Lukarna 18.10.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 W Kurcie się podkochiwałam, fascynowały mnie wtedy takie neurotyczne typy;) Lukarna, powiedz teściowi, że jesteście mu wdzieczni, ze doceniacie, bo coś mi sie wydaje, ze on chciałby byc potrzebny, a nie umie tak normalnie z ludźmi zagadac Ja to wiem i często w rozmowie z nim powtarzam mu, że tyle zrobił, że dokładnie, starannie itd Bo wiem że to na pewno sprawia mu radość. I jest OK bo faktycznie sam zrobił bardzo bardzo dużo. Ale to NASZ dom. I my podejmujemy decyzje. I nie zawsze decyzja najtańsza jest decyzja dobrą. A Teść stawia niestety na cenę. Wszystko co się kupi nie na wyprzedaży, nie w markecie za śmieszne pieniądze, co kupi się a można było wykorzystać stare (rurki do ogrodzenia kupilismy nowe a teśc chciał na złomie szukac i w miarę podobne wstawiac) to jest bezsensowne wydawanie pieniedzy. Okna mamy za duże - ile będa kosztować i ile ciepła przez nie ucieknie Pokoi za dużo - przeciez czy każde dziecko musi miec swój? Po co 2 łazienki z prysznicem? Itd itd. I jest naprawdę złotym człowiekiem dopóki kazdy tańczy jak on zagra. Jak ktoś okazuje swoje, zupełnie inne zdanie w najlpszym przypadku ignoruje to. Jak ma gorszy nastrój staje się nieprzyjemny, czasem wręcz wulgarny. Ale szkoda takiego pieknego wieczoru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.10.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 a ja wpadłem na pomysł, że jak w czwartek wyleją mi posadzki, to zamiast wstawiać fotki skręcę mały filmik i oprowadzę Was po Lapisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Super pomysł ps. a jak wejdziesz kręcąc film po drabinie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Super pomysł ps. a jak wejdziesz kręcąc film po drabinie?? kuźwa, tyle lat wspinaczki za mną, więc chyba dam radę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.10.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Musisz tylko jakąś stabilizację włączyc w kamerce:) ale pomysł extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 kuźwa, tyle lat wspinaczki za mną, więc chyba dam radę...? Oj Marcin przeciez wiesz że Twoja drabina to moja pięta Achillesowa:):) Podroczyć się chciałam:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Chyba mam coś z głowa:) W kółko dzisiejsze zdjęcia oglądam:) Ja chętnie jeszcze poleję tylko mi dzis wybaczcie to wracanie w kółko do tematu. Sama się zaczęłam zastanawiać skąd mi to się wzięło... Budowa juz trwa 1,5 roku i ani razu nie byłam w stanie takiej euforii od momentu podjęcia przez męża decyzji że będziemy się budować i potem w dniu zakupu działki:)Myslę że to przez to, że przez te 1,5 roku się wszytsko slimaczyło i często po 7-10 dniach naprawdę za bardzo bie było widac efektu... A teraz nagle kilka godzin i taka zmiana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Patrząc na Twoje fotki miałam podobne odczucia - budowanie piwnicy pochłonęło masę czasu i jakoś mało cieszyło, bo to tylko piwnica, a teraz wreszcie wkraczacie na etap budowy domu, są już sciany:) Ciesz się, bo później znów zwolni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Tak, dla mnie taka prawdziwa budowa DOMU rozpoczęła się dzisiaj:) ps. poszłam zobaczyc do Waszych dzienników i tez zamieszczaliście fotki z pomieszczeniami które cięzko byłoby odgadnac:) Jestem trochę uspokojona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.10.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Każdy rządek pustaków cieszył Ty pewnie jutro bedziesz mogła pokazac, salon, kuchnię itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 I techniczne pytanie:Dolna krawędź okna teraz musiałaby być teraz na jakiej wysokości?Parapet ma być 90 cm. Do tego 6 cm styropian, 6 wylewka i 2 cm na płytki/panele?Czyli 104 cm?? Bo mam cholera na 101. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Na zdrowy rozum to tak powinno byc, ale nie wiem czy da się tak idealnie wyśrubowac grubośc wylewki i itp. może lepiej miec zapas jakiegoś 1-2 cm, ale ja sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 No się zastanawiam właśnie jak oni mi teraz te 5 cm zapasu zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.10.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Nie musisz im podsuwac gotowych rozwiązań, niech pomyślą i zrobią tak, żeby było dobrze - moi murarze naprawdę byli myślący i warto czasami zdac się na nich - powiedz jak chcesz, żeby było a oni wymyślą jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 No coś Ty nic im nie podsunę bo sama nie wiem:)W sumie chodzi mi tylko o 1 okno kuchenne reszta niech sobie bedzie jak chce;) Bo wymyśliłam, że na razie niech zrobią okna równe i zakładamy parapet zlicowany z blatem. A jak jednak mi sie odwidzi to najwyżej to jedno okno bedzie skrócone o 10-12 cm i tyle. "Na oko" nie powinno być widac róznicy z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Chyba mnie to wino uspiło... Dziękuje Wam bardzo za wszystkie ochy i achy nad moimi kilkoma pustakami, za dzielenie ze mną radości mojej dzisiejszej:) I Marcinowi dziękuję za piękna muzykę i z płytę Następna impreza po zalaniu stropu;) Uciekam spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.10.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dzięki za miły wieczór:goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.10.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam Was moi drodzy:) No i pytanie mam: czy wejście do salonu szerokie na 1,60 i wysokie na 2,10 będzie OK?Zastanawiam się czy go nie podwyższyć trochę ale w końcu ustaliłam z majstrem że obydwa wejścia da salonu i to od korytarza i to od kuchni robimy na jednaj wysokości 2,10. I teraz się martwię czy nie będzie za niskie:( U nas jest układ pomieszczeń zamknięty, nie ma nigdzie jakichś większych otwartych przestrzeni i pomyślałam że dużo wyższe wejście nie ma sensu.I nie wiem czy dobrze:( Chodzi o to miejscehttp://img542.imageshack.us/img542/3267/72446901.png Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.10.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Po pierwsze - okno w kuchni na wysokosci 90cm od gotowej podłogi to dobry pomysł, bo można zrobić wyższe (czyt. wygodniejsze) szafki. Zrównanie blatu z parapetem tez będzie dobrze wygladało. Myslę, że na razie nie masz sie co martwić. Zawsze można podmurować cegłą gdyby wyszlo za nisko. Po drugie - wysokość wejścia do salonu powinna być taka sama jak pozostałych. W korytarzu masz więcej drzwi i wg. mnie może to dziwnie wyglądać. Tym bardziej, że skoro ściany wewnątrz są nośne to nie możesz zrobić wejścia wysokiego do sufitu i pewnie przynajmniej podciąg musiałby się pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 19.10.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Tyle mnie ominęło ale zaraz wszystko nadrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts