Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lukarna, właśnie wpadłam do Ciebie i było gorąco, ale sytuacja opanowana i prace pójdą zgodnie z planem, a to najważniejsze:)

Ciągle słucham Esiakowej Anathemy i aż mi się w głowie kręci;)

Ardea, oby do przodu:)

Dobrze, że mam ten "Telefon do przyjaciela":) już mnie nie raz podtrzymywał na duchu i pomagał:)

Chciażby przy ostatniej akcji: "Źle wybudowaliśmy sobie dom":/

A ja nie mogę słuchać - nie mam jak...

Od Gwiazdora już zamówiłam porządne słuchawki chociaż nie wiem czy nie zmienic zamówienia na radio do auta z CD:)

a właśnie, jak wyszło w końcu z tym utytułowaniem...?

Naniesiemy nowe przy inwentaryzacji prądu i gazu.

Teraz geodeta to byłby dodatkowy koszt bo nie wiadomo czy on źle wytyczył czy teść cos pochrzanił. A udowodnic żadnemu już nie mozna...

Mam nadzieję że jedynie z przodu jest źle bo po bokach zostawało nam 4 i 10 cm:/

Byłam rano na budowie zawieźć kasę na stemple i adres gdzie mają je odebrać.

Myślałam że sobie pochodzę i obejrzę co tam Panowie zmalowali (bo kominy wczoraj stawiali i resztę ścian na parterze) ale...

Przychodzę tam a tam wszyscy stoją z założonym rękami przed domem i wyzywają. Okazało się że teść miał wyliczyć stal potrzebną do zbrojenia wieńcy (wieńców, Ardea??;)) i niestety nie wyliczył.

Stali nie ma, stempli jeszcze też nie więc stoją bo nie mają co robić.

A teść chodzi, mierzy ściany (zamiast wziąć dane z projektu) i spokojnie sobie liczy...

Dałam Majstowi kopertę, wydruk google maps i zwiałam:D:D:D

Taka za mnie bohaterka:)

A teraz w ramach przerwy kawowej wysyłam więźbę do wyceny:/

Nie wiem czy będą bo stali niet:/

Dosłownie przed 5 minutami teść w końcu wydukał ile nam potrzeba. Zadzwonił do Piotra - tyle trzeba zamówić. Piotr zadzwonił do mnie - zamów. Ja zadzwoniłam do pana Przemka - zamówiłam:):):)

To jakiś teatr groteski.

Rozmowa z hurtownią:

- Panie Przemku stal chciałam zamówić...

- Już piszę

- fi 25 - 8 szt po 12m, fi 16 - 14 szt po 12m, fi 12 itd....

- Ok, zapisałem ale pytanie jedno mam: fi 25 - Wy na pewno dom jednorodzinny budujecie??

- Panie Przemku, słyszał Pan o takim jednym projektancie?

- Tym o inicjałach X.Y??

- Dokładnie tym:)

- To nie mam już więcej pytań ale może to Panią pocieszy, w tym roku mieliśmy już 2 jago projekty do których zamawialiśmy fi32:)

Stal będzie jak duże auto wróci. Czyli nie wiadomo kiedy.

Lucarna, ręce opadają na teścia :( ja bym nawet na męża się nie oglądała, tylko mu zwróciła uwagę

ale ty wiesz lepiej, żeby taka twoja akcja nie zepsuła wszystkiego ;)

mnie teściowa dziś odwiedziła i powiedziała, że gdybym od początku ciąży zrezygnowała z pracy i tyle się wszystkim (czy. domem) nie przejowała, to moja ciąż inaczej by wyglądała :lol2:

Lucarna, ręce opadają na teścia :( ja bym nawet na męża się nie oglądała, tylko mu zwróciła uwagę

ale ty wiesz lepiej, żeby taka twoja akcja nie zepsuła wszystkiego ;)

mnie teściowa dziś odwiedziła i powiedziała, że gdybym od początku ciąży zrezygnowała z pracy i tyle się wszystkim (czy. domem) nie przejowała, to moja ciąż inaczej by wyglądała :lol2:

To sobie pogadała;)