pumpaluna 14.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 a tą pizzę to jak? Gdzieś pewnie przepis mam ale najczęściej robię na oko - mąka, woda (lub mleko), olej, szczypta soli, trochę proszku do pieczenia. Kiedyś robiłam bez proszku do pieczenia to nie wyrasta i trochę blinowata ale dzieci i taką zjedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A może naleśniki by zjadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Smażone niestety nie należy do lekkostrawnych :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Smażone niestety nie należy do lekkostrawnych :/ na patelni teflonowej bez tłuszczu chyba mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moje dziecko mogłoby wcale nie jeść Jeżeli krupniczki odpadają, to może cienki rosołek z cielęcinki, albo pulpety drobiowe? Ja czasami robię 3 wersje śniadania a kończy się na płatkach z jogurtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A mój je wszystko co mu postawię pod nosem za pić w ogóle by nie musiał, jedynym wyjątkiem jest kakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 mi jeszcze się nie udało usmażyć naleśnika zupełnie bez tłuszczu, przynajmniej przed pierwszym naleśnikiem trzeba trochę przeciągnąć pędzelkiem (mam tefal ingenio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A ja nie umiem robić dobrych, czyli supercienkich naleśników - macie jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 mi jeszcze się nie udało usmażyć naleśnika zupełnie bez tłuszczu, przynajmniej przed pierwszym naleśnikiem trzeba trochę przeciągnąć pędzelkiem (mam tefal ingenio) proponuję dać mniej mleka, a dolać wodę lekko zmineralizowaną lub lekko gazowaną, w każdym bądź razie z delikatnymi bąbelkami i naleśniki będą pięknie odchodzić od patelni, nawet ten pierwszy (proporcje 2/3 lub 3/4 mleka, resztę wody) smaku to nie zmienia my tak smażymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja daję 3 szklanki gazowanej mineralnej a tylko 1 mleka także wychodzi podobnie jak w Twoich proporcjach. Jak robiłam placki do krokietów na imprezkę to dałam piwo zamiast gazowanej mineralnej, rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (mam tefal ingenio) a jak długo je uzytkujesz? I czy bardzo Ci się zniszczyły? Ja też mam juz ładnych parę lat i ostatnio doszłam do wniosku, że wyglądaja już tragicznie i do nowej kuchni trzeba będzie nowy zestaw garów/patelni kupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ja na temat gotowania sie nie wypowiadam bo ze mnie taka kucharka jak z koziej doopy trąba:rotfl:Ale naleśniczki dzis na obiadek były i ładnie odchodziły ale ja zawsze ciut ciut oleju daję (z pestek winogron - tylko takiego używam do smażenia). A przepis mam (thermomix) świetny tylko, ze mało dieteyczny bo na śmietanie ! Ale wychodzą GENIALNE - takie chrupiące , mniammm..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 coś ok 1,5roku dopiero, oglądałam i rys nie widać, może po prostu za słabo nagrzewam przy tych naleśnikach ale z kim nie rozmawiam to wszystkie koleżanki też przesmarowują patelnię tłuszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) nalesniki odpadają nie zjew ogóle to marcin nic ode mnie nie chce jeśćoprócz kakao:/cięzki temat to będzie kurcze naleśnika to bym zjadła...albo krokieta...ech wy baby narobiłyście mi smaka Edytowane 14 Października 2011 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 dałam piwo zamiast gazowanej mineralnej, rewelacja musimy to wypróbować ale dawałaś mleko czy tylko piwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 nalesniki odpadają nie zje w ogóle to marcin nic ode mnie nie chce jeść oprócz kakao:/ cięzki temat to będzie to co napisze wg mojej teściowej jest zaniedbywaniem dziecka ale jak mój Młody nie chce jeść to go nie zmuszam, w którymś momencie zgłodnieje i sam poprosi, ważne żeby pił mój potrafił zjeść śniadanie, a potem nic, aż do następnego śniadania, ale pił kakao i soczki owocowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 szklankę mleka i 3 szkl piwa, takie same proporcje jak woda+mleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 pumpaluna szczerze to nalesników nie próbowałam bez oleju bo dla mnie za suche... Ale "smażę" na tefalu ingenio bez tłuszczu placuszki serowe by Nigella, placuszki kukurydziane by thermomix i pancakes-y i odchodzą bez problemu! Tylko trzeba dobrze nagrzac przed położeniem pierwszej transzy! A z piwskiem - wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ale jak mój Młody nie chce jeść to go nie zmuszam, ja wychodze z tego samego założenia , choć nie miałam jeszcze okaji wypróbować bo moja Julka jadła WSZYSTKO a moja Lenka je NON STOP Ale ktos mądry kiedyś powiedział, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby w normalnym domu dziecko z głodu umarło. Więc nie gonię, nie namawiam - na szczęscie moje szybko się upominają Lena ostatnio wyczaiła w szafce czekoladę (moją bo jej jeszcze nie daję) a ze smak zna bo dobra babcia kedys ją uraczyła to się rozdarła że chce! A ze była pora drugiego dania to jej nie dałam. Był bunt i obiadu nie zjadła. Przezyła a o czekoladzie zapomniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 znowu pierdu-pierdu, a co się dzieje u Was na budowach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts