Lukarna 14.10.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Kino o Dżabce:):) Ja często coś z TV Puls nagrywam jak mi się przypomni bo nigdy nie pamiętam w dzień zeby właczyć im:) Właśnie mi się przypomniało i ustawiłam:) A Esiak tak, białe i piekne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A Ty w jakich kolorach chcesz kuchnię, bo nie pamiętam, chyba coś wspominałaś o bieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Nie mam pojęcia i to moja bolączka...Jasne mi się podobają ale się ich boję.Pomyślałam o szarej - Minister postawił zdecydowany sprzeciw:/W kolorze drewnianym??Wtedy nie mam koncepcji na podłogę... Ardea a Ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 W ulubionych niekolorach - szarośc, czerń, dąb i wyjątkowo bez bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Niekolorach;) Ech te wybory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Biel mam teraz i jeżeli martwi Cię sprzątanie, czy rysowanie się lakieru - mogę Cię uspokoic, bo użytkuje się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Białą lakierowaną masz?? Ardea idę spać. Gorąca kąpiel mnie rozłożyła...Ty tez odpocznij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Wpadłam na forum przed spotkaniem ze stolarzem, to inny spec niż ten, którego kuchnię mam teraz. Moja biała (lekko przełamana szarością) kuchnia ma ok 5lat, mam lakier półmat na dolnych szafkach i lakier lustrzany połysk na górnych - bardzo łatwo się czyści, nie widać mazajów - połysk lepszy do sprzątania niż półmat. Jedyne miejsca problematyczne to okolice uchwytów. Wypoczęłam i jestem gotowa na spotkanie ze stolarzem, a jak Wam minęła noc? (a może nie powinnam pytać???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Dzień dobry mnie samotnie, na śnie, mąż wrócił dopiero po 5 i teraz odsypia ja miałam kuchnię w macie dół, a górę w połysku, i ten połysk łatwiej się czyściło niż mat, na nim było widać każdą smugę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.10.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 To i ja sie przywitam Nusia dała pospać do 8:30 Ale potem to juz było "szybko" bo przecież te fugi. Objechaliśmy wszystke sklepy w naszym "wielkim" mieście no i Kerakollu nie uświadczy Po konsultacjach z panem Władkiem wzięłam ciemniejszy z Mapei. Teraz P pojechał zawieżć Julię na lekcję śpiewu, Lenusia ogląda BabyTV a ja czytam co naskobałyście wczoraj późnym wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.10.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Już wiem o co miałam wczoraj zapytać - gdzie będziecie miały te skrzynki sterujące od podłogówki? u nas jest problem na górze bo tylko jedna ściana (łazienka z przedpokojem) jest z całego pustaka stawiana i nie ma gdzie tego umieścić poza opcją widoczna od razu ze schodów. Normalnie się załamałam Będzie mi jakieś białe metalowe żelastwo widok góry od wejścia psuła zwłaszcza że akurat na przedpokój białych ścian nie planowałam :| ps. koleżanka odebrała dzisiaj wycenę swojej kuchni, jak się nie mylę to ta akurat za fornir w brązie, szafki górne niższe niż takie co my chcemy ale za to jedna dolna więcej, no i załamka 18tys same meble i to u takiego stolarza co to ma opinię dość taniego aż tyle to ja na kuchnię nie liczyłam, dziewczyny ile to u was pi razy oko wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Pumpaluna tak porównywać nie możesz ja dostałam 3 wyceny kuchni - rozpiętość od 44 tys do 24 tys. Stolarz dał mi 4 warianty i tylko u niego różnica była ok. 5 tys, a zależało to od rodzaju użytych podnośników i zawiasów kolejne prawie 3 tys. mogłabym zaoszczędzić gdybym wybrała uchwyty (bo ja chce fronty frezowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Miejsca na skrzynkę jeszcze nie mam ustalonego, a z kuchnią też jestem przed pierwszą wyceną. Fornir to zaraz po litym drewnie najdroższy materiał (i tu też zależy jaki, bo spore rozpiętości cenowe)... Karola a miałaś w kosztorysie kuchni wyszczególnione wszystkie elementy czy sumę za całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.10.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Tyle, że wiem co ta koleżanka sobie umyśliła i poza kolorystyką i wielkością szafek to mocno nie odbiega od tego co ja bym chciała, ehh chyba muszę zacząć z tym znajomym stolarzem o kasie rozmawiać. W sumie to ja nawet jeszcze nie wybrałam jakie te szafki mają być, a właściwie z czego (lakier, fornir czy inny grom). Co to są fronty frezowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Zamiast uchwytów masz takie podcięcia we frontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Pumaluna taniej będzie z laminatu, a teraz one są bardzo porządne i ładne, jeżeli Ci nie przeszkadza, bo laminat to jednak "plastik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Karola a miałaś w kosztorysie kuchni wyszczególnione wszystkie elementy czy sumę za całość? Od jednego dostałam tylko suche kwoty, od drugiego napisał jakie podnośniki i zawiasy, a trzecia wycena była szczegółową na razie znikam na ok. 3 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.10.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Noc minęła dobrze:) Tzn wieczór był miły i spało się świetnie w łózku a nie na krzesłach:):) Przed 6 Weronika przyprowadziła Marcina, że ten płacze. Okazało się że alarm w gatkach. Przebrałam, utuliłam ale wpadł w czarną rozpacz i nie mógł przestać szlochać. Przed 7 skapitulowałam i włączyłam minimini:/ Piszcie piszcie o tych kuchniach:) Pumapluna jaka skrzynka od podłogówki?? To jest na kazdej kondygnacji?? Jakie to duże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.10.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 pumpaluna skrzynki od podłogówki mam:- na dole w przedpokoju w ścianie nośnej ale w miejscu kompletnie niewidocznym- na górze w łazience u dzieci(miała byc w naszej garderobie ale łazienka dzieci jest bezpośrednio nad kotłownią i to podobno miało znaczenie dlatego sie zgodziłam na takie rozwiązanie)Ale pamiętaj kochana, ze oprócz skrzynek podtynkowych są jeszcze natynkowe i można taką powiesić na każdej ścianie w każdym miejscu- np w garderobie pod wieszakami albo w ktoryms pokoju na ścianie gdzie będzie szafa przesuwna albo tam gdzie będzie mozliwość obudowania jakimś meblem.... Co do wycen kuchni to u mnie całość na biały lakier w wysokim połysku z zawiasami blum-a, blatem z laminatu, wyspą wyszło od 11 tys do 21 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.10.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Pumapluna jaka skrzynka od podłogówki?? To jest na kazdej kondygnacji?? Jakie to duże?? Skrzynka od podłogowki wygląda mniej więcej tak (przed i po tynkowaniu). Po ilościu pustaków mozna mniej wiecej sie zorientowac jaka jest duza. Ale nie wiem czy nie wystepuje w różnyc rozmiarach bo to zalezy chyba od ilości pętli, które mają być don wpięte. Skrzynki mają białe drzwiczki, ktore montuje się na samym koncu tzn juz po malowaniu http://img850.imageshack.us/img850/4626/dsc0439i.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img593.imageshack.us/img593/5494/dsc0479xd.jpg Uploaded with ImageShack.us W tych moich skrzynkach nie było jeszcze tego całego "ustrojstwa", ktore teraz tam jest. Zaraz postaram się znalezc zdjecie jak to wygląda na dzien dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts