Esiak 30.07.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 HeKaPlast jest w Lesznie, ale dzwonisz do nich i przysyłają Ci handlowca... a zobacz może jeszcze na okna MS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 to nie mój region, jestem z podlasia i jestem zdecydowana na Eurocolor bo dla mnie to dobra oferta i polecona przez zaufane osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.07.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 na Jezierskiego jadą strasznie, dlatego, że spaprał dostawy okien w zeszłym roku, gdzie ludzie czekali aż do marca tego roku...dlatego szukając producenta okien na profilu schuco, trafiłem na HeKaPlast... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2011 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Noo, Pan Robert mówił, ze ostatnio gdzieś w Kielcach montowali. Ale ja byłam jedynie w HeKa po wycenę bo się zorientować chciałam. A tu czytam i słucham i mi mówia wszyscy że to dobre okna. Więc pomyslimy na wiosnę ps. ale to cena bez rolet jest jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.07.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 no ja podawałem cenę z roletami, zresztą jutro Asiu się przekonasz jakie to są okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2011 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Hmmm, no nie wiem, bo folia nie sciągnieta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.07.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Hej, wpadłam popisać trochę u Ciebie Czytałam o Twoich dylematach "kolankowych" i chyba nie powinnaś się zbytnio obawiać o te okna w lukarnach - otwory robi się na odpowiedniej wysokości od podłogi, więc spokojnie będziesz mogła przez nie wyglądać U nas ścianka kolankowa jest na trzy pustaki - 75cm + wieniec -24cm i murłata 14cm czyli razem 113 cm. Po odjęciu od tego "podłogi" będzie wyokość scianki na gotowo. Jeśli pokoje są przestronne po podłodze to według mnie nie ma co zbytnio podnosić ścianki, bo zwiększasz wtedy powierzchnię użytkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.07.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 podniesienie ścianki kolankowej może też zaburzyć całą bryłę, pięć razy przemyśl i upewnij się u architekta wszystkiego żeby ci jakiś "babol" nie wyskoczył i żebyś później nie żałowała. my mamy ściankę kolankową 140cm, krokwie już leża, wykonawca pokazał więc ile nam pójdzie na ocieplenie i odkąd będzie sufit oraz ile odliczyć na podłogę, wg mnie o wcale dużo nie będzie tyle że u mnie pokoje dzieci mają po niespełna 12m2 użytkowej (80cm od ścianki pokój ma już 190cm) także w tej wyższej kolankowej u nas cały ratunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.07.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 140 cm ale na surowo czy na gotowo? Tak czy inaczej to już wysoka ścianka i pokoje 12m2 są też niemałe, liczę jakieś 3m x 4m, wiec dzieciaki na pewno będą mieć sporo miejsca. U mnie w bloku taki metraż ma pokój dziewczynek, w którym mieszkają obydwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 pokoje po podłodze mają 438x306 także myślę że już całkiem przyzwoite, też mieszkamy w bloku i nasz salon służący za sypialnię bawialnie i całą resztę jest właśnie 3x4 (bez kilki cm) 140 było w planie a czy to opcja na gotowo czy surowo to bij, zabij nie wiem. Zabiłaś mi ćwieka. Wiem że mam odjąć od tego co jest teraz 12cm na wylewki ale aż muszę dzisiaj zmierzyć ile tego wyjdzie dokładnie. Nisko nie jest jak stoisz obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.07.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Lukarna a te 85cm to na gotowo? To wystarczy ledwie 15 cm do setki a przy takim minimalnym podwyższeniu nie musisz martwić się o długość krokwi, bo na bryłę domu nie powinno to wpłynąć w zauważalny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.07.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 pumpaluna - czyli 140cm na surowo, minus 12cm na podłogę daje 128cm na gotowo - to według mnie idealna wysokość przy skosach. Nasi znajomi maja tak właśnie przy dachu dwuspadowym i w środku jest super przestronnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 ja nie mam w ogóle ścianki kolankowej i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.07.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 No ja tak miałam w głowie cały czas to nieszczęsne 100 cm. I zakodowane miałam że to będzie idealnie. I już sama nie wiem... Powiem tak: o ile będziemy podnosić to jedynie o te 15 cm bo u nas 85 na gotowo. Nie wiem jak to wyjdą warstwy tej ścianki bo: czy to bedzie 2 pustaki czy 3?? Pewnie 2 jeżeli Ewanz u Ciebie są 3. Bo o jeden pustak gdybyśmy podnieśli to bedzie za dużo (24-25 cm, tak??) a podnieść o 15 to w jaki sposób?? Zwiększoną wysokością wieńca?? A może w ogóle nie podnosić?? No faktycznie, Esiak nie ma i nie narzeka:D Schodów tez nie ma Ale okna to ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.07.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Na spokojnie przeczytałam Twój dziennik i wszystki komentarze i dorzucam swoje trzy grosze... Uważam, że masz fajne założenia i dobry projekt, poza tym bardzo solidnie i skrupulatnie podchodzisz do budowy i masz świetnych forumowych doradców, więc jestem spokojna o pomyślnoś Twoich planów:) Nasza ścianka kolankowa 126cm na gotowo, ale my mamy małe przestrzenie i dach dwuspadowy (w sypialni ścianka tylko na 75cm) Podniesienia o 1 pustak praktycznie nie widać, o 2 już trzeba wydłużać krokwie, a o więcej to już się nie da zatuszować. Szczególnie żle wyglądają typowe parterówki z usilnie podnoszoną ścianką. Co do koloru dachu, o którym u mnie pisałaś to też się bałam, że czarny będzie wyglądał przytłaczjąco i będzie się nagrzewał, ale w sprawie dachu 99% decyzji podejmował Naczelny Inwestor;) Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ale okna to ma Lukarna masz coś do moich okien...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.07.2011 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 No mam, mam... Tak mi się straaaaaasznie podobają I zdziwiona jestem bo Ministrowi Finansów bardzo przypadły do gustu a jeszcze niedawno mi o białych nadawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 białe możecie mieć od środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.07.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Nie nie nieżadnych białych:) Ardea lejesz miód na moje serce;)A tak na serio to ja źle zaczęłam. Bo od poczatku mojej bytności na forum urzędowałam jedynie w dziale WNĘTRZA. Zamiast się najpierw trochę z teorii budowlanej podszkolic w jakimś minimalnym stopniu to ja kuchnię urządzałam i łazienkę...I teraz próbuję to nadrobić, mam nadzieję że nie za póxno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.07.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Myslę,że zaczęłaś normalnie, kobieco;) Ja, gdy tylko zdecydowaliśmy się na projekt i gdy wiedziałam, że nie uda mi się liniowy układ kuchni to tak myślałam aż ją zaprojektowałam przynajmniej w ogólmym zarysie, a dopiero potem kombinowałam z czego będziemy budować itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts