Ardea 14.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wiecie co, ja jeszcze troche i nie będę miała zupełnie o czym z Wami gadac:( Pogadasz ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Chyba nawet nie Ty jedna, ja właśnie pod wpływem tutejszych wpisów zaczęłam się nad podłogówką zastanawiać. Dowiedziałam się za to, że nie ma znaczenia jaki panel na podłogówkę pójdzie bo najważniejszy jest podkład ale i tak nie odda ona takiego ciepła jak pod płytkami. Według naszego wykonawcy przy dużym pomieszczeniu to lepiej i tak byłoby dawać grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 proszę bez takich tekstów bo ja mam podłogowkę na CAŁOŚCI !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja lubię podłogówkę, a nie lubię grzejników:) ale mam jak zwykle zachowawczo pół na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A o co chodzi z traceniem kasy, gdy się wolniej buduje? płacimy kredyt (same odsetki bo na razie spłatę mamy zawieszoną) a do tego opłaty za mieszkanie (ciasne ale własne); mieszkanie sprzedamy jak tylko będziemy mieli przybliżony termin przeprowadzki i wtedy nadpłacimy kredyt i będziemy płacić raty już od niższej sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Teraz rozumiem, bo już się wystraszyłam, że niepotrzebnie tracę kasę, a u nas po prostu inny plan finansowy, wiec ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No w sumie utrzymując mieszkanie i płacąc raty to też jakaś 'strata' jest, chyba że nie macie w planie sprzedaży mieszkania to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Chyba nawet nie Ty jedna, ja właśnie pod wpływem tutejszych wpisów zaczęłam się nad podłogówką zastanawiać. Dowiedziałam się za to, że nie ma znaczenia jaki panel na podłogówkę pójdzie bo najważniejszy jest podkład ale i tak nie odda ona takiego ciepła jak pod płytkami. Według naszego wykonawcy przy dużym pomieszczeniu to lepiej i tak byłoby dawać grzejnik. a nasz instalator kładąc rurki u nas co 10cm mruczał non stop pod nosem ze nie chciałby tu mieszkać, ze będzie ukrop niemozliwy. Bo ja do ostatniej chwili miałam wątpliwości bo ja do tych ciepłolubnych należę i wiecznie pytałam czy aby na pewno to wystarczy..... Teraz w mieszkaniu mamy kalryfery i czasami nawet 23-24 st (bardzo ciepłe mieszkanie) a siedzac wieczorem przed tv marzną nam stopy. I dlatego pomyślelismy ze jak ciepełko będzie szło od podłogi to w pomieszczeniu moze być 20 st a komfort cieplny powinnismy miec zapewniony Teraz juz odwrotu nie ma a jak się to sprawdzi to napiszę ale dopiero za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 no nie wiesz że MUSI się sprawdzić? nieważne kto z nas co zastosuje, po prostu trzeba się trzymać tego że akurat to się sprawdzi w danych warunkach u danej osoby najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Pinacolada, to wy bardzo ciepłolubni jesteście, u mnie w pokoju jest teraz 19 st, a ja siedzę na łóżku bez skarpetek i w 3/4 rękawku a u siebie w domu planuję podłogówkę co 15 cm (chyba) ale musimy jeszcze to przeliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 a co to za smutas? Niby dlaczego? Że se tu u Ciebie priv pogawędki urządzamy...? Cos Ty, ja lubię jak tu gadacie:) Tylko czasami się wkurzam z bezsilnosci jak nam nie idzie ta budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 no nie wiesz że MUSI się sprawdzić? No tyż prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja na dzisiaj już odpadam, idę na aromatyczną kąpiel i w końcu może zasnę o przyzwoitej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No w sumie utrzymując mieszkanie i płacąc raty to też jakaś 'strata' jest, chyba że nie macie w planie sprzedaży mieszkania to już inna bajka. Inna bajka:) a mieszkanie planujemy sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Pinacolada, to wy bardzo ciepłolubni jesteście, U nas przeliczali, że co 15 starczy ale JA się uparłam żeby gęściej bo przykręcic zawsze mogę a dołożyć rurek juz nie . Oprócz 2 głownych programatorów w każdym pomieszczeniu będą dodatkowe regulatory z czujnikami zalanymi w jastrychu i bedzie mozliwość regulacji 3st na + i na - Oprocz tego w każdej łazience bezie po 1 elektrycznym grzejniku ściennym z mozliwością włączenia w okresach "przejściowych" A 19 st to dla nas "lodownia" , brrrrrrrrrrr................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Tylko czasami się wkurzam z bezsilnosci jak nam nie idzie ta budowa Ruszy z kopyta, zobaczysz. Przynajmniej masz czas ,żeby nauczyć się na naszych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Fajnie byłoby zostawić mieszkanie...Marzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U nas będzie dokładnie tak jak u was i jeszcze podział na poziomy domu. W pralni chce duży grzejnik by móc suszyć ręczniki A mi jest ciepło, i ciągle śpimy z mężem pod cieniutką kołderką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Fajnie byłoby zostawić mieszkanie... Marzenia:) Do spełnienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 szkoda ja idę spać, po 22 jestem nie do życia i jak się wczoraj okazało widzę na zdjęciach rzeczy, których nie ma dobranoc [ATTACH=CONFIG]79294[/ATTACH] ZDOLNA cholera! Pisze na śpiąco..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ZDOLNA cholera! Pisze na śpiąco..... już leżeliśmy, światło zgaszone i nagle telefon, mąż właśnie wychodzi z domu, bo wezwali go do pacjenta na izbę przyjęć i się rozbudziłam i spać mi się odechciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts