karolakr25 17.10.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Dzięki dziewczyny ja to lubię, więc chętnie się bawię Pumpaluna, zaraz poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.10.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Karola zdolna jesteś i ładnie sie bawisz:) Pinakolada - siły i zdrówka życzę. Aga nie wiem czy coś da radę z tego projektu wyciągnąc, ja wykorzystuję Twoją metodę styropianową, czasami deski układa na podłodze, ale trzeci wymiar tracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 17.10.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Pumpaluna, dobrze kombinujesz z tym stołem, jak by był większy zagraciłby tą część pokojuhttp://img412.imageshack.us/img412/1056/54849680.jpga przejścia nie byłam w stanie zaznaczyć, więc wstawiłam drzwi by było wiadomo gdzie jest wyjście Ardea twój salon mi umknął, muszę sie cofnąć i o nim poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ardea, o narożnik nie musisz sie martwić. Miejsca wystarczy. A może 2 kanapy? Dziewczyny, ide spać, bo już ledwo te wymiary na projekcie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 17.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Pinacolada trzymaj się i słuchaj lekarza!!!! Zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Karola, teraz jest tak jak ma być w zamyśle. Brawa dla ten Pani!! Jak się uda to kanapę jeszcze wysuniemy bo mi się strasznie jeden zestaw lamp podoba i chciałabym stojącą mieć tam w rogu pokoju za kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 17.10.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ciesze sie ze pomogłam Ardea ten rzut jest aktualny? Bo mówisz o przejściu za kanapą do jadalni http://img694.imageshack.us/img694/2995/10780094.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.10.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 U mnie musi byc narożnik niskim bokiem przy oknie, bo ono prawie do podłogi i nie chcę go zastawiac, tv i niska szafka na sprzęt oraz koza na ścianie przy schodach, jeszcze stolik kawowy i nic więcej w salonie nie będzie. Ale Ci sie Pumpaluna trafiło, piękny salonik i piękne wizualki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Karola, nie jadalnia bez podcienia (powiększona) i ściana od kuchni dłuższa, ale bez powiększania wc - nie wiem czy wiesz o co mi chodzi i schody bezpośrednio w salonie - otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 17.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 tak?http://img444.imageshack.us/img444/7447/23200072.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Nasz architekt bardzo długo mnie namawiał na otwartą kuchnię ale raz, że ja lubię gotować i nie chciałabym przeszkadzać domownikom waleniem garów czy buczeniem nad uchem mikserem w oglądaniu TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.10.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 I ścianka kuchenna dłuższa, bardziej zwęzająca przejście z salonu do jadalni, ale wc bez zmian, powstała taka maleńka wnęka (na reflektorek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 17.10.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 I ścianka kuchenna dłuższa, bardziej zwęzająca przejście z salonu do jadalni, ale wc bez zmian, powstała taka maleńka wnęka (na reflektorek) Jutro się pobawię, bo na dziś już mam dość i oczy mi sie zamykają P.S. Ja i elita forum kiedy to sie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ja też uciekam, jutro mam ciężki dzień, nie lubię wtorków. Trzymajcie proszę kciuki za pogodę, mają wejść jutro bądź pojutrze z tynkami a u nas dzisiaj na minusie rano było także czekamy na ciepły dech jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.10.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Karola śpij dobrze, dzięki za zainteresowanie. To jeszcze napiszę, że wc minimalnie większe, a ścianka zwęza przejscie ok 35 - 40cm. Ja też spada, ale jeszcze nie spac, muszę poczytac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witajcie koleżanki. Na początku muszę tu wylać swoją złość na siebie. Wczoraj miałam zamiar ostatecznie przyjrzeć się mojemu projektowi i proponowanym przez Was zmianom. Trochę się kiepsko czułam, wzięłam prysznic, ubrałam się w piżamę i co?? Zasnęłam koło Marcina:( Jak się obudziłam o 4 nad ranem byłam na siebie tak wściekła że sobie nie potraficie tego wyobrazić:/ Wstała tylko, zajrzałam do projektu czy w razie czego można coś ze ścianami kombinować. Te nośne są chyba wszędzie dlatego że Pan Architekt poopierał na nich belki stropowe. Jak to zobaczyłam to się trochę uspokojona położyłam, że nic się nie da zrobic w takim krótkim czasie i tak. Położyłam się ale i tak nie spałam bo wściekła na siebie zamęczałam się wizjami że tyle miałam czasu żeby o tym pomyśleć a nie przeddzień wejścia murarzy. Pierwszy chyba raz zdarzyło mi się nie spać do rana.Już miałam wstać i usiąść do kompa ale bałam się że dzieci obudzę:/ No tyle samokrytyki:( Teraz aktualności: Dziś od rana uszykowałam panom projekt, nakleiłam pięknie na tekturkę, żeby wiedzieli jak mają murować. Powiększyłam tylko otwór na okno tarasowe do 250 cm, zlikwidowałam tą kabinę prysznicową co wchodziła do gabinetu i zmniejszyłam o 20 cm wejście da salonu żeby wstawić tam w razie W barek.Na razie zostawiłąm wejście do kuchni, zawsze można je zamurowąc jak tam wejdę i zobaczę jak to w naturze wygląda...I tyle. Trunki stawiam wieczorem ps. już mi trochę przeszła złość na siebie i zaczynam się z powrotem wariacko cieszyć jak wczoraj jak dostałam telefon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A jeszcze chciałam powiedziec że bardzo podobają mi się te wizualizacje które robisz Karola I Ardea Ty masz inny układ pomieszczeń więc taka otwarta kuchnia to co innego, u nas goście by mi się gapili wprost na szafki:/ Wiecie co, pod wpływem tego co piszecie postanowiłam, że nad tą ścianę nośną pomiędzy kuchnią i salonem. Bo może za kilka lat zapragnę kuchni otwartej i wtedy sobie rozwalę ściankę i już ps. a ja jeszcze będę Was prosić o pomoc na pewno, pomożecie, prawda?? ps. a panowie pracują ponoć jak mróweczki:) po pracy tam polecę jak na skrzydłach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 18.10.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Pomożemy Nie rozwalisz sobie ściany od tak, jeśli jest nośna, to co najwyżej nieco powiększysz otwór drzwiowy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Lukarna, też tak miałam. Projekt niby przemyślany a jak zaczęli murować to mi się zmiany zamarzyły:/ Cóż, takie życie inwestora;) Mam nadzieję, ze zabrałaś aparat i nas wieczorem uraczysz pięknymi fotkami:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A może zrób po prostu większy otwór drzwiowy między salonem a kuchnią i drzwi suwane w ścianie? Wilk syty i owca cała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts