Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas było podobnie, przyszła teściowa z szarlotką i opowiadała synkowi jąką pyszną upiekła i oczywiście pokazała mu ją. i syn chciał, a my akurat siadaliśmy do obiadu. Oczywiście obiad bleee, on chce ciacho. I był krzyk i płacz, bo my twardo, że nie, bo obiad. I posadziliśmy go na podłodze i udawaliśmy że nas to nie rusza. Teściowa oburzona na nas, że jak tak możemy. I ona mu da kawałek żeby spróbował, a potem zje obiad. Mąż mówi nie, teściowa obrażona. Po jakiś 10 min. Adaś zjadł obiad, a o ciachu przypomniał sobie dopiero jak je postawiono na stole. I wcale mu ta szarlotka nie smakowała zubaw.gif

znowu pierdu-pierdu, a co się dzieje u Was na budowach...? ;)

Marcin pierdy odchodzą bo się NIC nie dzieje.

Dosłownie NIC.

Dzwoniłam ze szpitala do murarza i niestety w tym tygodniu nie wejdą:(

Może w przyszłym.

Tzn on mówi że na pewno w przyszłym.

Zobaczymy...

A tu listopad za pasem;(

Placuszki serowe by Nigella

250g twarogu (ja kupuję grani w wiadereczku z Piątnicy)

2 łyżki cukru

50g mąki

3 jajka

3 żółtka połączyć z cukrem. Dodać twaróg i mąkę. Do masy dodać pianę ubitą z 3 białek (nie musi byc ubita na sztywno). Ciasto wylewac orcjami na dobrze rozgrzaną patelnię teflonową i piec z obu stron.

My zazwyczaj wcinamy z syropem klonowym. Mąż czasami polewa płynnym miodem. W sezonie robie "syrop" z truskawek. Można posypać cukrem pudrem albo zjeść same - są mięciutkie i pyszniutkie

Marcin pierdy odchodzą bo się NIC nie dzieje.

Dosłownie NIC.

Dzwoniłam ze szpitala do murarza i niestety w tym tygodniu nie wejdą:(

Może w przyszłym.

Tzn on mówi że na pewno w przyszłym.

Zobaczymy...

A tu listopad za pasem;(

nie martw się, ja w poniedziałek miałem mieć robione wylewki, potem w środę i nic z tego nie wyszło, ekipa nie przyjechała, właściciel niedostępny...

wybrałem inną firmę i wylewki będę miał najwcześniej w najbliższą środę zrobione..

Placuszki serowe by Nigella

250g twarogu (ja kupuję grani w wiadereczku z Piątnicy)

2 łyżki cukru

50g mąki

3 jajka

3 żółtka połączyć z cukrem. Dodać twaróg i mąkę. Do masy dodać pianę ubitą z 3 białek (nie musi byc ubita na sztywno). Ciasto wylewac orcjami na dobrze rozgrzaną patelnię teflonową i piec z obu stron.

My zazwyczaj wcinamy z syropem klonowym. Mąż czasami polewa płynnym miodem. W sezonie robie "syrop" z truskawek. Można posypać cukrem pudrem albo zjeść same - są mięciutkie i pyszniutkie

Zrobię to.

Ale się zaśliniłam boszzz

nie martw się, ja w poniedziałek miałem mieć robione wylewki, potem w środę i nic z tego nie wyszło, ekipa nie przyjechała, właściciel niedostępny...

wybrałem inną firmę i wylewki będę miał najwcześniej w najbliższą środę zrobione..

Marcin a to nie ta firma Ci miała robic co ostatnio na grupie wielkopolskiej mówili??

Że cięzko się do nich dodzownić? Cos się dziewczyny denerwowały...