Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

jakby co to polewam dalej:)

A wiecie co nie wiem czy to dobry objaw ale przez forum nauczyłam się wino otwierać;) Bo tak to zawsze jakoś z mężem piłam albo z kumpela i to ona otwierała:) A tak jak sobie z Wami gadam to się czasem wieczorem lampkę napiję:)

No prosze jakie umiejętności można posiąść na FM;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja ciągle miałam wrażenie, ze dom jest malutki, dopiero przy ścianach poddasza mi przeszło i teraz jest w sam raz:) Teśc mocno obrażalski;)

Mi się od początku wydawało, ze dom jest mały. Tyle nocy nie spałam, tak mnie to męczyło. Nie tylko ja miałam takie odczucia jak sie okazuje. Dopiero gdy się wejdzie na poddasze wszyscy sa w szoku ile miejsca i pokoi, które wcale nie sa takie małe.

:):)

Historia teścia w skrócie.

Dzis nad ranem postanowiłam że koniecznie chcę mieć możliwość rozwalenia kiedyś kawałka sciany kuchenno-salonowej. Zadzwoniłam przed południem do majstra i mu tłumacze o co chodzi. A on mi ze mam przyjechac i mu pokazać w projekcie dokładnie co i jak. Pojechałam po pracy, najpierw z grzeczności zagadałam z Teściem:) I on mi mówi, że jakiś otwór na drzwi jest żle wymurowany albo coś tam - ogólnie cos się nie zgadza. Ale nie wiedziałam o co mu chodzi. I mówię że muszę pogadać z Majstrem o tym pomysle z tą scianą. A teść mi ze co ja wymyslam znowu i że to będzie kupę kasy kosztowało. Ja mu grzecznie, że niekoniecznie i poszłam do Majstra. Obgadaliśmy co trzeba i pytam się o co teściowi z tymi drzwiami. A Majster mówi, że źle nadpeoże jedno zamówiłam ale on juz zadzwonił i to odkręcił. Zdziwiona pytam które. A on mi że otwór jest 110 a nad nim napisane w projekcie że belka 120 a to za mała jest ale mam się nie denerwować bo on już to załatwił. A ja mu na to, że ja nie patrzyłam co jest napisane w projekcie tylko nadproża zamawiałam pod wymiar poszczególnych otworów i zamówione było odpowiednie:):):)

TYrochę się Majster zmieszał:) i mnie pochwalił:) Wiecie jak urosłam:)??

I lecę do teścia taka uskrzydlona zeby mu powiedziec, że spoko, ja nad wszytskim panuję:) A on mi burczy, ze po co on tu w ogóle jest, że tyle czasu nam robił itd a my TAAAAKIE zmiany w projekcie wprowadzamy i jego nie poinformowaliśmy... No i pomamrotał na mnie jeszcze trochę, odwrócił się tyłkiem i poszedł.

I cała historia:)

Mi się od początku wydawało, ze dom jest mały. Tyle nocy nie spałam, tak mnie to męczyło. Nie tylko ja miałam takie odczucia jak sie okazuje. Dopiero gdy się wejdzie na poddasze wszyscy sa w szoku ile miejsca i pokoi, które wcale nie sa takie małe.

Dziewczyny, naprawdę jest pocieszające to co piszecie...

Chciaż jak byłam u Esiaka to jego dom wydawał mi się duży a przeciez mniejszy troche od mojego... To może nie będzie tak źle...:)

:):)

Historia teścia w skrócie.

Dzis nad ranem postanowiłam że koniecznie chcę mieć możliwość rozwalenia kiedyś kawałka sciany kuchenno-salonowej. Zadzwoniłam przed południem do majstra i mu tłumacze o co chodzi. A on mi ze mam przyjechac i mu pokazać w projekcie dokładnie co i jak. Pojechałam po pracy, najpierw z grzeczności zagadałam z Teściem:) I on mi mówi, że jakiś otwór na drzwi jest żle wymurowany albo coś tam - ogólnie cos się nie zgadza. Ale nie wiedziałam o co mu chodzi. I mówię że muszę pogadać z Majstrem o tym pomysle z tą scianą. A teść mi ze co ja wymyslam znowu i że to będzie kupę kasy kosztowało. Ja mu grzecznie, że niekoniecznie i poszłam do Majstra. Obgadaliśmy co trzeba i pytam się o co teściowi z tymi drzwiami. A Majster mówi, że źle nadpeoże jedno zamówiłam ale on juz zadzwonił i to odkręcił. Zdziwiona pytam które. A on mi że otwór jest 110 a nad nim napisane w projekcie że belka 120 a to za mała jest ale mam się nie denerwować bo on już to załatwił. A ja mu na to, że ja nie patrzyłam co jest napisane w projekcie tylko nadproża zamawiałam pod wymiar poszczególnych otworów i zamówione było odpowiednie:):):)

TYrochę się Majster zmieszał:) i mnie pochwalił:) Wiecie jak urosłam:)??

I lecę do teścia taka uskrzydlona zeby mu powiedziec, że spoko, ja nad wszytskim panuję:) A on mi burczy, ze po co on tu w ogóle jest, że tyle czasu nam robił itd a my TAAAAKIE zmiany w projekcie wprowadzamy i jego nie poinformowaliśmy... No i pomamrotał na mnie jeszcze trochę, odwrócił się tyłkiem i poszedł.

I cała historia:)

Nie przejmuj się tym. Zaufaliscie mu i powierzyliście pewne prace na początku i pewnie myślał, że tak będzie zawsze. A tu jakiś majster się szarogęsi;)

Nie przejmuj się tym. Zaufaliscie mu i powierzyliście pewne prace na początku i pewnie myślał, że tak będzie zawsze. A tu jakiś majster się szarogęsi;)

Wiesz co, ja się niby nie przejęłam tym. Ale gdzieś to mi się cieniem na tej mojej radości położyło...

Ale już mi przeszło. Nie wiem czy coś Piotrowi nie nagadał bo ten przyszedł taki jakiś zgaszony z budowy (wracając z pracy wstąpił). Ale nie wiem czy nie był po prostu zmęczony... Na pytania wprost o tescia powiedział niby zartem: No musisz go (teścia) teraz przeprosić...

Wiem ze mi tak powiedział bo mnie to zawsze irytuje, takie teksty ale dziś spłynęło po mnie jak po kaczce;) I powiedziałam: przeprosić?? nigdy w zyciu;)

I teamt się zakończył. A maz jest taki, że nawet jeżeli się nasłuchał jacy to nie jesteśmy niewdzięczni, i ja jaka jestem utracjuszką która na swoje fanaberie trwoni cięzko przez męża zarobione pieniądze - i tak mi nic nie powie. Taki typ.