Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

własny podchodzi pod zaimek przymiotny, kiedyś zwany dzierżawczym

To w takim razie udanej nocy niespokojnej:)

Zaimek przymiotny hmmm brzmi podniecająco:):):)

Nie zapomnę jak na maturze z polskiego jakiś palant tak mnie rozproszył (odwracał się i szeptał "wszytsko Ci oddam tylko nie moje prince polo") że siedziałam i nie mogłam z siebie słowa wykrzesać. I podeszła moja polonistka, rewelacyjna babka i mówi:

- Joaśka co z Tobą, 2 godz minęły a Ty masz pustą kartkę??

- Bo widzi Pani, się skupić nie umiem...

- Słuchaj, mierny wiesz że Ci postawię nawet jak mi pusta oddasz ale weź pod uwagę, że wtedy na ustnym gramatyka Ci się może trafić...

Jakże ona mnie znała:) Poskutkowało, wyszłam ponad godzinę przed czasem i otrzymałam bardzo dobry czym zapewniłam sobie zwolnienie z ustnego:):):)

Nasze Truskawkowe ciastka dobrze by się razem bawiły, nawet mamy Truskaweczkę z domkiem o zapachu truskawek i także pachnące autko:)

Nie sadzisz że nowa seria bajki ma lepszy dizajn;D:D:D???

W poprzedniej uchroniłam się od gadżetów, w tej chyba nie dam rady, list do Gwiazdora się wydłuża:):):)

Mnie zaimki nie podniecają, ale te hotkejsy, o których wspominał Klaudiusz już tak;) Ja z matury pisemnej dostałam czwórkę, nie wszyscy nauczyciele wiedzieli o istnieniu książek, z których pochodziły moje cytaty - to były czasy... polonistka podejrzewała, że sie na żadne studia nie dostanę, a to jej piątkowe pupilki wylądowały w na lodzie - fajnie było - dużo czytałam i miałam wszystkich gdzieś, a na studia dostałam się bez problemu.

My na liście do Św. Mikołaja (u nas ten jest dobroczyńcą) mamy lego - farmę:) z bajek na mini mini najbardziej lubiłam Misia w wielkim niebieskim domu, ale teraz go nie ma.

Ja najchętniej bym im lego kupowała na każda okazję ale cos ostatnio stracili zainteresowanie...

Może muszę schować?