Lukarna 23.10.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 STO LAT, STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM Wszystkiego dobrego dla córki i jej mamusi Pinacolada az zaskoczona spojrzałam na zegar:) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Ja mam pewnie wysoko, bo chcemy dac ciut więcej styro na podłogi, na jutro Ci zmierzę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.10.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Bo temat wygląda tak:Chcemy podnieść o ten jeden pustak jednak. Ale doszłam do tego, że jednak w przypadku podniesienia okna lukarny "utopią" mi się w dachu (dzięki Pumpaluna że zwróciłaś moją uwagę w ta stronę) I jezeli zdecydujemy się na podniesienie to okna (parapety) w naszej sypialni i pokoju Marcina będą na wysokości 110cm.I teraz się martwię czy to nie za wysoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) Myślisz, że podniesienie o 1 pustak spowoduje takie zmiany w postrzeganiu lukarn? 110 to dośc wysoko, ale musisz przemyślec czy warto podnosic, rozważ plusy i minusy takiego podniesienia, my musieliśmy to zrobic w ciągu 1 dnia, gdy już się budowały ściany poddasza. Będziemy miec na gotowo ściankę kolankową na 126cm i to jest bardzo dobra wysokośc przy powierzchni naszego poddasza:) Aż zajrzałam do siebie i jakoś nie widzę żeby mi lukarny utonęły, a jeśli nawet to dobrze, po co mi wielkie wieże na dachu;) Edytowane 23 Października 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Też poszłam do Ciebie jeszcze raz patrzeć I ta duża lukarna to ok, u nas tez będzie jedna taka i o nią się nie boję, chodzi mi o taką któą widać troszkę w 35 poście u Ciebie w dzienniku:) Zaraz zresztą wrzucę tu elewację żeby zobrazować o co mi chodzi. http://img36.imageshack.us/img36/239/20203901.jpg Uploaded with ImageShack.us Zielona kreska to nasze 85 cm z projekt, czerwona to planowane 110. Jak podniesiemy ściankę, automatycznie podniesie się cały dach i jak chciałabym zostawić okno na wysokości 85 cm to jego dolna część "utonie" w dachu. I dlatego decyzja że podnosimy te okna. Chyba ze cieśla/murarz powiedzą jak z tego wybrnąć... Wczoraj byliśmy u rodziny i mierzyliśmy trochę im dom:) Oni mają ściankę 120 cm i to rewelacyjna wysokość dlatego chcemy chociaz na te 110 podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 24.10.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ojej kilka dni mnie nie było a tu tyle stron napisanych... macie tempo Lukarna parapety mam na jakiejś standardowej wysokości na poddaszu, ale tam jest tylko 1 okno normalne + 2 balkonowe + dachowe więc jest 1 parapet i to nie w jaskółce, ale w ścianie szczytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.10.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Fajna fotorelacja. Na przewodnika się nadajesz;) Dom dobrze zaplanowany i każdy znajdzie dla siebie w nim miejsce. Teraz gdy już tyle widać można brać się za wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.10.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Wiesz co tak patrzę, i jeśli wydłużysz nieco krokwie, to nie będzie problemuProblem jest przy oknach dachowych, ale przy zwykłych już nie ;/Ja bym jednak podnosiła ścianę kolankową, będziesz mieć dużo wygodniejsze i łatwiejsze do zagospodarowania poddasze Ja miałam ściankę kolankową 78 cm (juz po obudowaniu kg) i klęłam ją na czym świat stoiI co z tego że miałam sypialnię po podłodze prawie 30 m2, skoro większość to był skosI pamiętaj, że i ty i Marcin macie garderoby ze skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.10.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Świetna fotorelacja:) Każde pomieszczenie jestem sobie w stanie wyobrazic (poza garderobą przy wejściu;)) Piwnica mnie przeraża, ale droga do domu, park, widoki - cudne - w tu też musiałabym miec balkon;) Wygodny i dobrze rozplanowany dom Ci się szykuje, a małe saloniki są przytulne, też bym taki miała, ale u nas salon pełni trochę inne funkcje. Zazdroszczę okolicy - bosko!!! Puściłam wodze fantazji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Aga :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.10.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Liczę, że autorka napisze co miała na myśli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ooo nie wiedziałam w ogóle tego co napisałyście po moim rzucie wstawionym:) Princesa Po prostu musisz częściej zaglądać:) Aga dzięki:) Karola no własnie wg to mnie tp okno jest jakby postawione n ściance kolankowej. Jak ścianka pójdzie go góry to okno też. A jak chciałabym je zostawić na 85 do dolna część będzie zakryta dachem. Chyba że obniży się połac dachu w tym miejscu. Zastanawiam się nad tym oknem trochę wyżej bo to od ulicy będzie i jak byłoby trochę wyżej to nie byłoby lepiej:) Mówisz że nie będzie dobrze na 110? A ścianke podnosimy w zasadzie dokładnie z powodu łazienki w której jest duży skos i z powodu garderób:) Tzn najpierw o tych pomieszczeniach pomyślałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Karola doczytałam i zrozumiałam o co Ci chodzi z tym dachem. Fakt, masz rację bedzie OK. Ale się zastanawiam czy pomimo to nie zrobić wyżej. Może nie na 110 ale np na 100. Tylko znowu jak to bedzie do innych okien na tej elewacji...Bo w łazience okno na 85 też nisko... Sama nie wiem:/W bloku mam teraz na 90 ale jest taki gruby mur że nie da się wyjrzec prawie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.10.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Pogadaj z cieślą, oni ci powiedzą to co ja napisałam w mailuokno zostawią ci na wysokości 85 cm, a resztę podniosą, tym się nie przejmuj w lukarnie to na jakiej okno jest wysokości nie ma nic wspólnego z resztą, bo lukarna to nie samo okno, w okół okna masz normalnie obudowanie cegłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Czyli co, mówisz żeby nie podnosić okna.Czyli jest szansa że siedząc na fotelu w mojej sypialni będę widzieć co się dzieje na zewnatrz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.10.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Zdecydowanie!!!!Spróbuję ci to narysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.10.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 ja okna, oprócz tego w kuchni (110) mam na wysokości 90cm, na gotowo oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 To kuchenne masz 110?To chyba faktycznie jak do pokoju to za wysoko by było... Do łazienki byłoby idealnie ale ja mam wszytskie okna w 1 linii i wyglądałoby dziwnie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Marcin Ty mówiłeś że strop masz na pustaku trójce tak?? Na tym zwykłym?? Bo strop zamawiam na jutro:):) I sę waham, różnica jest 800 zł pomiędzy 10, ale zawsze to 800 zł:/ A ocieplić i tak trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts