karolakr25 15.10.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Esiak a jaki masz kolor dachu? bo tak się przyglądam i komin wygląda mi na brązowy? i dach chyba też, choć u mnie na monitorze wpada w granat, a u męża na monitorze kolor nieco inny i zakładając, że dach i komin sa w odcieniach brązu, to jestem gotowa zmienić zdanie i powiedzieć, że ten po lewej, ale mam podobną obawę jak Lukarna, że na całości ten kolor wyjdzie zbyt żółty a napisz jaki efekt chcecie osiągnąć? oprócz tynku na elewacji będzie jeszcze coś? drewno, płytka elewacyjna, itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.10.2011 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 są to kolory caparola: Papaya 20 i Nutria13 No faktycznie jak mogłam Nutrii nie rozpoznać - goga ze mnie:D:D:D Liczyłam na nazwy trochę mówiące o kolorze:) Ale juz szukam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.10.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 dach jest brązowy, komin też... ale dach to ceramika Robena, a komin to klinkier CRH, więc na pewno nie są identyczne, zresztą tak miało być na elewacji będą tylko glify wokół okien o 2 tony jaśniejsze od elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 O te same fotki, które w komentarzach u Esiaka - ja tam zagłosowałam:) Ten po lewej dla mnie zbyt błotnisty;) ale też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.10.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 no widać, że kobiety głosują... mojej Żonie też podoba się ten po prawej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Esiak ja ostatnio na wszytskich dachach widzę antracyt, granat lub czerń Po głębszym zastanowieniu pozostaje jednak przy pierwszym zdaniu, ten po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.10.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 A Tobie Esiak który sie podoba bardziej?? Czy wolisz przemilczeć to do wieczora może reszta koleżanek się zjawi jak już poimprezuje/zrobi zakupy/upierze/ugotuje... itd:) ps. mojemu męzowi by się podobał ten po lewej ale musiałby byc trochę żółtszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Coś czuję, że Ty wolałbyś ten drugi... też jest ładny, tylko taki bardziej pasujący, a ta Nutria trochę przełamuje:) - babskie gadanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.10.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Esiak ja ostatnio na wszytskich dachach widzę antracyt, granat lub czerń Po głębszym zastanowieniu pozostaje jednak przy pierwszym zdaniu, ten po prawej ten brąz o każdej porze dnia wygląda inaczej, pod wieczór dokładnie jak antracyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.10.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Coś czuję, że Ty wolałbyś ten drugi... też jest ładny, tylko taki bardziej pasujący, a ta Nutria trochę przełamuje:) - babskie gadanie:) poprosiliśmy sąsiada o ocenę (facet) i jemu podoba się ten po lewej, mnie również... chociaż teściu stwierdził, że prawy jest lepszy... ja nie mam nic do gadania, obiecałem Żonce, że to ona decyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 obiecałem Żonce, że to ona decyduje czyli decyzja podjęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 U mnie to dopiero będzie czadowa jazda dla męża, gdy zacznę rozprawiać o bielszym odcieniu bieli;) Esiak, pamiętaj o zasadzie, że podoba Ci się to co Żonka wybierze, dlatego że to Jej wybór:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.10.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Kurde wieczorem pokaże kolory mężowi:) Aż jestem ciekawa co powie, czy znam go czy nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Kurde wieczorem pokaże kolory mężowi:) Aż jestem ciekawa co powie, czy znam go czy nie:) Mój wskazał właściwie na ten po prawej U mnie to dopiero będzie czadowa jazda dla męża, gdy zacznę rozprawiać o bielszym odcieniu bieli;) dla mojego jeszcze niedawno biel to była biel został uświadomiony przy pierwszej budowie, nauczony doświadczeniem nie spiera się już ze mną co do bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.10.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 u mnie na monitorze dach brązowy więc ja głosuję za tym po lewej zwłaszcza że okna tez w brązie. Co nie znaczy, ze ten odcień brązu mi się podoba Taki właśnie trochę "błotnisty"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 A Ty Karola, białawy tynk planujesz? Masz już wybrany odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 może reszta koleżanek się zjawi jak już poimprezuje/zrobi zakupy/upierze/ugotuje... itd: ...wyprawi swoich na mecz Wisły i zasiądzie w fotelu delektując się wszechpanującą ciszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.10.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Do orzechowych okien sporo pasuje, gorzej ze złotym dębem, ale ja od zawsze wiedziałam, że tylko biel chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 A Ty Karola, białawy tynk planujesz? Masz już wybrany odcień? Mój tynk będzie biały, złamany odrobiną, dosłownie kroplą szarości, taki śmietankowy ciężko jednoznacznie zdefiniować kolor, każdy inaczej go opisuje. Niestety tego właściwego jeszcze nie znalazłam. Czekam na efekty u Saly, bo ona chciała osiągnąć podobny efekt u siebie na elewacji. Bardzo prawdopodobne że kolor będzie mieszany na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.10.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Ja dopiero jak u Esiaka zobaczyłam te orzechowe to mi sie spodobały... Na próbkach czy w necie wygladały zupełnie inaczej.Wcześniej tez złoty dąb obstawiałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts