Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Orzecha to ja nawet nie brałam pod uwagę, bo mi do ogólnej koncepcji nie pasował;) a złoty dąb jest złoty tylko w silnym słońcu;) Muszę przyznać, dąb jest trudniejszy do szlachetnego ogrania niż orzech, ach te wyzwania;) Tynk będzie biały i może wcale niezłamany, tylko taki "dający po oczach", chociaż obawiam się odbijania kolorów otoczenia przez taką czystą biel.

mój też mówi, że ten po prawej ładniejszy ale on podobnie jak ja nie przepada za beżami i brązami;

A propos kolorów elewacji, widziałam ostatnio 2 domy z grafitowym dachem jeden delikatna oliwka ale to nie moja bajka a drugi właśnie taki o jakim myślę, biel złamana odrobiną ni to szarego ni niebieskiego. Usiłuję namówić męża, żeby do właścicieli podejść i zagadać ale nie chce bo twierdzi, że to obciach.

Idę spać bo coś wymiękam dziś... cały dzień się tak plączę jak nieprzytomna:/

Dobranoc:)

edit: zapomniałam się pochwalić że miałam dziś spotkanie na szczycie dotyczące projektu mojego ogrodu:) A w zasadzie na razie ukształtowania czy wyrównania trochę mojej działki ze spadkiem:)

Projekt będzie mi robić Elfir, to już drugie nasze spotkanie, pierwsze było wiosna ale niestety jeszcze na działce za bardzo nie było nic widać:)

I najbardziej dziwne jest dla mnie to, że jak mi Elfir o tym moim ogrodzie mówi to mam ochotę już coś sadzić, wybierać, doskonalić:):) Ja, która do tej pory na wzmiankę o pracach "ziemnych" dostawałam gęsiej skórki:)

Myślę, że to dobrze wróży, prawda?

Edytowane przez Lukarna