Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie to spoko, okno im narysowałam większe.

Drzwi/przejście salon - kuchnia teraz zostanie 120 (albo nie bedzie go wcale:)) i nadproże dadzą adekwatne.

Jedynie co zrobimy "na przyszłość" to chciałabym wzmocnić jakoś ścianę na tym odcinku

http://img213.imageshack.us/img213/848/beztytuufyy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tak, żeby w razie czego jak zapragnę bardziej otworzyć kuchnię i zrobić tam np barek czy ogólnie coś:) żeby się dało...

Ale w jaki sposób teraz to można zabezpieczyć??

Belkę jakąś??

Chodziło mi o coś takiego:

http://cdn24.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/f9/4d/1e/f94d1e629809e081_620x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

W ścianie zrobione są "kasety" (otwory/wnęki), w które chowają się drzwi. Bardzo fajne rozwiązanie gdy nie chcesz kuchni zawsze na widoku.

Aga tam na tych 120 cm przejścia mają docelowo być drzwi przesuwane. Tylko te chowane w ścianie pewnie droższe są więc pewnie będą takie "naścienne"

Tylko znowu mi się salon i kilka cm pmniejszy bo musiałyby być od strony salonu żeby takiej dziwnej wneki nie było...

A takie jak pokazałas to mi się marzą...

Hej dziewuszki (i chłopczyki :p )

Własnie wróciłam ze spaceru z Nusią i jestem padnięta. Godziny 13-14 to moje kryzysowe. Czuje sie jakbym w ciazy była - takie słabości i ta sennosć... Ale nie jestem ;) :p

agalind - te drzwi przesuwne co wkleiłaś to tez miałam w projekcie między kuchnia a jadalnią. Projektując myślałam sobie że czasami kuchnię trzeba przymknąc jak niespodziewani goście wpadną a w kuchni "burdel" albo jak jakies mniej aromatyczne potrawy będę gotować (kapusta? ).... No i tak miało być. Potem wybrałam drzwi PolSkone i dałam do wyceny do kilku firm i sie okazao, że to moje cudo (chowane w ścianę) będzie kosztować ...7,5 tys zł :jawdrop: Nie długo zajęło mi wybicie ich sobie z głowy ;) Zrezygnowałam bo doszłam do wniosku, że dla kilku "okazji" w roku nie warto taką kasę wykładać (zwłaszcza jeśli się jej nie ma ;) ) System naścienny wychodzi trochę taniej ale tez sporo....

Lucarna - cieszę się bardzo z twojego murowania i z utęsknieniem czekam na wieczorną "popijawę" :D Ja też dziś w nocy przebudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąc do 5 - ciągle miałam jakieś budowlane przemyślenia ;) Ech...., kiedy my się wyśpimy dziewczyny....

agalind - te drzwi przesuwne co wkleiłaś to tez miałam w projekcie między kuchnia a jadalnią. Projektując myślałam sobie że czasami kuchnię trzeba przymknąc jak niespodziewani goście wpadną a w kuchni "burdel" albo jak jakies mniej aromatyczne potrawy będę gotować (kapusta? ).... No i tak miało być. Potem wybrałam drzwi PolSkone i dałam do wyceny do kilku firm i sie okazao, że to moje cudo (chowane w ścianę) będzie kosztować ...7,5 tys zł :jawdrop: Nie długo zajęło mi wybicie ich sobie z głowy ;) Zrezygnowałam bo doszłam do wniosku, że dla kilku "okazji" w roku nie warto taką kasę wykładać (zwłaszcza jeśli się jej nie ma ;) ) System naścienny wychodzi trochę taniej ale tez sporo....

Znajomi zrobili sobie takie w mieszkaniu sami. Gdy stawiali ściany działowe zbudowali sobie stelaz z k-g, obudowali go i maja super tanie suwanki. Drzwi kupili takie jak sie podobały, tyle ze bez zawiasów i klamki. Zrobili to ok, 5 lat temu i poki co sie nie skarżą.

Ha Lukarna wróciła ale bez fotek:):):)

Ale musicie mi uwierzyć że jest pięknie:):):):)

Czekam az moja pierworodna wróci ze szkoły i pojadę jeszcze raz, nie chciałam robic zdjęć żeby Panów w pierwszy dzień nie wystraszyć;) Tylko coś jej długo nie ma i telefonu nie odbiera:/:/ Zaraz się zrobi ciemno i będzie kiszka...

No więc tak:

Nie wiem czy słyszeliście ale od dzisiaj buduje się mój dom:D:D:D:D (moja koleżanka z biura słyszała ten tekst dzisiaj pewnie kilkanascie razy aż w końcu powiedziała: "Wiesz co, Aśka słyszałam że od dzisiaj buduje Ci się dom, prawda to??")

Normalnie głupawki z tej radości dostałam:)

Jak pojechałam po pracy to od strony salonu murowali juz na rusztowaniach, na 2 narożnikach juz maja ustawione narożnikowe szalunki do stropu czyli "na gotowo" :D

W garażu jest dużo niżej ale też ładnie:)

Z tych emocji nawet się dokładnie nie rozejrzałam:)

Omówiłam z majstrem kwestię "w przyszłości rozważamy opcję połaczenia kuchni z salonem" - powiedział że nie ma problemu;) Się zrobi:)

Powiedział, ze mój architekt przedobrzył w każdym miejscu, zbrojenie wielkie, wszędzie słupy z pełnej cegły itd. Ale robi wszytsko zgodnie z projektem, po prostu będzie drożej:/

Kurcze zadzwoniła Wika, zapomniałam ze ma dziś spotkanie do bierzmowania;(

Mam nadzieję że zdąży wrócic do 18, potem juz się ciemnawo robi:(

Mogłam się nie zastanawiac tylko trzaskac foty z panami:/

Jak ja się cieszę:):):)