Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Pinacolada dzięki za info, wykonawna mówił wyłącznie o tych podtynkowych być może dlatego że u nas żadnej zabudowy konkretnej nie będzie. Zaraz zapytam czy w garderobie u małej nie można tego wrzucić bo tam akurat będzie jeden wąż podłogówki wchodził. No i tradycyjnie jaka jest cenowo różnica, na dole to jeszcze nie dopytałam w którym miejscu dokładnie

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmm no dobrze to na dole mogę mieć to w garderobie koło wejścia. A na górze...??? Cholera może w pralni?? Tylko że w pralni nie miało być podłogówki... A może właśnie zrobić w pralni też???

Wiecie co dzisiaj to juz trochę się cieszę że jestem daleko w tyle za Wami;) No może nie cieszę, ale nie powoduje to mojej doliny;)

Bo tak mi się na zdrowy rozsądek wydaje, że ta skrzynka musi być gdzies w pobliżu miejsca z podłogówką bo pewnie jakies rurki do niej musza iść. A z pralni do łazienki mam około 4 metrów.

czy wiecie jaki jest przybliżony koszt położenie 1m2 podłogówki?? Tzn ile robocizna ile materiał??

A warto brać kogoś do tego? Poprzednio mąż z tatą sami w 2 dni rozłożyli u nas podłogówkę, to żadna filozofia, a oszczędność kasy

Poprzednio hydraulik wołał chyba (nie chce skłamać) ale coś ok 23 zł ;) za samo położenie bez materiałów, wylewki, a za punkt cieplny chyba 130 ;) (ale tych kwot nie jestem pewna)

Ja nie wiem ile za metr by wyszło ani ile wychodzi bo my się zgodziliśmy cena za hydraulikę kompleksowo od a do z włącznie z doprowadzeniem przyłącza od studzienki do domu. Jednak jak wspomniałam wykonawcy o pomyśle podłogówkowym w sypialni to powiedział, że za robociznę trzeba byłoby doliczyć z 200zł, do położenia byłyby rurki na ok 20m2.

a czemu zakładając, że 15 rocznica? i kiedy to będzie?

swoją drogą taki teść to skarb :lol:

Teraz w czerwcu mieliśmy 6. Z ruchami mojego teścia 15 rocznica to byłby termin wręcz wyśrubowany:):):)

Tak sobie żartuję tylko to taki nerwowy żarcik;)

Teśc jest powolny bo:

- jest powolny (dużo gada, jeszcze więcej myśli)

- jest za dokładny

- jest leciwy

- najlepiej wszytsko zrobi SAM.

O kurcze.

Ten po prawej. Chyba.

Ale trudne pytanie...

Ten po lewej jest taki cieplejszy ale nie wiem czy cały dom w nim nie byłby taki żółtawy... Chociaż to taka kawa z mlekiem (zajrzałam do kubka:)) więc gdzie tu zółty.

A możesz zdradzić jak się te kolory nazywają??

ps. własciwie to się nie powinnam wypowiadac na ten temat bo zupełnie nie mam o tym pojęcia:) i mogę Ci tylko namieszać. Może dziewczyny coś konstruktywnego powiedzą

ps2. tak długo na zaden post jeszcze nie odpowiadałam bo siedzę i się gapię na te foty. To co napisałam na poczatku to był pierwszy odruch. teraz nie jestem pewna;) ale nie kasowałam bo moze chcesz poznać pierwsze wrażenie:)