Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo się cieszę, że jesteście, nie tylko ze względu na swoją kuchnię, ale i na salon Lukarny, dobrze jest mieć na kogo liczyć:)

Co do mojej kuchni to nie prosiłam, abyście zajrzały do dziennika, bo tam projekt nieuaktualniony;)ściana ze spiżarnią na 100% ma 370cm (została nietypowo wydłużona), pozostałe wymiary też podane "z natury", czyli tak jak panom murarzom wyszło;) nawet z uwzgędnieniem tynków (pod nie był zmieniany otwór wejściowy do spiżarni), dziś byłam i jeszcze raz mierzyłam - 290 na 370 na 300, a więc mogę cieszyć się kuchnią 9,9:)

Słuchajcie wpadłam tu na chwilę bo jeszcze muszę lecieć na zakupy na jutrzejszy obiad:)

Bardzo Wam dziękuję (na razie;)) za wszystkie opinie i Karoli za super pomysły.

Jak napisałam Karoli nie mam w tej chwili projektu więc nie mogę sprawdzić co autor miał na mysli jezeli chodzi o sciany nosne. projekt odzyskam wieczorem to napiszę co i jak:)

I słuchajcie słuchajcie, wiadomośc stulecia:D:D:D

Jutro wchodzą murarze:D:D:D

Lecę teraz i wrócę, czekajcie na mnie

:lol2: a ja tam myślę nad tym projektem i chciałam po cichutku, malutkimi literkami zaproponować, że jeśli murarze na razie nie wejdą, a dopiero na wiosnę, to może warto rozważyć wprowadzenie "zmiany istotnej" i usunięcie ściany nośnej między kuchnią a salonem :lol2:

a tu taka niespodziana :) to ja już nic takiego nie proponuję :lol2:

ja taki ucięty projekt zapisałam ;) ale bawię się twoją wizualką i wstawię ci ją z perspektywy w kolorze :)

Usiłowałam napisać po południu posta odnośnie salonu ale poszedł mi net i czekałam na powrót męża :/ W ogóle ten poniedziałek to jakiś felerny, złośliwość rzeczy martwych skumulowana w czasie i przestrzeni :bash:

Co do salonu to my mamy podobnej wielkości co Lukarny tyle, że mniej obwarowań odnośnie ustawienia i tak patrząc na metraże już w wybudowanym i oszklonym pomieszczeniu to się zastanawiam poważnie jak tam spokojnie stół z lewej zmieścić i komodę a po prawej to już tylko rogówkę damy bo nie będzie miejsca na fotel. Zaśmiecę tu na chwilę swoim salonowym rzutem. Aha z oknem jest inaczej - są 2 witryny i 2 balkonowe z ruchomym słupkiem, razem na szerokość 330cm

http://farm7.static.flickr.com/6054/6255163860_85f045b488.jpg

pumpaluna

Oto moja propozycja.

Kominek wysunąć na środek ściany (rura do komina obudowana regipsem - stworzy się ścianka na komode z alkoholem ;) ). Rogówka w lewym rogu (patrząc na salon z perspektywy wejcia) a stół w rogu pod oknem :)

http://img546.imageshack.us/img546/1395/pumpaluna1.png

Uploaded with ImageShack.us

edit:

na zielono zaznaczona rura od kominka do komina a czerwonym kominek z obudową (stół i narożnik tez :p )

edit 2

kominek moze byc narożny ale nie musi :)

Edytowane przez 1976pinacolada