Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pinacolada projekt indywidualny, kształtem wagon jak termini II tyle, że inny układ pomieszczeń i stolarka okienna. W sumie 122m2 użytkowej. SSZ osiągnęliśmy na początku września ale czekaliśmy na znajomych pstryczków-elektryczków. Teraz hydraulik kończy pierwszą część i po niedzieli tak jak pisałam mają wejść z tynkami. Później podłogówka i wylewki. Przestój do końca lutego pewnie będzie, ale planujemy się wprowadzać koniec kwietnia-początek maja.

Zaczynaliśmy 13czerwca, plan był żeby w lipcu 2012 się przeprowadzić ale kilka osób twierdzi, że szkoda tracić czas i kasę i nas przekręciło na szybszą przeprowadzkę. Mój mąż ma tylko pojedyncze dni urlopu więc trochę nam zejdzie z pomalowaniem i wykończeniem czy chociażby samą przeprowadzką.

pumpaluna - no tempo niezłe. fakt domek połowę mniejszy od mojego ale zeby go 2 razy szybciej wybudować to już "przegięcie" ;) Życzę powodzenia i trzymam kciuki za dotrzymanie terminów :)

A podłogówkę na całości planujesz?

Ps. mnie nikt nie nakręcał a juz bym chciała tam mieszkać. Nawet bez mebli , Byle juz tam :)

Samo wybudowanie od wykopania fundamentów do skończenia dachu trwało 2,5miesiąca mimo niesprzyjającej pogody. Przestój największy przez okna i elektrykę się zrobił. Podłogówka tylko w hallu, kuchni i łazienkach czyli tam gdzie płytki. Ostatnio nawet znajomy który handluje panelami odradzał podłogówkę pod panele bo przez moment zastanawialiśmy się czy jednak w salonie nie dać.