)

ale jak mój Młody nie chce jeść to go nie zmuszam, w którymś momencie zgłodnieje i sam poprosi, ważne żeby pił

mój potrafił zjeść śniadanie, a potem nic, aż do następnego śniadania, ale pił kakao i soczki owocowe

pumpaluna

szczerze to nalesników nie próbowałam bez oleju bo dla mnie za suche... Ale "smażę" na tefalu ingenio bez tłuszczu placuszki serowe by Nigella, placuszki kukurydziane by thermomix i pancakes-y i odchodzą bez problemu! Tylko trzeba dobrze nagrzac przed położeniem pierwszej transzy!

A z piwskiem - wypróbuję :yes:

ale jak mój Młody nie chce jeść to go nie zmuszam,

ja wychodze z tego samego założenia , choć nie miałam jeszcze okaji wypróbować bo moja Julka jadła WSZYSTKO a moja Lenka je NON STOP :sick:

Ale ktos mądry kiedyś powiedział, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby w normalnym domu dziecko z głodu umarło. Więc nie gonię, nie namawiam - na szczęscie moje szybko się upominają :)

Lena ostatnio wyczaiła w szafce czekoladę (moją :p bo jej jeszcze nie daję) a ze smak zna bo dobra babcia kedys ją uraczyła to się rozdarła że chce! A ze była pora drugiego dania to jej nie dałam. Był bunt i obiadu nie zjadła. Przezyła a o czekoladzie zapomniała ;)