Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Karola - ja jz mówiłam, że te twoją teściówkę to trzeba podtruć..... Masakra jakaś... Ale przypomniało mi się jak byłam z Julka w ciąży i tak strasznie wymiotowałam na poczatku i ledwo zywa leżłam i zadzwoniła na stacjonarny a ze leżałam ze słuchawką przy uchu to odebrałam jako pierwsza. I ona do mnie :dzien dobry, czy mogę z Pawłem rozmawiac? C... jedna nawet sie mnie wtedy nie zapytała jak się czuję..... wrrr............

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, stal dotarła koło południa. Dzisiaj tam nie byłam już bo nie miałam z kim dzieci zostawić a zabierać ich nie chciałam bo smarkaci są.

Piotr mówił że ułozone jest tak 3/4 stropu. Ciekawe kiedy będa zalewać, jutro zadzwonię do Majstra bo zapomniałam tego zrobić w godzinach jego pracy a teraz mu zakłócać spokoju domowego.

Najgorzej że mi Piotr zdjęć nie zrobił a taaaaka ciekawa jestem jak tam teraz wygląda:/

Tak, Majster chciał jechać rano ale Pan Krzysztof powiedział że jemu pasuje o 8:30.

Przypuszczam ze wszytsko OK bo nikt do mnie nie dzwonił a tak to dzwonia z każdą pierdołą.

Piotr mówił że fajne porządne te stemple bo go pytałam:)

Jutro zadzwonię jeszcze do Majstra czy im wystarczy...

Tak wysłałam do wyceny do 3 tartaków na razie. Zobaczymy co odpiszą...

próbowałam się dziś dodzwonić do cieśli ale z nim jest zawsze kontakt utrudniony:/ Chciałam zapytać go o ile mam dłuższe krokwie zamawiać. Jutro będę próbowac dalej:/

Majster mi powiedział, że dopiero jak zaleją strop to będzie mi w stanie powiedzieć kiedy skończą...

Najgorsze, że pogoda się psuje...

nie no, nie może byc źle bo my z kolei musimy skończyć nasz "nikonczące się" ocieplenie ;)

A Twój mąż to tak jak mój - nie dałaś polecenia "zrób zdjęcie" to nie zrobił ....:(

Jutro koniecznie musisz nadrobić.

Ja dziś celowo nie pojehałam na budowę bo może jak zaczne jeździć co drugi dzien to postepy bedą bardziej widoczne ;)

Słuchajcie, dzisiaj rano Piotr zapytał jak maja stać "sprzęty " w górnej łazience.

Dałam mu taki rysunek:

http://img208.imageshack.us/img208/126/lazienka1f.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jak myslicie, czy to będzie OK??

Ten fioletowy prostokąt w lewym górnym rogu to skos.

Dzwonił przed chwilą znowu i pytał czy nie możemy zrobić prysznica zupełnie z lewej strony. Ale chyba nie będzie tak dobrze? Na drodze do prysznica stałyby geberity:/

I znowu męczy mnie pytaniem DLACZEGO ma być prysznic bez brodzika:/:/

I nie wiem czy się nie ugiąć i taki niski brodzik dac bo przecież jak nam coś źle zrobią i bedzie ciekło...

Lucarna - ja uwazam ze skoro jest wneka pod prysznic to nie ma sensu wciskac go za geberity. Nie podobaja mi sie natomiast umywalki bo sa za bardzo wcisniete w kąt. Nie mozna ich bardziej "rozciągnąć" na tę ścianę po prawej ...?

Co do prysznica bezbrodzikowego to po 1 - jesli chodzi o brodzik na pietrze to nie ma to znaczenia na etapie budowania! Tylko jesli chodzi o prysznic bez brodzika na parterze to wtedy na etapie budowania trzeba cxos tam nizej podprowadzic bo jak sie zrobi za wysoko to wtedy doopa...

A to czy chcesz bez czy z to zalezy juz od upodoban... Mnie sie podoba bez i tak chciałam ale ze panowie mi spieprzyli to juz u nas w łazience uratowac sie chyba nie da... Tzn bedzie bez brodzika ale z minimalnym progiem :/

A izolacja to nie taka trudna sprawa - trzeba bedzie tylko na etapie wykonczeniówki przypilnowac pana glazurnika zeby o tym nie zapomniał :)

Wiesz co, umywalka będzie jedna większe na szerszej szafce tak, aby z boku można było odłożyć np prostownicę czy suszarkę.

Spokojnie można (i tak zrobimy) przesunąc ją bardziej na środek ściany. Wcześniej tam gdzie są umywalki była wnęka bo komin był inaczej i nam tak architekt wcisnął ale na pewno będzie to przesunięte.

Tak myślę właśnie że wnęka na prysznic zostanie tam gdzie jest. Powinno być wygodnie z tej łazience przy takim ustawieniu, prawda??

U nas na parterze nie powinno być problemu z prysznicem bez brodzika bo mamy piwnicę więc instalacja podobno bedzie OK. A na dole musi być bez brodzika bo prysznic będzie 150 x 80 a takich chyba nie ma brodzików dzięki Bogu:)

Na piętrze boję się tylko o izolację właśnie:/

Próg w jaki sposób Ci zrobią??

Bo mój mąż cały czas mi bręczy że się woda będzie wylewać i próg musi być...

Próg w jaki sposób Ci zrobią??

Bo mój mąż cały czas mi bręczy że się woda będzie wylewać i próg musi być...

jak dobrze zrobią spadek to nic się nie będzie wylewać. Zwróc uwage na zdjęcia w moim dzienniku - tam jest pokazane jak pan Władek zrobił spadek. Z każdej ze stron. Oglądając inne dzienniki widziałam ze robią spadek tylko w 1 str - wygląda bardziej estetycznie ale obawiam sie ze moze byc mniej praktyczne.

A próg zrobi z pociętego itonga - zaprawą przyklei go do wylewki i obłoży płytkami :)

Ja wiem, mówiłam mu o spadku ale się denerwuje i tak...

Wszystko znowu przez teścia bo mu dupę truje że ja wymyślam. Dopóki teść się nie wtrącił to Piotr tylko mówił: ok, zrobimy tak jak chcesz.

Aga moja cierpliwość się właśnie skończyła.

Wczoraj zamawiałam stal. Zapytałam czy aby na pewno wszystko. Tak na pewno.

Dzisiaj rano telefon: zamów jeszcze 32 szt fi 12.

Ok, dzwonię do hurtowni, Pan lekko szydzący bo wczoraj były zamawiane już fi 12 ale tylko 2 szt. No nic, uruchamiam swój urok osobisty i jest OK.

Mija godzina, telefon: wiesz co, zamów jeszcze 3 szt fi 25

No i właśnie w tym momencie straciłam cierpliwość i odmówiłam kategorycznie współpracy.

Podaj im numer do hurtowni:)

Gdy Teść swój dom stawiał nie było niczego i trzeba było robić z tego co się udało zdobyć. Dlatego jemu pewne Wasze wybory wydają się wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Kiedyś stawiało się kibelek, do tego górnopłuk i wszyscy byli zadowoleni jaka to "mechanizacja", bo nie trzeba już wiaderkiem spłukiwać;). Wodę do mycia w garze się gotowało i wszyscy przeżyli, bo tak trzeba było żyć, ale czasy trochę się zmieniły.

Musisz tylko ustalić z Mężem, że będzie tak jak Wy chcecie a nie jak Teściowi się podoba. I nie ważne co będzie, ale ma Wam sie podobać.

Edytowane przez agalind

Asia

ja i tak Cie podziwiam bo długo wytrzymałaś.

Ja w ogóle nie bardzo rozumiem dlaczego Ty zajmujesz sie tymi wszystkimi wyliczeniami. U nas zrobił to architekt - dał nam specyfikacje pustaków, stali, więźby.... Jak w trakcie wyszło ze trzeba fundament dozbroic to poniewaz kierbud to zakwestionował to on podał ile i czego dokupic..... Kobieto - ja sie obawiam ze Ty sie wypalisz przy tych stalach, wieźbach i i betonach i braknie Ci sił i ochoty na płytki, umywalki, lampy i farby a to przecież NAJWAŻNIEJSZE ;)

U nas wszystko ekipa sama zamawiała. Myślę, ze dzięki temu tez nie było zbytnich przestojów, bo jak się coś kończyło lub potrzebowali to Master dzwonił i zamawiał. My tylko na początku poszukaliśmy miejsc gdzie dawali duże rabaty i stamtąd mieli brać. No i płacic też musieliśmy;)