Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Jakiej wysokości macie ściankę kolankową w projekcie?

W projekcie mamy 85cm. Miało być 100 cm ale coś Panu Architektowi nie poszło, a my odbierając projekt nie zauważyliśmy.

Chcemy podnieść o jeden pustak żeby, no wiadomo po co, żeby wyżej było troszkę:)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jeszcze chciałam spytać jak rozwiązaliście kwestię kanału w garażu...naokoło zasypaliście i na górze wylany jest chudziak? bo właśnie zabieramy się do kanału :)

masz może więcej zdjęć kanału?

Z jednej strony mamy zasypane. Z drugiej strony jest zostawione pomieszczenie/schowek. Teść zrobił zbrojenie i wylał nad tym kawałek stropu. Jak wrócę do domu to zobaczę jakie mam zdjęcia i Ci na PW wyślę:)

Ostrzegam, że to może być dopiero wieczorem bo nie wiem czy bede miała czas po południu, ale dziś wyslę na pewno.

W projekcie mamy 85cm. Miało być 100 cm ale coś Panu Architektowi nie poszło, a my odbierając projekt nie zauważyliśmy.

Chcemy podnieść o jeden pustak żeby, no wiadomo po co, żeby wyżej było troszkę:)

Wiadomo;) My też podnosiliśmy o 1 pustak, bo miało być jak u Ciebie. Teraz jest bardziej ustawne, ale wyglądanie z okien dachowych (tak, wiem, nie po to one są;)) stanowi problem.

I teraz uwaga, uwaga:):):)

Info od konstruktora:

1. Wyjście na taras: dozbroić 4 x 12

2. Wejście do salonu: dozbroić 3 x 16 lub 6 x 12

3. Duże okno w garażu: wstawić słupek z cegły 38 x 25

Reszta OK;)

Hurrraaaaaaaa:D:D:D:D

Całe szczęście nie macie dużo zmian. To Panowie się trochę pospieszyli z tymi pretensjami:)

Całe szczęście nie macie dużo zmian. To Panowie się trochę pospieszyli z tymi pretensjami:)

Aga, biorąc pod uwagę fakt, że kierownik strasznie naciskał żeby wszystko rozbierać to faktycznie się nie popisali:)

A biorąc jeszcze poprawkę na to, że nasz konstruktor ma skłonnosci do przesady to pewnie i to dozbrojenie nie musiałoby być takie duże:)

Aga, biorąc pod uwagę fakt, że kierownik strasznie naciskał żeby wszystko rozbierać to faktycznie się nie popisali:)

A biorąc jeszcze poprawkę na to, że nasz konstruktor ma skłonnosci do przesady to pewnie i to dozbrojenie nie musiałoby być takie duże:)

A podobno to kobiety panikują;)

proszę jak widać, niektóre problemy potrafią się same rozwiązywać:) To już teraz w spokoju możesz się cieszyć podpiwniczonym parterem:)

Mam 2 lukarny i w niczym nie przeszkadzało podniesienie ścianki kolankowej, ale krokwie mam dłuższe niż w projekcie, chociaż pewnie nie potrzebnie, bo 1 pustak to nie jest duża róznica, ale ja jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o ścianki kolankowe. A już szczególnie źle wyglądają w typowych parterówkach.

noooo, w koncu jest z kim słowo zamienić ! :) Nie wiem co te nasze dziewczyny dziś tak pouciekały....

Ja juz "obrobiłam" pokój Nusi i się nudzę :sick:

Ps. ale Ci fajnie.... Kumpela, piwo... Ja odkąd urodziłam Lenkę to jakoś tak zasiedziałam się w domciu :(

Nie fotek nie mam.

Nawet w sumie nie wiem co tam się działo dziś bo się z męzem nie widziałam a on był dzis chwile na budowie.

Jutro pojadę zobaczyć...

Wiesz co, ja w sumie mam jedna taka kumpelę na która zawsze mogę liczyć:) że mi towarzystwa dotrzyma;)

Pracujemy razem więc duza czasu razem spędzamy ale nadajemy na tych samych falach więc nigdy się soba nie nudzimy:)

Teraz się zapisałysmy razem na angielski, jest okazja żeby wyjść z domu gdzies do ludzi. A że zajęcia mamy w piątki o 19:30 do 21 to az sie prosi zeby potem skoczyć na piwko:):)

Pierwszy raz dzisiaj byłysmy ale juz się cieszę na te wyjscia bo tak jak piszesz ciągle w kółko jedno i to samo i nigdzie nie wychodzę...

I może angielskiego przy okazji liznę:):):)