Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Nasza dziś od rana chodzi i ciągle powtarza słowo "cipka" :sick: I o ile tę wcześniejszą "pupę" zasłyszała w domu to cipki sobie nie przypominam. Pierwszy raz jak rano powiedziała to ja głupia zamiast nie zwracac uwagi to ryknęłam śmiechem. Jak widziała, że mamusię to bawi :oops: to powtarzała w kółko :sick:

Teraz juz spi i mam ogromną nadzieję, że sie jej nie przypomi jutro w kościele :D

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pinacolada hamak boski... I zawartosc tez:):)

Karola proszę Cię... spokojny... typ mysliciela... Ty lepiej powiedz koleżankom jakei on harce na placu zabaw wyczynia:D:D

Pumpaluna ta odpowiedź mi się podoba, kupuję ją:)

ps. Pinacolada coraz bardziej mi się Lenka podoba;D:D

Świetna fotorelacja:) Każde pomieszczenie jestem sobie w stanie wyobrazic (poza garderobą przy wejściu;)) Piwnica mnie przeraża, ale droga do domu, park, widoki - cudne - w tu też musiałabym miec balkon;) Wygodny i dobrze rozplanowany dom Ci się szykuje, a małe saloniki są przytulne, też bym taki miała, ale u nas salon pełni trochę inne funkcje. Zazdroszczę okolicy - bosko!!!

100lat! dla Jubilatki i Jej dzielnej mamy - nigdy nie zapomina się dnia porodu, uwielbiam październik:)

Przede wszystkim dziękuję w imieniu Córki i swoim:)

Trochę mi się od rana nostalgicznie zrobiło jak sobie przypomniałam... Ona się urodziła 23:25 tak, że w sumie 15 pełnych lat jeszcze nie minęło:)

Napstrykałam dzis rano tych zdjęć jak głupia:) Wszystko chciałam uwiecznic:) To jest tylko mały wycinek...

Garderoby i ja sobie za bardzo nie umiem wyobrazić,ma się w niej tyle zmieścic że aż się boję:) Będzie miała wymiar 2 x 2m.

Co do piwnicy to wygląda tam jak w bunkrze niestety... Mam nadzieję ze jak dojdą tynki, płytki i dobre oświetlenie to zrobi się chociaż trochę przyjaźniej... Wcześniej jej nie pokazywałam bo panował tam straaaszny bałagan:/:/:/

Bardzo lubię otoczenie naszego domu. Bo to bliziutko centrum a jakby na uboczu:)

:) Pewnie:)

Żeby nie było za dobrze, to Panowie dali ciała i źle wymurowali otwór na drzwi tarasowe:/

Z lewej strony powinno być zostawione 129 cm scianka jak w projekcie, potem otwór 250 i scianka 122cm

A oni zrobili: 103 cm scianka, potem otwór 250 i potem ścianka 148cm...

Więc w tym tygodniu mnie czeka wizyta w firmie która montuje kominki i muszę się zorientowac czy jakis kominek tam się nam zmieści, w ten okrojony narożnik...

Chociaż wcześniej gdzieś mi chyba Karola wstawiała taki rysunek z kominkiem narożnym innym i wydawało się wszytsko OK.

Zobaczymy, nie chcę im kazać tego rozwalac już...

Wszystkiego najlepszego dla córki buzki.gifi dla jej mamusi

Pokazałaś nam dokładnie wszystkie swoje włości :lol: i wcale ten dom taki malutki nie jest!! I poszukaj mniejszego wkładu, żeby tak bardzo na salon nie wychodził :) i będzie ok :)

Co do mojego synka - to on jest grzeczny!!! taki mały aniołek, nie wiem co ty za zdjęcia oglądałaś :lol2: poza tym w porównaniu do siostry to będzie najgrzeczniejsze dziecko na świecie, ta Mała już nam daje popalić, a jeszcze jej na świecie nie ma :lol2:

P.S. Teraz mąż gotuje obiad, więc nic nie zrobię, ale po południu/wieczorkiem będę się bawić z twoją sypialnią, więc czekam na maile

fajnie tak pochodzić po Twoim domu razem z Tobą :) a przez okno w kuchni to widzę nie tylko betoniarkę ale też czerwoną micre, Ty nią śmigasz? :)

co do tapet to my najpierw połaziliśmy po Leroy Merlin, potem pooglądałam w necie a i tak się mocno będę musiała zastanowić czy damy jednak tapetę gdzieś poza wnęką w sypialni. Trochę mi szkoda świeżych tynków

Pumpaluna tak, to moja ukochana, troszkę wiekowa już micra:):) Narobiłam tyle zdjęc że miała problemy z wyborem które Wam pokazac:)

Ardea tapetę chciałabym na jedna ścianę w sypialni... I tak sobie szukam i szukam może cos mi w oko wpadnie:) Chciałabym jedna ściane jakos zaakcentowaną a resztę jasne.

Esiak jak mogłabym nie skorzystać z zaproszenia;) dzięki:)

Pinacolada bardzo proszę :) i mam nadzieję że ze jakis krótki czas będę Was mogła zaprosić na piętro - trzymajcie kciuki:)

Sypialnia to fajne miejsce na tapetę, a 1 ściana - jeszcze lepiej;) Tapety najlepiej oglądac na wzornikach, bo ja np. w Necie nie potrafię sobie wyobrazic niektórych faktur, a takie włochate byłyby śliczne, ja nawet myślałam o takiej zamszowej (jeśli nie uda mi się pomalowac ściany na wystarczająco mocny kolor)

Trzymamy kciuki za poddasze, kiedy można się go spodziewac?

Nie wiem Ardea:( Na dole została Panom do wymurowania jedna sciana - ta dzieląca kuchnię i salon.

O kurczę, nie - sprawdziłam w projekcie i muszą jeszcze 2 ścianki przy klatce schodowej. Do tego jeszcze jakas długa belka ma byc szalowana, zbrojona i zalewana.

Strop tez pewnie kilka ładnych dni będa układać bo to już mi powiedział od razu, że z tym będzie roboty...

Czyli nie nastawiam się na jakieś super tempo od teraz...

I sonda: na jakiej wysokości macie parapety na poddaszu???