Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Aga dzięki:) Uspokoiłaś mnie trochę bo się już miotam...:(

Co do wejścia do salonu tego z korytarza to architekt zaprojektował tam właśnie nadproże wylewane i wejście o wysokości 210 ale wejście z kuchni do salonu które jest zaraz obok, zaprojektował wysokie na 240. I to jest dla mnie tajemnica - co autor miał na mysli, wszytskie otwory w całym domu 210 a jedne, jedyne drzwi przesuwane wysokie na 240:/:/:/

Karola ja się muszę zrehabilitować za wczoraj, że poszłam i niczym Cię nie poczęstowałam przed snem:)

To co dziewczyny, kawę?? Dla Karoli zbożową??

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie, no bez przesady, możesz pić, bo aromatu nie czuję :lol2:

Mój mąż co rano doprowadza mnie do szału przynosząc sobie do sypialni kawę i ordynarnie ją przy mnie pijąc!!! Ja jadam posiłki w łóżku ;) i dostaję czasami kakao, a tak ziołowe i owocowe herbatki, a mi się tak chce mocnej czarnej i gorzkiej kawy, albo zielonej herbaty depresja.gif

a jak mi proponują zbożową, to mam ochotę udusić gołymi rękoma

P.S. Czy tylko mi FM chodzi jakby chciało a nie mogło?? co chwilę wyskakuje mi błąd wczytywania strony, komentarze się dodają bardzo długo :(

Aga dzięki:) Uspokoiłaś mnie trochę bo się już miotam...:(

Co do wejścia do salonu tego z korytarza to architekt zaprojektował tam właśnie nadproże wylewane i wejście o wysokości 210 ale wejście z kuchni do salonu które jest zaraz obok, zaprojektował wysokie na 240. I to jest dla mnie tajemnica - co autor miał na mysli, wszytskie otwory w całym domu 210 a jedne, jedyne drzwi przesuwane wysokie na 240:/:/:/

Wydaje mi się, że wysokie na 240cm będą zaburzać ogólnie całe wrażenie. Nie mówiąc o tym, ze taka kiszka z nich wyjdzie, bo długie i wąskie. Gdy będą niższe będą optycznie poszerzać to wejście. Te przesuwne z tego co pamiętam będą miały 120cm??

Tak, 120.

Ech już mi się odechciało tej budowy. Zamówiłam źle nadproża. Można było załatwić sprawę spokojnie, bez nerwów. Ale nie, mój teść narobił takiego dymu, że murarze są obrażeni, ja się z P. ścięłam, kierownik ma nadszarpnięte ego.

Może to zostawię i niech sobie budują sami a ja spokojnie poczekam na wykończeniówkę.

wpadam nadrabiam i zaczynam od gratulacji, fajnie że tak szybko robota im wczoraj poszła. Jak będą się panowie rytmu trzymać to za miesiąc o tej porze to już dach będzie :) Dobrze, że pamiętasz o tym oknie kuchennym ;)

Lukarna, wiem że to niełatwe i może niektórym wyda się nieludzkie ale może by tak teścia jednak od tej budowy trochę odseparować? Tak aby nie robił kwasu z murarzami, tego jeszcze brakowało żeby się ekipa zbuntowała.

Nie jest dobrze ale na razie nie wiem jak się sprawa zakończy. Są zrobione ściany dookoła i ułożone pustaki szalunkowe od stropu.

Kierownik każe rozbierać, konstruktor że policzy i wzmocnimy wieniec.

Chwilowo byłam w czarnej rozpaczy bo to zupełnie moja wina, mojej bezmyślnej decyzji (nota bene z murarzem to omawiałam i powiedział że będzie OK, teraz wiem że takie rzeczy to nie z murarzem, mądry Polak po szkodzie)

Nie jechałam tam wcale dzisiaj.

Może jutro jak się sytuacja jakos rozwiąże, tzn jak podejmiemy jakąs decyzję.