1976pinacolada 21.10.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Bardzo dobry pomysł - tak trzymaj. I choćbyś angielskiego nie liznęła to dla samego faktu wyjścia z domu warto. A jeszcze jak w dobrym towarzystwie to już w ogóle Brawo. Mnie ciągle brakuje odwagi żeby coś zacząć. Choćby basen, aerobik, taniec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Tak się własnie da jakichś ćwieczen jeszcze przymierzam bo w domu samej tak mi cięzko:( Musieliby mi internet odciąc;) Ale 2 wyjścia w tygodniu obawiam się że nie przejda:) Już mi i tak Wiktoria marudzi, ze piatek wieczór a ona będzie z dziećmi siedziec;) Dzisiaj akurat wyjatkowo minister był w domu szybko ale przewżnie go nie ma wieczorami więc siostra - niania zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Jak urodziłam Weronikę chodziłam na salsę - to dopiero była fajne;) I w niedzielę na basen... teraz mi dwójkę małych gorzej zostawic z kimś... Pinacolada ja chyba tez uciekam na dziś. Ten tydzien mnie wyczerpał psychicznie. Zbyt duże wahania nastrojów, nerwówka, euforia... Chyba mnie to trochę przerosło... Teraz się uspokoiło, napięcie puszcza i mi siły uciekają cos dziś... Ale zajrzyj jeszcze do siebie bo parę pytan miałam:) A wersja 2 lepsza jak dla mnie:) Do jutra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.10.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ach, biedne te nasze starsze dziewczyny Moja tez czasami marudzi, że musi z młoda zostać... Odpocznij kochana, wyśpij się bo wierze, że jestes zmęczona tym tygodniem. Nie oszczędzał Cię. ja też juz zmykam bo pani doktor kazała...... Coś mi ciężko idzie realizacja jej zaleceń Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Jak ja marzę o tym, żebym w końcu mogła spać do której chcę...Żeby wstac dopiero wtedy jak już zupełnie się wyśpię a nie wtedy kiedy mały terrorysta włazi na głowę i woła: "Mamo aaa NIE, mamo aaa NIE, mamo kako niam JA" Minister pojechał zapłacić za towar z pierwszego tygodnia prac. Cos mi się nie zgadza kwota bo pani przez telefon powiedziała że faktura opiewa na 21 tysięcy. Jak policzyłam wszystkie pozycje z WZ które znam ceny to mi wyszło 10 tysięcy. Nie wiem czy 2 palety cegły pełnej, paleta wapna i paleta cementu i trochę stali moga kosztować następne 10 tysięcy??? Czekam co na tej fakturze bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2011 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Uff, spoko. Policzyli nam juz cegłę na całą budowę. Bo w tej cenie co mieliśmy obiecana to juz nie sprzedają niby. Ok, i tak to trzeba zapłacić ia tak. Tylko się zastanawiam czy za duzo nie zamówiłam po prostu:) Bo parter jest skończony a my mamy do wybrania jeszcze 2 tysiące cegły... Mam nadzieję że w razie W odbiorą ja od nas...Zapotrzebowanie na cegły wzięłam z wyceny od murarza (ale nie od naszego) tam była podana ilośc ścian do wymurowania w metrach2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Lucarna - my byliśmy tak umówieni ze składem budowlanym, że jak nam cos zostało to oddawaliśmy im i rozliczali na samym koncu. To jest dobry układ bo zdeydowanie gorzej jak towaru braknie i trzeba domawiać i na niego czekać. A jak nie przyjmą to se wybudujesz jeszcze coś Co do haka na huśtawkę to przygotuję Ci rysunek później - w każdym bądź razie hak był mocowany do krokwi przed ociepleniem skosów. Huśtawka już wisi - w prawdzie jeszcze nie ta właściwa ale taka sznurkowa z Orlenu za punkty Jedź dziś koniecznie na budowę bo czekamy na nowe fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 jasne Pinacolada przeciez sobie mogę z 1000 sztuk pustaka np drewutnię wybudowac :D:D Myślę że powinni przyjąć, tym bardziej że cenę mamy niska a oni sobie za wyższą sprzedadzą i tyle... Dziś nie pojadę bo mąż wyjechany do wieczora, swoje auto pożyczyłam a z dziecmi się tam na spacer nie wybiorę. Musimy isc na zakupy w zupełnie innym kierunku i mogą nie dać rady. Za to jutro rano na pewno pojadę Mam parę zdjęć ale na teścia aparacie mąż wczoraj wieczorem przyniósł i nie wiem jak zgrać bo kabla nie mam:/ Ale te zdjęcia też nie za bardzo bo widac na nich tylko szczegóły techniczne - zbrojenia, szalunki i takie tam:) A ja bym chciała ŚCIANY... Ta huśtawka to takie moje w sumie małe marzenie do dziecięcego pokoju ale przy naszym metrażu może byc kiepsko... Chyba, że u Weroniki, ona ma największy pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Lucarna tak jak obiecałam wklejam rysunek mocowania haka pod huśtawkę. Śruba z gwintem do drewna! o długości całkowitej takiej aby po wkręceniu w krokiew, ociepleniu, opłytowaniu wystawał tylko hak. My mielismy problem z kupieniem aż tak długiej (a odpowiednio grubej) śruby. Były tej grubości ale z gwintem do metalu. Mój tata uciął gwint z takiej śruby (do metalu) i dospawał gwint do drewna, ktory odciął z innej śruby W każdym bądź razie, śruba wkręcona jest prostopadle do powierzchni krokwi i od spodu "usztywniona" kątownikiem! (na rys. czerwony trójkąt). Legenda zielona - krokiew brązowa- wełna mineralna rózowa - płyta KG My zrobiliśmy hak na wysokości 250cm http://img508.imageshack.us/img508/3462/hakdohutawki.png Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 "Mamo aaa NIE, mamo aaa NIE, mamo kako niam JA" . Jej, jakbym słyszała swoją Nusię. Tylko ona zamiast "mamo kako niam JA" woła "mama dziem, mama guga, mama guga dziem " dziem = dżem guga = ogórek Kochane są te nasze szkaby, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Dzisiaj na spacerze kupiłam Marcinowi mały traktorek (traktory jego nowa miłość) Przyszliśmy do domu patrzę co on robi, a on wziął ten mały traktorek w jedna rękę a w druga duży i się bawił tak, że duzy traktor to mama a mały to dziecko:):) I sobie "gadał" nimi jednym do drugiego przy czym mały traktorek miał cieniutki głosik a duży gruby głos:):) A z huśtawka jest tak jak myślałam, trzeba by było zadecydować długo przed wykończeniówka... Ale może hak zrobię z huśtawki wieszać nie muszę w razie czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 mi się zawsze marzył hamak w ogródku ale za mało miejsca niestety mamy za domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 (edytowane) My przywieźliśmy kilka lat temu piękny hamak z Brazylii. Śmialiśmy się wtedy, że jak nam kiedyś odbije i postanowimy wybudować dom to będzie jak znalazł Wygrzebałam go w te wakacje .... no i był jak znalazł Zaraz pokażę .... Edit: kurcze jak na złośc mam tylko takie zdjęcie , na którym nie widać jego całego uroku ale uwierzcie- jest piekny. Ma takie śliczne "koronki" zwisające po obu bokach Edytowane 26 Października 2011 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 U nas w sumie jest miejsce na hamak, nawet drzewa są.Tzn sa jeszcze bo pójda do wycięcia... i tym sposobem nie będzie gdzie hamaka powiesić przez kilka ładnych lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 22.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Pinacolada twoje dziewczyny sa boskie!!!!!! hamak też, a takiej huśtawki póki co dzieciom nie zamontuje, bo jeśli moja córa będzie miała taki charakterek jak sądzę że będzie miała, to za kilka lat będę siwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Karola dzięki ja zamontuje i zawieszę bardzo nisko, tak żeby Lena bez problemu mogła sobie sama do niej wejść. Jak będzie kombinować (np.skakać z niej) to ściągnę i po kłopocie. Z montażem za rok czy dwa byłby problem ze względów technicznych. Ps. ja juz jestem siwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 22.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 ja zamontuje i zawieszę bardzo nisko, tak żeby Lena bez problemu mogła sobie sama do niej wejść. Jak będzie kombinować (np.skakać z niej) to ściągnę i po kłopocie. Z montażem za rok czy dwa byłby problem ze względów technicznych. Ps. ja juz jestem siwa Ja będę siwa, cos czuję że z mojej Małej będzie niezłe ziółko na usg pokazuje na pupę albo ostatnio środkowy palec a jak chcieliśmy poznać płeć to tak zacisnęła nóżki, że sie nie dało złośliwiec mały mąż mówi, że to po mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Nasz synek ma mój charakterek, jak ktokolwiek to komentuje to ja od razu rzucam tekst no co, najlepszy charakter na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 22.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Mój jest raczej spokojny, typ myśliciela, choć Lukarna stwierdziła, że wzrok ma taki łobuziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 nasza na usg3D też nam pokazała fuck-a mam nawet gdzieś zdjęcie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts