Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Bardzo dobry pomysł - tak trzymaj. I choćbyś angielskiego nie liznęła ;) to dla samego faktu wyjścia z domu warto. A jeszcze jak w dobrym towarzystwie to już w ogóle :) Brawo.

Mnie ciągle brakuje odwagi żeby coś zacząć. Choćby basen, aerobik, taniec.....

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak się własnie da jakichś ćwieczen jeszcze przymierzam bo w domu samej tak mi cięzko:( Musieliby mi internet odciąc;)

Ale 2 wyjścia w tygodniu obawiam się że nie przejda:) Już mi i tak Wiktoria marudzi, ze piatek wieczór a ona będzie z dziećmi siedziec;):)

Dzisiaj akurat wyjatkowo minister był w domu szybko ale przewżnie go nie ma wieczorami więc siostra - niania zostaje.

Jak urodziłam Weronikę chodziłam na salsę - to dopiero była fajne;):)

I w niedzielę na basen...

teraz mi dwójkę małych gorzej zostawic z kimś...

Pinacolada ja chyba tez uciekam na dziś.

Ten tydzien mnie wyczerpał psychicznie. Zbyt duże wahania nastrojów, nerwówka, euforia... Chyba mnie to trochę przerosło...

Teraz się uspokoiło, napięcie puszcza i mi siły uciekają cos dziś...

Ale zajrzyj jeszcze do siebie bo parę pytan miałam:)

A wersja 2 lepsza jak dla mnie:)

Do jutra:)

ach, biedne te nasze starsze dziewczyny ;) Moja tez czasami marudzi, że musi z młoda zostać...

Odpocznij kochana, wyśpij się bo wierze, że jestes zmęczona tym tygodniem. Nie oszczędzał Cię. ja też juz zmykam bo pani doktor kazała......;) Coś mi ciężko idzie realizacja jej zaleceń :p

Dobranoc

Jak ja marzę o tym, żebym w końcu mogła spać do której chcę...

Żeby wstac dopiero wtedy jak już zupełnie się wyśpię a nie wtedy kiedy mały terrorysta włazi na głowę i woła: "Mamo aaa NIE, mamo aaa NIE, mamo kako niam JA"

Minister pojechał zapłacić za towar z pierwszego tygodnia prac. Cos mi się nie zgadza kwota bo pani przez telefon powiedziała że faktura opiewa na 21 tysięcy. Jak policzyłam wszystkie pozycje z WZ które znam ceny to mi wyszło 10 tysięcy. Nie wiem czy 2 palety cegły pełnej, paleta wapna i paleta cementu i trochę stali moga kosztować następne 10 tysięcy???

Czekam co na tej fakturze bedzie...

Uff, spoko. Policzyli nam juz cegłę na całą budowę. Bo w tej cenie co mieliśmy obiecana to juz nie sprzedają niby. Ok, i tak to trzeba zapłacić ia tak. Tylko się zastanawiam czy za duzo nie zamówiłam po prostu:) Bo parter jest skończony a my mamy do wybrania jeszcze 2 tysiące cegły... Mam nadzieję że w razie W odbiorą ja od nas...

Zapotrzebowanie na cegły wzięłam z wyceny od murarza (ale nie od naszego) tam była podana ilośc ścian do wymurowania w metrach2.

Lucarna - my byliśmy tak umówieni ze składem budowlanym, że jak nam cos zostało to oddawaliśmy im i rozliczali na samym koncu. To jest dobry układ bo zdeydowanie gorzej jak towaru braknie i trzeba domawiać i na niego czekać. A jak nie przyjmą to se wybudujesz jeszcze coś ;)

Co do haka na huśtawkę to przygotuję Ci rysunek później - w każdym bądź razie hak był mocowany do krokwi przed ociepleniem skosów. Huśtawka już wisi - w prawdzie jeszcze nie ta właściwa ale taka sznurkowa z Orlenu za punkty :p

Jedź dziś koniecznie na budowę bo czekamy na nowe fotki!

jasne Pinacolada przeciez sobie mogę z 1000 sztuk pustaka np drewutnię wybudowac :D:D:D

Myślę że powinni przyjąć, tym bardziej że cenę mamy niska a oni sobie za wyższą sprzedadzą i tyle...

Dziś nie pojadę bo mąż wyjechany do wieczora, swoje auto pożyczyłam a z dziecmi się tam na spacer nie wybiorę. Musimy isc na zakupy w zupełnie innym kierunku i mogą nie dać rady. Za to jutro rano na pewno pojadę:) Mam parę zdjęć ale na teścia aparacie mąż wczoraj wieczorem przyniósł i nie wiem jak zgrać bo kabla nie mam:/

Ale te zdjęcia też nie za bardzo bo widac na nich tylko szczegóły techniczne - zbrojenia, szalunki i takie tam:)

A ja bym chciała ŚCIANY...:)

Ta huśtawka to takie moje w sumie małe marzenie do dziecięcego pokoju ale przy naszym metrażu może byc kiepsko...

Chyba, że u Weroniki, ona ma największy pokój.

Lucarna

tak jak obiecałam wklejam rysunek mocowania haka pod huśtawkę.

Śruba z gwintem do drewna! o długości całkowitej takiej aby po wkręceniu w krokiew, ociepleniu, opłytowaniu wystawał tylko hak.

My mielismy problem z kupieniem aż tak długiej (a odpowiednio grubej) śruby. Były tej grubości ale z gwintem do metalu. Mój tata uciął gwint z takiej śruby (do metalu) i dospawał gwint do drewna, ktory odciął z innej śruby ;) W każdym bądź razie, śruba wkręcona jest prostopadle do powierzchni krokwi i od spodu "usztywniona" kątownikiem! (na rys. czerwony trójkąt).

Legenda :p

zielona - krokiew

brązowa- wełna mineralna

rózowa - płyta KG

My zrobiliśmy hak na wysokości 250cm

http://img508.imageshack.us/img508/3462/hakdohutawki.png

Uploaded with ImageShack.us

:)

Dzisiaj na spacerze kupiłam Marcinowi mały traktorek (traktory jego nowa miłość)

Przyszliśmy do domu patrzę co on robi, a on wziął ten mały traktorek w jedna rękę a w druga duży i się bawił tak, że duzy traktor to mama a mały to dziecko:):):)

I sobie "gadał" nimi jednym do drugiego przy czym mały traktorek miał cieniutki głosik a duży gruby głos:):):)

A z huśtawka jest tak jak myślałam, trzeba by było zadecydować długo przed wykończeniówka...

Ale może hak zrobię z huśtawki wieszać nie muszę w razie czego...

My przywieźliśmy kilka lat temu piękny hamak z Brazylii. Śmialiśmy się wtedy, że jak nam kiedyś odbije i postanowimy wybudować dom to będzie jak znalazł :) Wygrzebałam go w te wakacje .... no i był jak znalazł :) Zaraz pokażę ....

Edit:

kurcze jak na złośc mam tylko takie zdjęcie , na którym nie widać jego całego uroku ale uwierzcie- jest piekny. Ma takie śliczne "koronki" zwisające po obu bokach

Edytowane przez 1976pinacolada

Karola

dzięki :)

ja zamontuje i zawieszę bardzo nisko, tak żeby Lena bez problemu mogła sobie sama do niej wejść. Jak będzie kombinować (np.skakać z niej) to ściągnę i po kłopocie. Z montażem za rok czy dwa byłby problem ze względów technicznych.

Ps. ja juz jestem siwa :(

ja zamontuje i zawieszę bardzo nisko, tak żeby Lena bez problemu mogła sobie sama do niej wejść. Jak będzie kombinować (np.skakać z niej) to ściągnę i po kłopocie. Z montażem za rok czy dwa byłby problem ze względów technicznych.

Ps. ja juz jestem siwa :(

Ja będę siwa, cos czuję że z mojej Małej będzie niezłe ziółko :lol2: na usg pokazuje na pupę albo ostatnio środkowy palec :lol2:

a jak chcieliśmy poznać płeć to tak zacisnęła nóżki, że sie nie dało :D złośliwiec mały

mąż mówi, że to po mnie