Esiak 18.10.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 no otwór można powiększyć bez problemu, bo tylko kwestia nadproża i zmiana nieistotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A może zrób po prostu większy otwór drzwiowy między salonem a kuchnią i drzwi suwane w ścianie? Wilk syty i owca cała;) A suwane w ścianie to kiedy się robi?? teraz mają w tej ścianie ryć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 no otwór można powiększyć bez problemu, bo tylko kwestia nadproża i zmiana nieistotna Nie no ja całej bym nie rozwalała w przyszłości:) tylko właśnie powiększyła przejście w stronę okna:) Ale to za 10 lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.10.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 otwory niech wymurują teraz takie, jakie zamierzasz mieć, czyli jak większe okno tarasowe to teraz im powiedz jaki chcesz wymiar...jeśli drzwi są w ścianie nośnej i chcesz je poszerzyć, to też teraz im podaj nowy wymiar otworu, aby mogli dobrać odpowiednie nadproże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Nie to spoko, okno im narysowałam większe. Drzwi/przejście salon - kuchnia teraz zostanie 120 (albo nie bedzie go wcale:)) i nadproże dadzą adekwatne. Jedynie co zrobimy "na przyszłość" to chciałabym wzmocnić jakoś ścianę na tym odcinku http://img213.imageshack.us/img213/848/beztytuufyy.jpg Uploaded with ImageShack.us Tak, żeby w razie czego jak zapragnę bardziej otworzyć kuchnię i zrobić tam np barek czy ogólnie coś żeby się dało... Ale w jaki sposób teraz to można zabezpieczyć?? Belkę jakąś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Chodziło mi o coś takiego: http://cdn24.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/f9/4d/1e/f94d1e629809e081_620x0_rozmiar-niestandardowy.jpg W ścianie zrobione są "kasety" (otwory/wnęki), w które chowają się drzwi. Bardzo fajne rozwiązanie gdy nie chcesz kuchni zawsze na widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Aga tam na tych 120 cm przejścia mają docelowo być drzwi przesuwane. Tylko te chowane w ścianie pewnie droższe są więc pewnie będą takie "naścienne"Tylko znowu mi się salon i kilka cm pmniejszy bo musiałyby być od strony salonu żeby takiej dziwnej wneki nie było... A takie jak pokazałas to mi się marzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 18.10.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Hej dziewuszki (i chłopczyki ) Własnie wróciłam ze spaceru z Nusią i jestem padnięta. Godziny 13-14 to moje kryzysowe. Czuje sie jakbym w ciazy była - takie słabości i ta sennosć... Ale nie jestem agalind - te drzwi przesuwne co wkleiłaś to tez miałam w projekcie między kuchnia a jadalnią. Projektując myślałam sobie że czasami kuchnię trzeba przymknąc jak niespodziewani goście wpadną a w kuchni "burdel" albo jak jakies mniej aromatyczne potrawy będę gotować (kapusta? ).... No i tak miało być. Potem wybrałam drzwi PolSkone i dałam do wyceny do kilku firm i sie okazao, że to moje cudo (chowane w ścianę) będzie kosztować ...7,5 tys zł Nie długo zajęło mi wybicie ich sobie z głowy Zrezygnowałam bo doszłam do wniosku, że dla kilku "okazji" w roku nie warto taką kasę wykładać (zwłaszcza jeśli się jej nie ma ) System naścienny wychodzi trochę taniej ale tez sporo.... Lucarna - cieszę się bardzo z twojego murowania i z utęsknieniem czekam na wieczorną "popijawę" Ja też dziś w nocy przebudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąc do 5 - ciągle miałam jakieś budowlane przemyślenia Ech...., kiedy my się wyśpimy dziewczyny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Wyśpimy się w swoich własnych nowiutkich sypialniach:) Normalnie odliczam czas do 15 jak nigdy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 agalind - te drzwi przesuwne co wkleiłaś to tez miałam w projekcie między kuchnia a jadalnią. Projektując myślałam sobie że czasami kuchnię trzeba przymknąc jak niespodziewani goście wpadną a w kuchni "burdel" albo jak jakies mniej aromatyczne potrawy będę gotować (kapusta? ).... No i tak miało być. Potem wybrałam drzwi PolSkone i dałam do wyceny do kilku firm i sie okazao, że to moje cudo (chowane w ścianę) będzie kosztować ...7,5 tys zł Nie długo zajęło mi wybicie ich sobie z głowy Zrezygnowałam bo doszłam do wniosku, że dla kilku "okazji" w roku nie warto taką kasę wykładać (zwłaszcza jeśli się jej nie ma ) System naścienny wychodzi trochę taniej ale tez sporo.... Znajomi zrobili sobie takie w mieszkaniu sami. Gdy stawiali ściany działowe zbudowali sobie stelaz z k-g, obudowali go i maja super tanie suwanki. Drzwi kupili takie jak sie podobały, tyle ze bez zawiasów i klamki. Zrobili to ok, 5 lat temu i poki co sie nie skarżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Scianka, w ktorej to zrobili to 12 porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 18.10.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) No, do 15 w pracy, potem chwila na budowie więc lada moment fotki powinny byc Edytowane 18 Października 2011 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 18.10.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 No, do 15 w pracy, potem chwila na budowie więc lada moment fotki powinny byc ja tez co chwilę "odświeżam" stronę z subskrypcjami, a nóż Lucarna już wróciła i wrzuciła fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ha Lukarna wróciła ale bez fotek:):) Ale musicie mi uwierzyć że jest pięknie:):) Czekam az moja pierworodna wróci ze szkoły i pojadę jeszcze raz, nie chciałam robic zdjęć żeby Panów w pierwszy dzień nie wystraszyć Tylko coś jej długo nie ma i telefonu nie odbiera:/:/ Zaraz się zrobi ciemno i będzie kiszka... No więc tak: Nie wiem czy słyszeliście ale od dzisiaj buduje się mój dom:D:D:D:D (moja koleżanka z biura słyszała ten tekst dzisiaj pewnie kilkanascie razy aż w końcu powiedziała: "Wiesz co, Aśka słyszałam że od dzisiaj buduje Ci się dom, prawda to??") Normalnie głupawki z tej radości dostałam:) Jak pojechałam po pracy to od strony salonu murowali juz na rusztowaniach, na 2 narożnikach juz maja ustawione narożnikowe szalunki do stropu czyli "na gotowo" W garażu jest dużo niżej ale też ładnie:) Z tych emocji nawet się dokładnie nie rozejrzałam:) Omówiłam z majstrem kwestię "w przyszłości rozważamy opcję połaczenia kuchni z salonem" - powiedział że nie ma problemu;) Się zrobi:) Powiedział, ze mój architekt przedobrzył w każdym miejscu, zbrojenie wielkie, wszędzie słupy z pełnej cegły itd. Ale robi wszytsko zgodnie z projektem, po prostu będzie drożej:/ Kurcze zadzwoniła Wika, zapomniałam ze ma dziś spotkanie do bierzmowania;( Mam nadzieję że zdąży wrócic do 18, potem juz się ciemnawo robi:( Mogłam się nie zastanawiac tylko trzaskac foty z panami:/ Jak ja się cieszę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.10.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 fotek się jeszcze narobisz... strop już zamówiłaś? dostałaś maila ode mnie na temat pustaków szalunkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Stropu nie, jedynie szalunki bo chciał majster na jutro. Maila?? Już patrzę O tak, dostałam. Kurcze bo ja rzadko z tej poczty korzystam i nie zajrzałam:( Edytowane 18 Października 2011 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.10.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 lo bosze... myślałem, że tego maila sprawdzasz codziennie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ech, teraz mi głupio bo przeciez rozmawialiśmy o tym wczesniej i zapomniałam...Sorry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 18.10.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Jak ja się cieszę:) a my razem z Tobą ! Na tę dzisiejszą flaszkę w szczególności Tylko nam nie zaśnij dziś z Marcinkiem ! Bo dziś nie wybaczymy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Pinacolada, dzisiaj będę dzielna, obiecuję:) Fotki zrobione, właśnie się zgrywają Za 5 min będą w dzienniku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts