Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

W Kurcie się podkochiwałam, fascynowały mnie wtedy takie neurotyczne typy;) Lukarna, powiedz teściowi, że jesteście mu wdzieczni, ze doceniacie, bo coś mi sie wydaje, ze on chciałby byc potrzebny, a nie umie tak normalnie z ludźmi zagadac

Ja to wiem i często w rozmowie z nim powtarzam mu, że tyle zrobił, że dokładnie, starannie itd

Bo wiem że to na pewno sprawia mu radość. I jest OK bo faktycznie sam zrobił bardzo bardzo dużo.

Ale to NASZ dom. I my podejmujemy decyzje. I nie zawsze decyzja najtańsza jest decyzja dobrą. A Teść stawia niestety na cenę. Wszystko co się kupi nie na wyprzedaży, nie w markecie za śmieszne pieniądze, co kupi się a można było wykorzystać stare (rurki do ogrodzenia kupilismy nowe a teśc chciał na złomie szukac i w miarę podobne wstawiac) to jest bezsensowne wydawanie pieniedzy.

Okna mamy za duże - ile będa kosztować i ile ciepła przez nie ucieknie

Pokoi za dużo - przeciez czy każde dziecko musi miec swój?

Po co 2 łazienki z prysznicem?

Itd itd.

I jest naprawdę złotym człowiekiem dopóki kazdy tańczy jak on zagra. Jak ktoś okazuje swoje, zupełnie inne zdanie w najlpszym przypadku ignoruje to. Jak ma gorszy nastrój staje się nieprzyjemny, czasem wręcz wulgarny.

Ale szkoda takiego pieknego wieczoru:):)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba mam coś z głowa:) W kółko dzisiejsze zdjęcia oglądam:)

Ja chętnie jeszcze poleję tylko mi dzis wybaczcie to wracanie w kółko do tematu. Sama się zaczęłam zastanawiać skąd mi to się wzięło... Budowa juz trwa 1,5 roku i ani razu nie byłam w stanie takiej euforii od momentu podjęcia przez męża decyzji że będziemy się budować i potem w dniu zakupu działki:)

Myslę że to przez to, że przez te 1,5 roku się wszytsko slimaczyło i często po 7-10 dniach naprawdę za bardzo bie było widac efektu...

A teraz nagle kilka godzin i taka zmiana:)

No coś Ty nic im nie podsunę bo sama nie wiem:)

W sumie chodzi mi tylko o 1 okno kuchenne reszta niech sobie bedzie jak chce;)

Bo wymyśliłam, że na razie niech zrobią okna równe i zakładamy parapet zlicowany z blatem. A jak jednak mi sie odwidzi to najwyżej to jedno okno bedzie skrócone o 10-12 cm i tyle. "Na oko" nie powinno być widac róznicy z innymi.

Chyba mnie to wino uspiło...

Dziękuje Wam bardzo za wszystkie ochy i achy nad moimi kilkoma pustakami, za dzielenie ze mną radości mojej dzisiejszej:)

I Marcinowi dziękuję za piękna muzykę i z płytę:)

Następna impreza po zalaniu stropu;)

Uciekam spać

Witam Was moi drodzy:)

No i pytanie mam: czy wejście do salonu szerokie na 1,60 i wysokie na 2,10 będzie OK?

Zastanawiam się czy go nie podwyższyć trochę ale w końcu ustaliłam z majstrem że obydwa wejścia da salonu i to od korytarza i to od kuchni robimy na jednaj wysokości 2,10.

I teraz się martwię czy nie będzie za niskie:(

U nas jest układ pomieszczeń zamknięty, nie ma nigdzie jakichś większych otwartych przestrzeni i pomyślałam że dużo wyższe wejście nie ma sensu.

I nie wiem czy dobrze:(

Chodzi o to miejsce

http://img542.imageshack.us/img542/3267/72446901.png

Uploaded with ImageShack.us

Po pierwsze - okno w kuchni na wysokosci 90cm od gotowej podłogi to dobry pomysł, bo można zrobić wyższe (czyt. wygodniejsze) szafki. Zrównanie blatu z parapetem tez będzie dobrze wygladało. Myslę, że na razie nie masz sie co martwić. Zawsze można podmurować cegłą gdyby wyszlo za nisko.

Po drugie - wysokość wejścia do salonu powinna być taka sama jak pozostałych. W korytarzu masz więcej drzwi i wg. mnie może to dziwnie wyglądać. Tym bardziej, że skoro ściany wewnątrz są nośne to nie możesz zrobić wejścia wysokiego do sufitu i pewnie przynajmniej podciąg musiałby się pojawić.