Lukarna 21.10.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Jakiej wysokości macie ściankę kolankową w projekcie? W projekcie mamy 85cm. Miało być 100 cm ale coś Panu Architektowi nie poszło, a my odbierając projekt nie zauważyliśmy. Chcemy podnieść o jeden pustak żeby, no wiadomo po co, żeby wyżej było troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 A jeszcze chciałam spytać jak rozwiązaliście kwestię kanału w garażu...naokoło zasypaliście i na górze wylany jest chudziak? bo właśnie zabieramy się do kanału masz może więcej zdjęć kanału? Z jednej strony mamy zasypane. Z drugiej strony jest zostawione pomieszczenie/schowek. Teść zrobił zbrojenie i wylał nad tym kawałek stropu. Jak wrócę do domu to zobaczę jakie mam zdjęcia i Ci na PW wyślę Ostrzegam, że to może być dopiero wieczorem bo nie wiem czy bede miała czas po południu, ale dziś wyslę na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 I teraz uwaga, uwaga:):) Info od konstruktora: 1. Wyjście na taras: dozbroić 4 x 12 2. Wejście do salonu: dozbroić 3 x 16 lub 6 x 12 3. Duże okno w garażu: wstawić słupek z cegły 38 x 25 Reszta OK;) Hurrraaaaaaaa:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 W projekcie mamy 85cm. Miało być 100 cm ale coś Panu Architektowi nie poszło, a my odbierając projekt nie zauważyliśmy. Chcemy podnieść o jeden pustak żeby, no wiadomo po co, żeby wyżej było troszkę Wiadomo;) My też podnosiliśmy o 1 pustak, bo miało być jak u Ciebie. Teraz jest bardziej ustawne, ale wyglądanie z okien dachowych (tak, wiem, nie po to one są) stanowi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 I teraz uwaga, uwaga:):) Info od konstruktora: 1. Wyjście na taras: dozbroić 4 x 12 2. Wejście do salonu: dozbroić 3 x 16 lub 6 x 12 3. Duże okno w garażu: wstawić słupek z cegły 38 x 25 Reszta OK;) Hurrraaaaaaaa:D:D:D:D Całe szczęście nie macie dużo zmian. To Panowie się trochę pospieszyli z tymi pretensjami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 U nas nie ma dachowych żadnych więc ten problem odpada. Tylko nie wiem co z lukarnami. Esiak (chyba) mi kiedyś powiedział, że nie będzie problemu. Ale szczerze mówiąc nie umiem sobie tego wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Całe szczęście nie macie dużo zmian. To Panowie się trochę pospieszyli z tymi pretensjami:) Aga, biorąc pod uwagę fakt, że kierownik strasznie naciskał żeby wszystko rozbierać to faktycznie się nie popisali:) A biorąc jeszcze poprawkę na to, że nasz konstruktor ma skłonnosci do przesady to pewnie i to dozbrojenie nie musiałoby być takie duże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 O lukarnach to ja nic nie wiem, bo nie mam. Z tego co pamiętam, to podnosząc ściankę o 1 pustak nie zwiększaliśmy długości krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Aga, biorąc pod uwagę fakt, że kierownik strasznie naciskał żeby wszystko rozbierać to faktycznie się nie popisali:) A biorąc jeszcze poprawkę na to, że nasz konstruktor ma skłonnosci do przesady to pewnie i to dozbrojenie nie musiałoby być takie duże:) A podobno to kobiety panikują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Tak ale uderzenie tego kamienia który spadł mi z serca było pewnie słychać w Arizonie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Tak ale uderzenie tego kamienia który spadł mi z serca było pewnie słychać w Arizonie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.10.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Dzięki kochana za odzew i chęć przysłania zdjęć :* no i dobrze, że konstruktor nie ma większych zastrzeżeń oby tak dalej gładko szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.10.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 proszę jak widać, niektóre problemy potrafią się same rozwiązywać To już teraz w spokoju możesz się cieszyć podpiwniczonym parterem:) Mam 2 lukarny i w niczym nie przeszkadzało podniesienie ścianki kolankowej, ale krokwie mam dłuższe niż w projekcie, chociaż pewnie nie potrzebnie, bo 1 pustak to nie jest duża róznica, ale ja jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o ścianki kolankowe. A już szczególnie źle wyglądają w typowych parterówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.10.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 aż ja na moim wypierdziewiu usłyszałam ten huk spadającego kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 aż ja na moim wypierdziewiu usłyszałam ten huk spadającego kamienia Dobry znak, znaczy że bliżej do Ciebie niż do Arizony:):) Ardea muszę isć do Ciebie i obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.10.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Co tutaj sie dzieje, że nikogo NIET ?????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Ja jestem:) Właśnie wróciłam przed chwilą, byłam na angielskim i z kumpelą na piwie:):) Wróciłam i się rozgladam co tu się dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.10.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 noooo, w koncu jest z kim słowo zamienić ! Nie wiem co te nasze dziewczyny dziś tak pouciekały.... Ja juz "obrobiłam" pokój Nusi i się nudzę Ps. ale Ci fajnie.... Kumpela, piwo... Ja odkąd urodziłam Lenkę to jakoś tak zasiedziałam się w domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Co tam dzis na "placu boju" ?Masz jakieś świeże fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Nie fotek nie mam. Nawet w sumie nie wiem co tam się działo dziś bo się z męzem nie widziałam a on był dzis chwile na budowie. Jutro pojadę zobaczyć... Wiesz co, ja w sumie mam jedna taka kumpelę na która zawsze mogę liczyć że mi towarzystwa dotrzyma;) Pracujemy razem więc duza czasu razem spędzamy ale nadajemy na tych samych falach więc nigdy się soba nie nudzimy:) Teraz się zapisałysmy razem na angielski, jest okazja żeby wyjść z domu gdzies do ludzi. A że zajęcia mamy w piątki o 19:30 do 21 to az sie prosi zeby potem skoczyć na piwko:) Pierwszy raz dzisiaj byłysmy ale juz się cieszę na te wyjscia bo tak jak piszesz ciągle w kółko jedno i to samo i nigdzie nie wychodzę... I może angielskiego przy okazji liznę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts